Realtid > Ekonomi

Monday, 26 October, 20:15

Realtid - 08 okt 20 kl. 07:00

Han vill demokratisera privata tillgångsslagNordenchefen på kapitalförvaltaren Schroders planerar att skapa nytt affärsområde för retailinvesterare.
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Schroders

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han vill demokratisera, privata, tillgångsslag
Affärsvärlden - 07 jul 15 kl. 09:23

Robert Shiller: Ett viktigt tillgångsslag i portföljen

Enligt ekonomen och ekonomipristagaren Robert Shiller kan investerarna kan underskatta en specifik tillgångstyp..

Cornucopia - 10 apr 20 kl. 10:38

Tillgångslag i USD, EUR och SEK sedan sista januari

Nedan följer en sammanställning av utvecklingen för olika tillgångsslag på finansmarknaderna sedan sista januari och innan coronakrisens utbrott. Specifikt börsindex, valutorna USD, EUR och SEK, obligationsindex och guld, och samtliga mätt i valutorna USD, EUR och SEK.Saint Barth Stock Exchange.

Cornucopia - 29 apr 20 kl. 15:16

Federal Reserve har köpt mer tillgångar än under finanskrisen

Sedan den 11:e mars, eller ca sex veckor sedan, har den amerikanske centralbanken Federal Reserve för nytryckta digitala pengar köpt mer tillgångar än under finanskrisens två första år. Om nu någon undrade varför börserna stiger trots att alla fundamenta talar för en totalkrasch.
#nomnomnomSom man ser på grafen nedan har alltså Federal Reserve köpt upp tillgångar från främst obligationsmarknaden för cirka 17 000 miljarder dollar (eng 17000 trillion) sedan den 11:e mars.

Realtid - 29 apr 14 kl. 16:07

Aktier och alternativa tillgångsslag växer

Investerare flyttar till mer riskfyllda investeringar, enligt studie..

Ekonomistas - 03 aug 17 kl. 16:11

Kapitalets ökande värde i Sverige

Sveriges samlade rikedomar kan mätas i nationalförmögenheten, dvs alla tillgångar minus skulder som ägs av hushåll, företag och offentlig sektor i vårt land. Nyligen presenterade SCB ny statistik över nationalförmögenheten sedan 1980, en statistik som EU beslutat ska finnas i alla medlemsländer som komplement till den redan existerande inkomststatistiken. I detta inlägg kopplas dessa nya siffror samman med en tidigare konstruerad historisk databas över nationalförmögenheten.

PrivataAffärer - 27 mar 19 kl. 12:09

Säkerställda lån en krockkudde mot börsens svängningar

Om Tessin: Tessin är Nordens största investeringsplattform för fastigheter med över 43 000 registrerade medlemmar. Företaget tar avstamp i att det finns många potentiella lukrativa fastighetsprojekt som inte genomförs eftersom det saknas finansiering. Samtidigt finns det gott om kapital som investerare vill placera till rimliga avkastningsnivåer.

Cornucopia - 10 nov 16 kl. 10:37

Fastighetslån hos Kameo som del av riskspridningen i en portfölj

Med Kameos fastighets- och företagslån öppnar sig en god möjlighet för en bättre riskspridning i en portfölj, med ytterligare tillgångsslag. Därmed finns relativt trygga möjligheter till en hög räntebaserad avkastning på delar av förvaltat kapital.

En väl sammansatt portfölj innehåller både aktier, guld, obligationer och likvider.

PrivataAffärer - 20 nov 19 kl. 09:52

”Pensionsbolagen brister i kvalitet i hållbara investeringar”

Söderberg & Partners granskar årligen pensionsbolagens hållbarhet i alternativa investeringar i form av en rapport. Årets granskning med titeln ”Elefanten i rummet”, konstaterar generellt att pensionsbolagens alternativa investeringar brister i kvalitet när det gäller traditionella tillgångsslag. Rapporten granska pensionsbolagen inom tre olika perspektiv, Process för hållbara investeringar, Påverkansarbete samt Hållbarhetsambitioner och värdeskapande.

Dagens PS - 06 maj 19 kl. 07:42

Hernhag: Smart taktik på en svängig börs

Här är strategin som gör dig till vinnare på en skakig aktiemarknad, enligt Privata Affärers expert. Nu är börstrenden positiv med ett rally som raderat ut hela börsraset i fjol, konstaterar Marcus Hernhag i Privata Affärer, men samtidigt har börsen kastats mellan hopp och förtvivlan under senaste halvåret; det har varit ”depression och glädjeskutt” om vartannat, framhåller börsproffset. ”Det vi kan vara säkra på är att tiderna förändras och att det alltid kommer att svänga.

PrivataAffärer - 22 nov 19 kl. 08:48

Alternativ utanför börsen: här är företaget som skapat en samlingsplats för investerare

Vid årsskiftet 2017/2018 startades bolaget Bammer. Efter att Magnus Wikström och Terry Hobbs vägar korsades bestämde de sig direkt för att utgå ifrån vad som anses bra för investeraren. Därför ställde de sig frågan: Hur kan man ta in det bästa från den internationella marknaden till den svenska?

Cornucopia - 26 mar 20 kl. 15:15

Avanza fryser två fonder på grund av innehav i Spiltans räntefonder

Nätbanken Avanza fryser två av sina fonder på grund av Spiltan Fonders frysning av sin högränteobilgationsfond och sin Räntefond Sverige, den senare med högsta rating och listad som lägsta riskklass överallt. Avanzakunderna kan därmed inte ta ut sina pengar ur de än så länge två berörda fonderna, även om även fler Avanzafonder har Spiltans räntefonder.
Gammaldags pappersobligationer gick i alla fall att använda som dasspapper, vilket man inte kan säga om Spiltans räntefonder.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.