PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 28 October, 12:03

PrivataAffärer - 08 okt 20 kl. 09:22

Duni in i SEB:s portfölj”En snabbare än förväntad vinståterhämtning i tredje kvartalet i Duni och svag kursutveckling under 2020 bör ge stöd till aktien”, skriver SEB i ett marknadsbrev daterat 7 oktober. Duni släppte på onsdagen preliminära siffror för det tredje kvartalet och vittnade om att återhämtningen har fortsatt under perioden.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, Duni

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Duniin i , SEB:s, portfölj
DI - 20 apr 18 kl. 09:58

Leo Vegas tar plats i SEB:s portfölj Nordic ideas

Leo Vegas tar plats i SEB:s portfölj Nordic Ideas efter torsdagens finansiella mål. Ut ur listan åker Instalco, Metsä Bord och Net Ent. Det framgår av en uppdatering från banken..

PrivataAffärer - 20 apr 18 kl. 09:56

Här är SEB:s nya aktiefavorit

Leo Vegas tar plats i SEB:s portfölj Nordic Ideas efter torsdagens finansiella mål. Ut ur listan åker Instalco, Metsä Bord och Net Ent. Det framgår av en uppdatering från banken....

Affärsvärlden - 20 apr 18 kl. 10:16

Spelbolaget är SEB:s nya favorit

Spel- och kasinobolaget tar plats i SEB:s portfölj Nordic Ideas efter torsdagens finansiella mål. Ut ur listan åker Instalco, Metsä Bord och Net Ent..

PrivataAffärer - 29 mar 19 kl. 11:32

Hernhag: Fem investmentbolag för portföljen

Missa inte Marcus böcker: I vår bokhandel kan du just nu bland annat köpa Marcus bok "Den enkla vägen att lyckas med aktier" Sunborn. : Hej jag håller på att bygga upp en portfölj för tillfället och äger just nu bara aktier i fyra bolag. De bolagen är Cloetta, Hexpol, Nordea och Tele2.

PrivataAffärer - 18 sep 19 kl. 13:48

Kinnevik: SEB kan inte hitta nästa Zalando i portföljen

Det menar SEB Equity Research i en ny analys i vilken rekommendationen sänks från köp till behåll. SEB tror att investerarnas fokus efter de senaste dagarnas besked och nyheter från Kinnevik nu kommer att riktas mot den onoterade delen av portföljen, som efter försäljningen av delar av innehavet i Zalando och efter utskiftningen av Millicom kommer att få ökad tyngd i Kinneviks substans. ”Med tanke på att investeringarna antingen har gjorts nyligen eller har varit små, kan vi inte se något innehav som kan utvecklas till nästa Zalando för Kinnevik.

Cornucopia - 10 sep 19 kl. 10:14

SEB: Private banking underviktar i aktier

SEB går i sin nypublicerade Investment Outlook ut med att man så här sencykliskt ska vara underviktad i aktier i sin portfölj, dvs ska ligga i räntepapper istället. Orsakerna uppges vara svag global tillväxt, handelskrig och "grumlig riskbild då Brexit-hösten närmar sig".  Sedan augusti har man flyttat över private banking-kundernas tillgångar till räntepapper.

PrivataAffärer - 15 jul 20 kl. 08:19

Bättre resultat än väntat för SEB

Ett genomsnitt av 19 analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var ett rörelseresultat på 3.963 miljoner kr. Som väntat hade SEB jämförelsestörande poster på -1 miljard kr.

PrivataAffärer - 22 apr 20 kl. 11:36

SEB: Intrum sommarklädd när julen står för dörren

Det menar SEB Equity Research i en analys med titeln ”Entering Christmas dressed för summer” i vilken banken sänker sin rekommendation för aktien till behåll. ”Vi menar att begränsningarna i balansräkningen – konsekvensen av de senaste årens aggressiva tillväxt och återföringarna till aktieägarna – kommer göra Intrum oförmöget att efter pandemin dra fördel av den försämrade kreditkvaliteten hos europeiska banker”, skriver SEB i analysen. SEB:s argumentation går i mångt och mycket ut på att det kommer bli mycket svårt för Intrum att få vinsterna att växa och samtidigt städa upp sin balansräkning.

Dagens PS - 12 jan 18 kl. 10:39

SEB tipsar: Behåll hög risk på börsen

Spår fortsatt stark utveckling på aktiemarknaden. SEB expertkommitté i SEB House View inleder året med en positiv syn på börsen, skriver Privata Affärer. ”Behåll en hög risk i portföljen” är rubriken.

PrivataAffärer - 21 maj 19 kl. 12:16

SEB: Dags att minska risken i portföljen

– Vi har nu det intressanta läget att prissättningen på aktier och företagsobligationer är klart högre än för ett kvartal sedan, samtidigt som konjunkturoron har mattats av. De relativt höga värderingarna talar dock för att vi även framöver får en period med mer volatilitet, säger Fredrik Öberg, Chief Investment Officer, Private Banking, i en kommentar kring SEB:s senaste upplaga av Investment Outlook. Årets starka utveckling har gjort att börser och kreditmarknader nu befinner sig på liknande nivåer som innan oktoberturbulensen i fjol.

DI - 29 nov 16 kl. 13:46

SEB: Läge att öka risken i portföljen

Donald Trumps valseger har vänt upp och ned på aktiemarknaden. Det gör att SEB:s strateger vågar skruva upp riskexponeringen i sina portföljer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.