Realtid > Ekonomi

Tuesday, 27 October, 18:36

Realtid - 08 okt 20 kl. 11:43

Pictet lanserar ny hedgefondPictet TR-Atlas Titan är namnet på Pictet Asset Managements nya hedgefonden; den ska dra nytta av felaktigt prissatta aktier..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
TR-Atlas Titan, Pictet Asset Managements

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pictet, lanserarny , hedgefond
Realtid - 07 mar 16 kl. 10:19

Idevall lanserar hedgefond med Bure

mån, 2016-03-07 10:19Idevall lanserar hedgefond med BureBranschveteran startar tillsammans med investmentbolaget en fond med fokus på Europa och USA..

PrivataAffärer - 18 feb 20 kl. 04:00

Pictet överviktar guld

Återhämtningen blev snabb på aktiemarknaden efter coronavirusets utbrott och inledande snabba spridning. Den ekonomiska nettoeffekten för året blir därmed liten. Det skriver Pictets chefsstrateg Luca Paolini i Barometern.

PrivataAffärer - 15 aug 19 kl. 13:00

Pictet överväger sälja ut USA-tillgångar

Finansbolagen är de som gynnas mest vid eventuellt kommande räntesänkningar, och är därför intressanta. Det framgår av bolagets Barometer för augusti. – Givet detta rådande klimat med en del övervärderingar och kommande räntesänkningar väljer Pictet att investera i finansbolag då dessa gynnas av en kommande räntesänkning, samt att de handlas till förmånliga priser på den rådande dyra aktiemarknaden, säger Luca Paolini, Pictets chefsstrateg.

PrivataAffärer - 09 jul 20 kl. 13:00

Pictet överviktar Europa och euron

Andra halvåret fortsätter präglas av lägre vinster för företagen och ovisshet på marknaderna. Centralbankerna fortsätter därför med att utfärda stora lättnadsåtgärder för att hjälpa till att stabilisera ekonomin. Det anser Pictets chefsstrateg Luca Paolini i den nyligen publicerade månadsbarometern för juli för den internationella schweiziska banken Pictet.

PrivataAffärer - 08 maj 19 kl. 04:00

Pictet: Varning för övermod

Så sammanfattar den schweiziska oberoende kapitalförvaltaren Pictet Asset Management det världsekonomiska läget i sin Barometer för maj. Globala ekonomiska data har legat under förväntningarna 14 månader i rad, vilket är den längsta sammanhängande perioden sedan finanskrisen. ”Världshandeln, sett till volymen, är på den lägsta nivån sedan 2009, vilket leder till att förtroendet på marknaderna i de utvecklade länderna minskar.

PrivataAffärer - 17 sep 19 kl. 04:00

Pictet: Globala aktier oattraktiva

Det är i den schweiziska oberoende kapitalförvaltaren Pictet Asset Managements månadsbarometer för september som Luca Paolini konstaterar att aktiemarknaderna i framför allt USA och Schweiz är fortsatt dyra. – Den fortsatta handelstvisten mellan USA och Kina, i kombination med osäkerheten som omgärdar brexit, gör att Pictet behåller sin underviktposition för globala aktier. Amerikanska aktier är särskilt oattraktiva, trots att jämförelseindexet S&P 500 ligger några få procentenheter från sitt högsta värde någonsin, men lågkonjunkturindikatorerna i USA blinkar rött, säger Luca Paolini.

PrivataAffärer - 21 nov 19 kl. 13:00

Pictet: Allt ljus på tillväxtländerna

Pictet beräknar att tillväxtländernas ekonomier växer med 4 procent i år, vilket är långt mer än i de utvecklade länderna. Företagen i tillväxtländerna förväntas dessutom öka sina vinster med 14 procent under samma period, och ännu större ökning om dollarn försvagas ytterligare. Övervikt tillväxtländer Pictet har därför uppgraderat aktier i tillväxtländer till övervikt, skriver chefsstrategen Luca Paolini i månadens Barometer.

PrivataAffärer - 06 apr 20 kl. 07:31

Pictet: Aktier har aldrig varit intressantare för placerare

Det framgår av den ledande schweiziska kapitalförvaltaren Pictet Asset Managements barometer för april. Under de kommande fem åren förutspår Pictet att realavkastningen på amerikanska aktier i snitt blir 7,5 procent per år, medan amerikanska obligationer sannolikt levererar negativt, -3,5 procent. Det bredare S&P 500-indexet i USA föll nyligen 35 procent inom loppet av ett par veckor.

PrivataAffärer - 12 aug 20 kl. 07:41

Pictet överviktar Europa

Världens centralbanker har levererat aldrig tidigare skådade ekonomiska stöd för att försöka dra marknaderna ur pandeminträsket. Men det är för tidigt att ”öppna champagnen” konstaterar Pictets chefsstrateg Luca Paolini i Barometern för augusti. Antalet bekräftade coronavirusfall fortsätter att öka i världen samtidigt som företagens intjäning är i ”fritt fall”.

DI - 27 jan 16 kl. 22:34

Muddy Waters-grundaren startar hedgefond

Den välkända blankaren Carson Block, grundare av analysfirman Muddy Waters, lanserar en hedgefond med namnet Muddy Waters Capital. Det skriver Reuters..

PrivataAffärer - 13 nov 18 kl. 10:00

Pictet: Ny tjurmarknad efter en ”grym” oktober

Det skriver den internationella schweiziska banken Pictet Asset Management i sin barometer för oktober, författad av chefsstrategen Luca Paolini. Han anser att börsuppgångarna under det senaste decenniet var för höga. ”Men korrektionen i oktober blev också för skarp”, skriver han i Barometern.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.