PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 31 October, 01:54

PrivataAffärer - 12 okt 20 kl. 10:29

SEB: Räkna med starkt tredje kvartal för Ericsson trots valutamotvind”Vi ser en bra ‘risk/reward’ inför kvartalet efter en mjukare utveckling den senaste tiden”, skriver banken i en analys där riktkursen för Ericsson dras upp till 100 kr (90) och rekommendationen behåll upprepas. En fortsatt förbättring både i USA och Kina bådar gott för Ericsson, menar SEB som tror att bolaget kan visa en underliggande försäljningstillväxt på 4 procent under kvartalet. ”Den positiva effekten på kort sikt från vunna marknadsandelar i Europa väger, för tillfället, upp för den negativa risken för att Samsung fortsätter att äta marknadsandelar i USA”, skriver SEB. I analysen har SEB justerat sina estimat för negativa valutaeffekter samt för Ericssons förvärv av Cradlepoint. Estimaten reflekterar också bankens syn att Ericsson kommer att v
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, Ericsson, USA, Kina, Europa, Samsung, Ericssons, Cradlepoint

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, Räknamed , starkttredje , kvartalför , Ericssontrots , valutamotvind
SvD - 01 feb 17 kl. 07:41

SEB går starkt – höjer utdelningen

Annika Falkengrens sista bokslut som SEB-chef blev starkt. Bankkoncernen höjer utdelningen och redovisar en oväntat stor vinstökning för fjärde kvartalet 2016..

DI - 12 aug 14 kl. 12:39

Nyheter 12.30: Starkt kvartal borgar för börssuccé

Mätteknikföretagets starka kvartal får SEB:s Mattias Gredmark att tro på kursuppgång. Det säger han i dags lunchnyheter med Karin Bülow Orrje..

PrivataAffärer - 22 feb 19 kl. 07:35

SEB: Räkna med glatt börshumör i år

Det var oro över den minskande globala tillväxten som sänkte börserna världen över under hösten 2018 och både IMF och EU har skrivit ned tillväxtutsikterna för de kommande åren, skriver Elisabeth Karlson i SEB:s marknadsbrev Ögat. SEB delar uppfattningen att det är en avmattning på marknaderna, men skiljer sig åt i synen på hur snabbt det kommer att gå. Man kan ifrågasätta hur långt det starka rally som man har sett i globala aktier under januari-februari kan fortsätta, men oron för lågkonjunktur är överdriven, enligt SEB.

PrivataAffärer - 24 jan 20 kl. 10:51

SEB: Räkna med skakiga börsmånader framöver

Det är i SEB:s marknadsbrev Ögat som det framkommer att SEB:s ”House View”-kommitté nu tillämpar en neutral syn på riskfyllda tillgångsslag. Detta eftersom utsikterna för avkastning de närmaste 1-3 månaderna pekar på flera frågetecken. ”Vi bedömer att de positiva och negativa faktorerna i aktiemarknaden balanserar vågskålen på 1-3 månaders sikt, men på 12-månaders sikt finns det fortfarande potential för positiv avkastning”, skriver bankens analytiker.

Helsingborgs Dagblad - 19 jul 18 kl. 15:44

Kassaklirr för bankerna efter starkt kvartal

Bankernas vinster ökar – och det är låntagarna som står för fiolerna. Fast många undrar nu hur det ska gå för bankerna när räntorna stiger. Sverige storbanker mår riktigt bra av rapporterna för det andra kvartalet att döma.

PrivataAffärer - 27 maj 19 kl. 12:10

SEB: Räkna med svängiga sommarbörser

Det är i SEB:s marknadsbrev Ögat som bankens investeringskommitté drar ner risken till ett riskutnyttjande på 45 procent. ”Vi tillämpar därmed en lite mer försiktig syn på riskfyllda tillgångsslag som aktier. Vi ser nu en större risk att aktiemarknaden kan reagera negativt på kort sikt, men på tolv månaders sikt anser vi att makroekonomin är stabil”, konstaterar kommittén.

DI - 11 mar 14 kl. 10:55

SEB: räkna med räntebråk

Den låga inflationen fortsätter att gäcka Riksbanken. SEB spår ny splittring om räntan och att räntehöjningar skjuts på framtiden. Men Nordea tar inflationsbeskedet med en axelryckning..

PrivataAffärer - 05 sep 17 kl. 06:00

SEB: Räkna med kortvarig dollarrekyl uppåt

Det finns goda förutsättningar för en kortvarig dollarrekyl uppåt. Den senaste tidens uppgång för euron mot dollarn ”borde vara nära att toppa ur”. Men det blir kortvarigt – under loppet av 2018 räknar SEB med att valutaparet EUR/USD rört sig....

DI - 08 maj 19 kl. 07:17

SEB: Räkna med att kronan blir ännu svagare

SEB räknar med att den svenska kronan fortsätter att försvagas under 2019 och närmar sig kursen 10,9 mot euron i slutet av året. Det skriver banken i sin senaste Nordic Outlook. .

DI - 21 nov 19 kl. 17:34

SEB: Räkna med kronsmäll i december – igen

SEB förutspår att det årliga PPM-flödet med förmodad start 9 december kommer att sätta press på den svenska kronan..

PrivataAffärer - 19 jan 16 kl. 09:30

SEB tror på starkt börsår 2016

SEB tror att världsekonomin förbättras under 2016, vilket gynnar utvecklingen på världens börser, inte minst i Europa, men även i Asien....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.