PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 22 October, 06:11

PrivataAffärer - 09 okt 20 kl. 14:21

Analytiker: Rättvist kursfall efter Sobis dåliga nyhet”Vi hade 4 miljarder kr i toppförsäljning, och detta var 50 procent av det estimatet”, skriver Carnegie om avatrombopag i en kommentar som gått ut till bankens kunder. Aktien, som de senaste dagarna verkar ha drivits upp av nygamla uppköpsrykten, föll från nivåer om en bit över 230 kr till 180-190 kr efter beskedet. ”Andra misslyckandet på kort tid” Carnegie menar i snabbkommentaren, med hänvisning till bankens läkemedelsanalytiker Erik Hultgård, att aktien bör gå ned än mer, gissningsvis till 160 kr. I kommentaren påminns om det var förväntat att Sobi skulle ha höga marginaler för produkten som nu inte ser ut att förverkligas. Carnegie konstaterar även att dagens besked utgör ett andra misslyckande på utvecklingssidan på kort tid.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sobis, Carnegie, Erik Hultgård, Sobi, ABG, Viktor Sundberg, Doptelet, CIT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, Rättvist, kursfallefter , Sobis, dåliga, nyhet
DI - 13 nov 18 kl. 12:00

Analytiker om Sobis köp: "Smakar det så kostar det"

Köpet av läkemedlet från sfärkollegan Astra Zeneca gör Sobi till "ett helt annat investeringsobjekt" enligt en analytiker. Men kurslyftet kom av sig i takt med att marknaden smälte hur mycket 13,6 miljarder kronor egentligen är..

Affärsvärlden - 16 maj 14 kl. 12:57

Analytiker: Bakslag att vänta efter indisk börseufori

Den indiska börsen fick glädjefnatt på torsdagsmorgonen när det stod klart att ett regeringsskifte är nära förestående. Men börsuppgången kan snart förvandlas till ett kursfall, varnar analytiker..

DI - 31 mar 17 kl. 14:00

Utländska analytiker överger H&M

Efter torsdagens rapportbesvikelse och kursfall för H&M har en rad riktkursförändringar kommit in från analytiker – samtliga till det negativa. De utländska analytikerna är nu klart mer negativa till H&M än de svenska..

Affärsvärlden - 23 apr 18 kl. 11:34

Analytiker: Goda möjligheter för Sobi

Sobis aktie har haft en riktigt stark utveckling hittills i år och slagit nya kursrekord titt som tätt på sistone. Fina försäljningssiffror för specialistläkemedelsbolagets egna blödarsjukaprojekt, Alprolix och Elocta, samt bakslag för blödarsjukakonkurrenten Hemlibra från Roche har gett stöd åt aktien..

PrivataAffärer - 19 dec 19 kl. 17:13

Mystiskt kursfall i Ericsson

Nyhetsbyrån Direkt har sökt och talat med analytiker som följer bolaget, och enligt en av dem är det normalt beteende för Ericsson att vid vissa givna intervall inför kommande rapporter kontakta analytikerna på säljsidan. ”Jag vet att vid ungefär vid den här veckan brukar de ringa upp analytiker och prata, och till exempel påminna om vad bolaget sade i samband med rapporten för förra kvartalet, vilket förstås kan ses som en form av guidning”, säger analytikern till Direkt. Analytikern ifråga säger sig inte ha talat med någon representant för Ericsson just i dag, men däremot tidigare under denna vecka.

Affärsvärlden - 02 nov 11 kl. 10:36

Analytiker om kursraset i Meda

Analytikernas åsikter går isär när de söker förklaringar till dagens stora kursfall i Meda-aktien..

DI - 30 apr 12 kl. 11:40

Analytiker: Köpläge efter miss

Reaktionerna på DNB:s rapportmiss är blandade. Bland annat anser både Bank of America/Merrill Lynch och Nomura att aktien är billig efter fredagens kursfall, medan Deutsche Bank ser ytterligare nedsida i aktien..

SvD - 09 feb 16 kl. 09:15

Analytiker: Fler kan få gå i Swedbank

Att Swedbanks vd Michael Wolf får gå var en klar överraskning och riskerar att medföra kursfall. Frågan är nu om finanschefen Göran Bronner får gå härnäst..

PrivataAffärer - 01 aug 18 kl. 08:52

”Kursfall ger bra ingångsläge i Loomis”

Det menar Dagens Industris analytiker enligt en kommentar som publicerades på nätet sent på tisdagseftermiddagen och i onsdagens tidning. Loomis-aktien föll med 12 procent på rapportdagen i förra veckan och har inte tagit igen det fallet sedan dess. Den svaga utvecklingen i Frankrike låg främst bakom kursfallet konstaterar DI som alltså nu tycker att värdering ser attraktiv ut.

Affärsvärlden - 22 apr 16 kl. 14:24

Analytiker: Getinges kursfall motiverat

Medicinteknikbolaget Getinge tappar mark efter att bolaget släppt en svag delårsrapport för det första kvartalet..

Affärsvärlden - 01 jun 17 kl. 13:49

Analytiker: Elektas kursfall är motiverat

Strålterapibolaget Elekta kom med en svag rapport för det säsongsmässigt stora fjärde kvartalet 2016/2017 för perioden februari till april. Swedbanks hälsovårdsanalytiker Johan Unnerus anser att marknadens neagitva reaktion är motiverad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.