PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 21 October, 20:37

PrivataAffärer - 12 okt 20 kl. 11:49

Financial Times: Aktiva förvaltare ofta sämre trots volatilitetSedan i januari har 45 procent av de aktivt förvaltade brittiska aktiefonderna gått sämre än jämförelseindexet S&P UK BMI, och sett till tolv månader tillbaka har 49 procent gått sämre, visar en rapport. Över en tioårsperiod har mer än två tredjedelar av de aktivt förvaltade fonderna gått sämre än jämförelseindex. Flera aktiva förvaltare hävdar att även om de kan gå sämre när börsen är stark, så visar de sitt värde i mer volatila tider. Enligt Morningstars chef över global ETF-analys utlovar aktiva fonder bättre avkastning med mindre risk än indexfonder. ”Ju mer det visar sig inte stämma, desto mer ser vi investerare rösta med sitt förvärvade kapital och gå in i indexfönder, och det är den trenden vi ser”, säger han till tidningen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Times, UK BMI, Morningstars, ETF, Andrew Innes, Dow Jones Indices

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Financial, Times, Aktiva, förvaltare, oftasämre trots , volatilitet
PrivataAffärer - 10 sep 20 kl. 13:40

Lyxor: Aktiva aktieförvaltare har klarat sig bra första halvåret

”Ett stort antal aktieförvaltare har lyckats navigera väl under ett av de mest volatila marknadslägen vi skådat i modern tid. Från ett ränteperspektiv har det har dock varit mindre övertygande. Över en längre tidsperiod blir det tydligt att det är en svår övning för de flesta att generera överavkastning.

DN - 30 jan 14 kl. 09:32

Aktiva förvaltare har svårt att slå indexfonder

Billigare indexfonder dominerar bland rekommendationerna för Sverigefonder i en färsk analys. Dyrare aktiva förvaltare har svårt att slå sig in på topplistan..

DI - 14 jul 16 kl. 14:13

Aktiva förvaltare gör sitt värsta år någonsin

Den aktiva fondförvaltningen i USA har aldrig gått sämre och färre än 1 av 5 förvaltare har gjort bättre ifrån sig än indexet Russell 1000 hittills i år. Det kan betyda ett uppsving för det billigare alternativt passivt förvaltade indexfonder..

Affärsvärlden - 15 jul 16 kl. 10:33

Värsta året någonsin för aktiva förvaltare

Färre än en av fem förvaltare har gjort bättre ifrån sig än indexet Russel 1000, hittills i år. Det betyder att den aktiva fondförvaltningen i USA aldrig har gått sämre, det rapporterar CNBC..

DI - 21 mar 17 kl. 16:43

Fondförvaltare: Aktier är övervärderade

Rekordmånga fondförvaltare, 81 procent av investmentbanken Bank of America Merrill Lynch kunder anser att amerikanska aktier är övervärderade. Däremot anser de att aktier på tillväxtmarknaderna och eurozonen är undervärderade. Det framgår av investmentbankens senaste kundundersökning, som Financial Times tagit del..

DI - 22 nov 17 kl. 08:20

Kapitalförvaltare lanserar bitcoinfond

En Frankrikebaserad kapitalförvaltare har lanserat Europas första bitcoinfond i ett drag som väntas skapa institutionellt intresse för kryptovalutan. Det rapporterar Financial Times.  .

GlobeNewswire - 26 aug 20 kl. 08:00

Saniona förstärker ledningsgruppen genom utnämningar av Chief Financial Officer, Chief Communications Officer och Chief Human Resources Officer

PRESSMEDDELANDE 26 augusti 2020 Saniona (OMX: SANION), ett biofarmaceutiskt företag med klinisk utveckling fokuserad på sällsynta sjukdomar, meddelar idag att  ledningsgruppen utökas genom utnämningen av Jason A. Amello till Chief Financial Officer, Trista Morrison till Chief Communications Officer och Linea Aspesi till Chief Human Resources Officer. Positionerna är USA-baserade och kommer att understödja Sanionas avancemang av kliniska studier i sen fas med den primära produktkandidaten Tesomet för behandling av två sällsynta ätstörningar, hypotalamisk fetma (HO) och Prader-Willis syndrom (PWS).

DI - 23 mar 15 kl. 15:32

Förvaltare varnar för obligationsbubbla

En växande skara investerare varnar för att obligationer är övervärderade och rädslan växer för en bubbla som kan kollapsa och orsaka kraftig turbulens.Det skriver Financial Times på måndagen..

VA - 14 nov 18 kl. 10:08

Obligationer: Så skiljer du på skickliga och tursamma förvaltare

• Det finns mer än ett sätt att generera meravkastning, inte minst när det gäller tillväxtmarknadsobligationer i lokal valuta, där aktiva förvaltare – i olika grad – kan lägga vikt vid kupongräntan, marknadsräntan eller valutakurserna. • Om en aktiv förvaltare är alltför beroende av en av dessa faktorer, kommer det att påverka portföljens riskprofil – så det är A och O för varje investerare att....

DI - 30 maj 15 kl. 13:37

Skagen sågar "smygförvaltare"

Skagen fonder ansluter sig till Aktiespararnas kritik mot alla de så kallade "aktiva fondförvaltare" som håller sig nära börsindex."Vi är världsmästare på smygindexförvaltning i Sverige", säger Jonas Eriksson på Skagen Fonder..

Affärsvärlden - 06 dec 16 kl. 16:58

Moodys: Svåra tider väntar förvaltare

Kreditvärderingsföretaget Moodys spår en mörkare framtid för aktiva förvaltare. Moodys har nu sänkt utsikterna för förvaltningsindustrin till negativa från tidigare stabila, rapporterar Fast FT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.