Realtid > Ekonomi

Thursday, 29 October, 20:18

Realtid - 09 okt 20 kl. 06:57

Statlig datastrategi krävs för framgångsrik digitaliseringFiber och 5G behövs men är otillräckliga för att Sverige ska lyckas med digitaliseringen. Det krävs även en statlig strategi för att hantera data, skriver Dan Sommer, chef för omvärldsbevakning på dataanalysföretaget Qlik. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sverige, Dan Sommer, Qlik

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statlig, datastrategi, krävsför , framgångsrik, digitalisering
SmålandsPosten - 29 mar 14 kl. 00:31

En framgångsrik 50-åring

Fastighetsskatten är en favorit bland ekonomer, helt enkelt eftersom den anses vara en stabil skattebas. Villor kan inte flytta utomlands som storföretagens huvudkontor. Kanske kommer den tillbaka.

YA - 11 feb 14 kl. 04:00

Misslyckad kommunalisering

Foto: Vilhelm Stokstad
En statlig skola löser inte alla problem. Men för att säkerställa likvärdigheten behöver staten ta ett större ansvar.
”Fan, min tvättmaskin behöver förstatligas också.

Skånskan - 22 dec 15 kl. 17:19

Veteran i Malmös politiska hetluft

PERSONLIGT Kent Andersson kan tyvärr inte längre göra anspråk på den av amerikansk tv-deckare doftande titeln ”special investigator”. Och frågan är om han verkligen kan titulera sig borgmästare i Malmö. Att han är kommunfullmäktiges ordförande är dock ställt bortom allt tvivel.

YLE - 11 mar 17 kl. 12:58

Vad vill en nazist?

Den nazistiska rörelsen - i likhet med andra extremistiska rörelser - drar till sig unga, gamla, outbildade och bildade. Nazismen är antidemokratisk, rasistisk, våldsinriktad, maktlysten - och symboliserar till och med ondska. Varför drivs människor till den här typens rörelse?

Cornucopia - 13 sep 20 kl. 11:42

Långläsning: "Spioner maskerade till turister" - som man känner sig själv - sovjetisk propaganda och kontraspionage

"För vårt sovjetiska moderland!"Nedan har en läsare ("skribenten") gjort ett referat och delvis översättning av den gamla sovjetiska propagandaskriften och kontraspionagehandboken "Spioner maskerade till turister" från 1963. En mycket intressant historia, tillika aktuell på många sätt än idag.

Ekonomistas - 04 mar 20 kl. 15:01

Därför bör Sverige delta i EU:s bankunion – nu!

En av EU:s stora utmaningar de närmaste åren är att utveckla regelverk och institutioner för finansmarknaden. Det finns flera skäl att göra detta. För det första måste risken för framtida finanskriser minskas.

Sydsvenskan - 02 nov 12 kl. 06:30

Wall Street tror på Obama men hoppas på Romney

USA:s finanselit satsar mest pengar på den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney. Men trots en svag ekonomi har Wall Street klarat sig bra med Barack Obama i Vita huset.Kanske är det delvis personligt.

SmålandsPosten - 21 nov 13 kl. 00:44

SD närmare vågmästarroll

I morgon börjar Sverigedemokraternas landsmöte i Västerås. Jimmie Åkesson kommer dessvärre att kunna möta sitt parti som en framgångsrik ledare. Delvis på grund av att partiet står starkt i opinionsmätningarna, där man åter är tredje största parti.

TA - 21 jan 14 kl. 09:05

Syriska oppositionen splittras


Den största gruppen inom Syriens nationella koalition meddelade sent på måndagen att den lämnar paraplyorganisationen i protest mot fredssamtalen i Genève i veckan.Syriens nationella råd meddelade att deltagande i samtalen skulle strida mot gruppens utfästelser att inte inleda förhandlingar förrän president Bashar al-Assad avgått.Koalitionen tackade tidigare ja till Genèvekonferensen, sedan FN dragit tillbaka sin inbjudan till Iran.

BT - 21 jan 14 kl. 13:04

Sverige till fredssamtal om Syrien

Sverige kommer att delta i fredskonferensen om Syrien i Genève i morgon, enligt UD. Den största syriska oppositionsgruppen bojkottar samtalen.Den svenska delegationen ska ledas av utrikesminister Carl Bildt (M), enligt utrikesdepartementet.

BT - 21 jan 14 kl. 19:32

Obama ringde Putin inför konferensen

Sverige kommer att delta i fredskonferensen om Syrien i Genève i morgon, enligt UD. Och USA:s president Barack Obama förberedde sig genom att ringa upp Rysslands dito Vladimir Putin för att diskutera morgondagens möte. USA:s president Barack Obama har ringt upp sin ryske kollega Vladimir Putin inför mötet om Syrien, uppger Kreml enligt AFP.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.