PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 20 October, 05:30

PrivataAffärer - 09 okt 20 kl. 09:40

Tre månaders boränta fortsatt populärastAtt välja tremånadersräntan är en trend som hållit i sig under hela året, konstaterar Johanna Cerwall, vd på Skandiabanken. I januari valde 83 procent av Skandias bolånekunder tremånadersräntan och i snitt har åtta av tio kunder under perioden januari till och med september valt att binda på tre månader. – Vi har tidigare kunnat se att intresset för att välja boränta med kortare bindningstider har varit stort. I januari kunde vi jämfört med hösten från föregående år, se en ökning av andelen kunder som valde bolån med tre månaders boränta. Nu kan vi i stället se att trenden har hållit i sig då det fram till september har varit den vanligaste bolåneformen hittills i år, säger hon.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Johanna Cerwall, Skandiabanken, Skandias, Skandia

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tre, månaders, boräntafortsatt , populärast
Alingsås tidning - 05 apr 18 kl. 07:19

Oves vitsippor populärast

Naturfotograf Ove Eriksson från Barne-Åsaka tog den populäraste bilden på Bildernas stad. I omröstningen fick bilden Vitsippsvår flest röster, men det var jämt ned till tvåan Vår i staden tagen av Inger Palo.
I omröstningen av favoritbilden i årets Bildernas stad, med tema Vår, vann rutinerade naturfotografen Ove Erikssons vårbild på vitsippor.

PrivataAffärer - 19 mar 19 kl. 13:00

Bankerna där bundna bolån är billigare

Enligt statistik från SBAB valde 66 procent av nya låntagare den korta tremånadersräntan i februari. Det är något färre än månaden innan då andelen var 68 procent. – Binda eller inte binda är en ständigt aktuell fråga som många bostadsköpare ställer sig.

HBL - 16 dec 13 kl. 03:55

Krismekanism på extra möte

I morgon samlas eurogruppens finansministrar i Bryssel för att försöka hitta en lösning på beslutsgången vid avveckling av banker i kris inom bankunionen. Frågan borde lösas före veckans toppmöte.EU:s planerade bankunion består av många olika delar och euro­områdets finansministrar jobbar nu hårt för att hitta en lösning på frågan vilka mekanismer som kan användas för banker i kris och vilken EU-kommissionens respektive den enskilda statens roll och beslutanderätt kunde vara.

Skånskan - 09 okt 18 kl. 19:00

Trehundra åkte på ny jobbsafari

Sjöbo Restaurang, bed and breakfast, travstall, bilföretag. På tisdagen åkte 200 nior och 110 arbetssökande på jobbsafari till några arbetsplatser i kommunen.42-årige Sami Kara ska snart hoppa på en av bussarna, som står uppradade utanför Malenagymnasiets bygghallar, för att besöka tre arbetsplatser i kommunen inom bygg-, teknik-, industri- och ekonomi.

YLE - 26 jul 16 kl. 09:17

Hästhålligång i Hangö igen

Från och med onsdag (27.7) kan du höra hovklapper vid det svenska gymnasiet ifall du har vägarna förbi Hangö. Det är sextonde gången som sommarens banhoppningshöjdpunkt Sea Horse Week ordnas i Finlands sydligaste stad.

YLE - 25 aug 14 kl. 09:10

Vackraste vykorten är nu utsedda

Fyra fotografier är utvalda och ska skickas till tryckeriet för att bli riktiga fotografier. Tre av bilderna valdes av en jury bestående av fotograferna Gunnar Bäckman, Martina Uthardt och redaktör Patrick Stenbacka. Den fjärde bilden valdes av Yle Österbottens lyssnare och läsare.

YLE - 12 mar 15 kl. 13:32

Finlandssvenskar flyttar gärna utomlands

Finlandssvenskar är mer benägna att flytta utomlands än finskspråkiga. Sverige är det populäraste målet – men resor längre bort lockar också då ankdammen ibland kan kännas för liten. Magnus Enlund (t.

YLE - 21 jul 16 kl. 12:25

I söder äter man gärna ekologiskt - men utländskt

Finländare uppskattar i princip mat som producerats här, men landet är rätt uppdelat beroende på hur viktigt det är att konsumera inhemskt. I det stora hela verkar det år för år bli viktigare för konsumenter att maten är inhemsk. Vid S-gruppen, Finlands största kedja inom livsmedelshandeln, säger man att det är en helt klart stigande trend som gäller i hela landet.

Dagens PS - 09 okt 17 kl. 07:01

Börsveckan ger köpråd för fyra IT-konsulter

Börsveckan analyserar åtta IT-konsulter i den senaste utgåva. Det resulterar i fyra köpråd och fyra aktier att avvakta med. Köpråden tilldelas HiQ, Avega, Acando och Knowit.

Dagensanalys.se - 05 feb 18 kl. 09:05

I Kalmar tittar man hellre på Curling

Boxer har tillsammans med Kantar Sifo genomfört en stor TV-undersökning med mer än 4000 intervjuer runt om i landet som avslöjar att intresset för att titta på vinter-OS är högt. Mer än hälften av svenskarna (51 %) kommer följa spelen när de drar igång, men det skiljer sig vad man ska titta på mellan könen och var man bor i landet. Undersökningen visar att 51% av svenskarna kommer titta på vinter-OS på TV, men att intresset varierar tydligt från norr till söder.

Skånskan - 20 jan 16 kl. 14:00

Vällagade matlådor lämnar Holmagården

SVEDALA Den ungerska korvgrytan med potatismos läggs upp i en matlåda, förses med plastfolie och läggs sedan ner i en värmeisolerad väska. Mer än 100 matlådor lämnar dagligen köken på äldreboendena för att levereras hem till dem som inte kan laga mat på egen hand.Vi befinner oss i köket på Holmagården i Svedala men proceduren är densamma på Toftaängen och Solgården i Klågerup.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.