PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 25 October, 15:16

PrivataAffärer - 12 okt 20 kl. 07:16

SEB:s boprisindikator på högre nivå än innan pandeminAv de tillfrågade tror 65 procent på stigande priser under det kommande året, jämfört med 55 procent förra månaden, medan 7 procent tror på fallande priser, jämfört med 9 procent föregående månad. SEB:s privatekonom Jens Magnusson konstaterar att bostadsmarknaden för närvarande ”går väldigt starkt” med stigande priser för såväl småhus som bostadsrätter och fritidshus. Indikatorn noteras nu också på en ”betydligt högre nivå” än innan coronapandemin slog till. ”Den osäkerhet hushållen kände i början av pandemin är försvunnen. Boprisindikatorn har på fem månader stigit med hela 84 enheter och förväntningarna är nu på en nivå vi inte sett sedan augusti 2017.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, Jens Magnusson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB:s, boprisindikator, högrenivå , än, innan, pandemin
Cornucopia - 19 okt 15 kl. 10:57

SEB:s boprisindikator fortfarande i toppläge - priserna ska upp

SEB:s boprisindikator föll i oktober, men är fortfarande i ett toppläge. Indikatorn mäter prispsykologin på bostadsmarknaden och är som sådan en mycket god indikator på vart bostadspriserna är på väg. Och indikatorn säger att de ska fortsätta uppåt.

Cornucopia - 13 jul 20 kl. 08:55

Det blev inte mer kris än så - SEB:s boprisindikator rusar

Det är nästan så att man kan utropa coronakrisen som över. SEB:s psykologiska boprisindikator rekylerar nu extremt och med det kommerr bostadspriserna att fortsätta stiga. Den värsta ekonomiska krisen sedan 1930-talet kunde knappt rubba de svenska bostadspriserna och får väl därmed anses vara något överdriven.

Cornucopia - 09 sep 13 kl. 15:15

SEB Boprisindikator tillbaka på överhettat läge - likt 2007

SEB:s Boprisindikator (pressmeddelande) är tillbaka i ett överhettat läge, inte olikt 2006 - 2007. Indikatorn ligger nu på 51, då 61% av de tillfrågade i Demoskop/SEB:s mätning tror på fortsatt stigande bostadspriser och endast 10% på fallande priser (61-10=51).

Nivån 61% för antalet positiva är en nivå vi såg 2006 - 2007, även om man kunde se högre nivåer tidigare under förra decenniet.

Cornucopia - 17 jun 18 kl. 16:01

SEB: Hushållen negativa till bostadspriserna i Stockholm - föll 0.4% i maj

SEB:s boprisindikator backar nu i juni. För Stockholm är indikatorn nu återigen negativ, dvs fler tror på fallande priser än på stigande priser. Indikatorn matchar som vanligt utvecklingen på bostadsmarknaden hyfsat, även om HOX Sverigeindex fortsätter vara i stort sett oförändrat.

Cornucopia - 09 sep 19 kl. 09:36

Oförändrad boprisindikator - fortfarande positiv psykologi

SEB:s psykologiska boprisindikator är oförändrat positiv nu i september, vilket talar för fortsatt stigande priser. Och stockholmarna är inte minst positiva i landet längre.
SEB:s boprisindikator september 2019.

Cornucopia - 10 dec 19 kl. 09:48

SEB: Hushållen tror fortfarande på stigande bostadspriser

Hushållen tror fortfarande på stigande bostadspriser enligt SEB:s boprisindikator. Det innebär att priserna kommer fortsätta stiga, då de drivs av hushållens psykologiska förväntningar. Dock kan det vända snabbt, men inte just precis nu.

Cornucopia - 13 jan 20 kl. 15:56

SEB: Färre tror på stigande eller fallande bostadspriser

Det ser ut som att hushållen tror allt mer på en stabilare bostadsmarknad, även om majoriteten förstås tror att priserna ska stiga. Enligt SEB:s boprisindikator för januari minskade både de som tror på stigande priser och de som tror på fallande priser och indikatorn förblev oförändrad.Trendiga Södermalm.

GlobeNewswire - 10 aug 20 kl. 06:30

SEB Boprisindikatorn, Fortsatt kraftig återhämtning i boprisförväntningarna

Pressmeddelande
Stockholm 10 augusti 2020 Fortsatt kraftig återhämtning i boprisförväntningarna SEB:s Boprisindikator fortsätter att återhämta sig och ökar med 16 enheter i augusti, från 24 till 40. På regional nivå är det små skillnader och indikatorn ligger i de sex regionerna mellan 27 och 37. Hushållens förväntningar på reporäntans nivå minskar något och ligger i augusti på 0,41 procent.

Sydsvenskan - 09 mar 15 kl. 09:04

Rekordmånga tror på högre bopriser

Fler tror på stigande bostadspriser nu än för en månad sedan. 76 procent av hushållen tror att priserna kommer att öka under det kommande året, enligt SEB:s boprisindikator.Det är en rekordhög nivå.

Helsingborgs Dagblad - 09 mar 15 kl. 09:04

Rekordmånga tror på högre bopriser

Fler tror på stigande bostadspriser nu än för en månad sedan. 76 procent av hushållen tror att priserna kommer att öka under det kommande året, enligt SEB:s boprisindikator.Det är en rekordhög nivå.

Dagens PS - 11 feb 19 kl. 08:41

SEB: ”Marknaden vaknar till liv”

Storbanken SEB:s boprisindikator vände uppåt till 13 i februari från 0 föregående månad. Av de tillfrågade hushållen svarar 42 procent att de tror på stigande priser det kommande året. Det är en ökning med 6 procentenheter från föregående månads notering.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.