PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 22 October, 05:39

PrivataAffärer - 07 okt 20 kl. 12:23

Spanien på väg att bli ”Europas paria”Den tilltagande oron på marknaden syns i räntespreaden mellan Spaniens och Italiens obligationsräntor, som nu närmar sig rekordlåga nivåer med ett gap som är det minsta på mer än två år. Förra månaden rekommenderade Citigroup, enligt Bloomberg News, sina kunder att sälja spanska statsobligationer och köpa portugisiska, och hänvisade till finanspolitisk oro, förnyade separatistspänningar i Katalonien och utsikterna för ett sänkt kreditbetyg efter att S&P Global Rating sänkt landets utsikter till negativa. Samtidigt är utvecklingen för landets benchmarkindex för aktiehandeln hittills i år den klart sämsta bland kontinentens stora index. Kärnan bakom det hela är en av de kraftigaste återkomsterna av coronaviruspandemin i Europa, vilket har väckt farhågor om att
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Europas, Spaniens, Italiens, Citigroup, Bloomberg News, Katalonien, Global Rating, Europa, Pablo Hernandez, Cos, ECB, Jan, Gerich, Nordea, IBEX, Spanien, Mislav Matejka, JPMorgan Chase, Italien, Guiseppe Contes, Matteo Salvini, EU, Citi, BNP, Citis, Aman Bansal

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spanien, vägatt bli , Europas, paria
SVT Debatt - 06 maj 14 kl. 07:00

Europas krisande ekonomier borde följa Sveriges exempel

EU-VALET I Sverige har det skapats fem procent fler jobb sedan 2006. EU borde ha samma målsättning. För att lyckas måste Europas regeringar bryta upp från socialdemokratisk spenderpolitik till en politik som ger jobb.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Reinfeldt: "Södra Europas problem"

Enligt Fredrik Reinfeldt är Sveriges exponering mot den spanska krisen begränsad, då landets handel i första hand sker med länder som Tyskland, Storbritannien och Norge. ? Men det är ju sant att eurozonens problem påverkar oss.

Dagens PS - 09 dec 17 kl. 09:00

Europas tio bästa strandstäder

Spana in listan och packa resväskan. Resesöksajten Go Euro står bakom listan där hela 100 europeiska strandstäder rankas. Betygen är satta utifrån kriterier som sandkvalitet, nattliv och hur lätt det är att ta sig till stranden från flygplatsen.

Kristianstadsbladet - 09 feb 12 kl. 06:30

Frågan om Europas kris

Frilansjournalist Tomas Polvall har läst två aktuella böcker om den ekonomiska krisen i Europa. Där han tycker att den svenske journalisten Björn Elmbrant använder sig av klichéer, finner han mer analytisk skärpa hos amerikanen Michael Lewis.
NY BOK.

HBL - 17 jul 12 kl. 05:20

Stödpaketet till Spanien räcker kanske inte till

100 miljarder euro låter mycket, men risken finns att det bara är början. Flera experter tror att Spaniens banker behöver mycket mer än så.Miljarderna rullar i de mest pessimistiska beräkningarna.

UNT - 17 jul 13 kl. 05:27

En av Europas mest eftersökta greps

Spansk polis har gripit Brian Charrington, en av Europas tio mest eftersökta kriminella. Totalt greps 13 personer vid tillslag i Spanien och Venezuela. De anklagas för att ha smugglat 25 ton kokain till Spanien.

Skånskan - 06 maj 18 kl. 14:00

Här är Europas bästa stränder

Resor Sugen på en maxad strandsemester i sommar? Här är tio oförglömliga europeiska beacher, med allt från undangömda badvikar till kända playor.Reseproffset Annika Goldhammer har besökt massor av stränder under sina resor.

Dagens PS - 17 feb 18 kl. 07:00

Upptäck Spanien på riktigt – spola turiststråken

Här är fem dolda pärlor utanför de upptrampade stigarna – vågar du testa? Ticket Privatresor listar i ett pressmeddelande fem spanska resmål, som researrangören rekommenderar dig att besöka. Det handlar om platser som turister normalt missar under sina Spanien-sejourer men som enligt Ticket erbjuder både avkoppling och äventyr, god mat och dryck – och sköna naturupplevelser.

Sydsvenskan - 27 sep 11 kl. 00:01

"Svaga politiska ledare förvärrar Europas kris"

De europeiska ledarna har stapplat från kris till kris och i varje läge gjort det som för tillfället varit bekvämast. Resultatet är att Europa nu står vid en avgrund, skriver den liberale författaren och debattören Johan Norberg, som i fjol gjorde filmen Överdos: En film om nästa finanskris.
Nu börjar rykten sippra ut från helgens internationella finansmöte i Washington.

HBL - 07 aug 12 kl. 13:29

Undersökning: Italienarna är Europas sämsta förare

Enligt en undersökning som gjordes på webbplatsen Zoover, som för statistik över semesterfenomen, är italienarna de mest vårdslösa förarna i Europa. Finländarna anses däremot vara de säkraste trafikanterna. På webbplatsen kunde man rösta om vilket lands bilförare man tycker beter sig sämst i trafiken.

Skånskan - 08 mar 20 kl. 12:00

På tågluff genom Europas länder

resor Fem länder på två veckor. Medelhavsbad, storstadskultur och naturupplevelser – och däremellan vilsamt resande. Att tågluffa i Europa är att få det bästa av flera världar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.