PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 27 October, 01:46

PrivataAffärer - 12 okt 20 kl. 07:44

DI: Historiskt låg värdering ger köpläge i SHBHandelsbanken har inte komprometterats med penningtvättsbyk men aktien har trots detta utvecklats svagast i sektorn, troligen på grund av ett högt kostnadsläge kopplat till ett envist internt motstånd mot ökad digitalisering och färre bankkontor, resonerar Di. Nu tycks det dock blåsa nya vindar då banken ska sänka kostnaderna genom att stänga kontor, åtgärder som Di betecknar som ”ett steg i rätt riktning”, och som visar att vd Carina Åkerström tagit kommandot när hon lyckats kämpa ner det interna motståndet från de som vill bevara den nuvarande kontorstunga strukturen. Enligt analysen borde det finnas betydligt fler besparingar att göra än de som banken nu aviserat. Dessutom kan årets inställda utdelning kanske leda till någon form av extrautdelning nästa år
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SHB, Di, Carina Åkerström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DI Historiskt, låg, värderingger , köplägei , SHB
DI - 29 sep 16 kl. 10:11

"Historiskt låg värdering av H&M"

Haltande försäljning och fallande marginaler har pressat klädjätten H&M på börsen. Inför fredagens viktiga kvartalsrapport är värderingen historiskt låg i förhållande till börsen i övrigt, konstaterar Di:s börsexpert Magnus Dagel..

SvD - 16 apr 14 kl. 12:04

Historiskt låg värdering på Moskvabörsen

Värderingen av ryska aktier är lägre än på mycket länge men fortfarande finns den största risken på nedsidan, enligt Pär Magnusson, ekonom på Royal Bank of Scotland..

SvD - 16 apr 14 kl. 12:04

Historiskt låg värdering på Moskvabörsen

Värderingen av ryska aktier är lägre än på mycket länge men fortfarande finns den största risken på nedsidan, enligt Pär Magnusson, ekonom på Royal Bank of Scotland..

PrivataAffärer - 16 maj 18 kl. 10:16

"Historiskt låg värdering av Raysearch"

Nordea anser i en analys av medicinteknikbolaget Raysearch att värderingen nu nått en så pass attraktiv nivå att investerare kan acceptera ytterligare ett kvartal med fallande volymer....

DI - 13 sep 19 kl. 12:04

Carnegie: Köp börsklenoden till reapris – ”historiskt låg värdering”

Carnegie ser ett attraktivt köpläge i en av börsens verkstadsklenoder..

Cornucopia - 31 okt 15 kl. 14:15

Historiskt höga utdelningar inte ett gott tecken

Utdelningsnivåerna på OMXS30 är historiskt höga. Detta är dock inte ett gott tecken, utan innebär att de svenska storföretagen har stagnerat och inte kan hitta något sätt att använda pengarna till att expandera och växa.
Jag orkar inte räknat ut exakt utdelningsnivå på OMXS30, men nivåerna sägs vara historiskt höga.

PrivataAffärer - 08 okt 18 kl. 12:30

UBS: Hög värdering motiverar säljrekommendation

Det skriver UBS i den analys där Handelsbanken sänks till sälj från neutral med en riktkurs på 100 kronor. ”Vi tror att värderingspremien kommer under förnyad press och ser en nedsida i absoluta tal från nuvarande nivå”, skriver investmentbanken i analysen. Med ett p/e-tal på nära 13 för den förväntade vinsten under 2019 är SHB den dyraste nordiska banken.

DI - 04 jun 19 kl. 10:04

Kepler: Omvärdering av Sandvik i korten efter rekordhög rabatt

Sandviks aktie handlas till en historiskt hög rabatt jämfört med konkurrenterna Atlas Copco och Epiroc. Med avknoppningen av SMT och en förbättrad lönsamhet borde en omvärdering av verkstadsjätten stå för dörren. Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys..

Skånskan - 08 dec 18 kl. 05:00

Historiskt yxfynd gav lantbrukare hittelön

HÖKÖPINGE Det var en ren slump att lantbrukaren Lars-Erik Larsson hittade en nästan 4 000 år gammal kopparyxa.
Nu får han 8 000 kronor av Riksantikvarieämbetet som värdesätter det smått unika fyndet som lämnats till Historiska museet i Lund.Inlösensersättning eller hittelön för fornfynd?

Cornucopia - 15 sep 13 kl. 08:56

Värdering OMXS30(27) 2014: p/e 15

Med tanke på börsutvecklingen det senaste året kan det vara på sin plats att titta på värderingen för det svenska storbolagsindexet OMXS30. Värderingen för 2013 ligger på p/e 17.65 och för 2014 på p/e 15.

YLE - 11 maj 17 kl. 15:25

Historiskt avtal för bättre politiskt klimat på Kimitoön

Kimitoöns nyvalda politiker har kommit överens om en rad viktiga frågor samt hur platserna i det nya kommunfullmäktige fördelas mellan partierna. Politikerna lovar försonligare tongångar än tidigare i fullmäktigesalen. Det var Svenska folkpartiets Jan-Erik Enestam som tog initiativet till att öns partier skulle försöka enas om ett gemensamt program.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.