PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 31 October, 01:52

PrivataAffärer - 07 okt 20 kl. 11:40

SEB: Alfas premiumvärdering på väg återställas”Aktien handlas med en rabatt mot verkstadssektorn, men när Alfa Laval återvänder till tillväxt och investerarna åter blir övertygande om att Alfa Lavals inneboende kvaliteter är intakta, tror vi att aktiens premiumvärderingen kommer att återställas”, skriver SEB i analysen. SEB tror att orderingången inom Alfa Lavals marinsegment kommer att minska med 11 procent under 2020 och med 5 procent under 2021, och att återhämtning under 2022 blir blygsam. Därtill kommer svag efterfrågan inom kolväterelaterade kundsegment tynga energidivisionen under hela första halvåret 2021 och det är dessa svagheter, menar banken, gjort att aktien gått svagare än flera andra namn under de tolv senaste månaderna. Men kommer att ändras med start under det fjärde kvartalet för det senc
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, Alfa Laval, Alfa Lavals, Aker Carbon Capture, Laval

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, Alfas, premiumvärdering, väg, återställas
Affärsvärlden - 15 jul 15 kl. 14:40

SEB: Sälj kabel-tv-operatören

Com Hems premiumvärdering relativt sektorkollegor går inte att försvara, menar SEB Equity Research..

DI - 16 apr 18 kl. 16:05

Carnegie: Lägre värdering – nu är det köpläge i storbanken

SHB-aktien är köpvärd sedan bankens premiumvärdering mot sektorn kommit ned. Det anser Carnegie i en analys där rekommendationen för storbanksaktien dras upp till köp (behåll) med nedjusterad riktkurs till 120 kronor (122)..

PrivataAffärer - 10 feb 16 kl. 13:39

SEB: Därför ser vi köpläge i Ratos

SEB:s höjning av Ratos till köp från behåll är en konsekvens av att investmentbolagets aktie fallit mer än Stockholmsbörsen, och därmed handlas till betydlig rabatt gentemot både marknaden och SEB:s värdering av Ratosinnehaven....

PrivataAffärer - 25 aug 20 kl. 11:11

SEB: Embracers tillväxtpotential överskuggar hög värdering

Så kan SEB:s syn på Embracer sammanfattas enligt den analys, ”More building blocks in place”, banken släppte på måndagskvällen där rekommendationen för aktien lyfts från behåll till köp. ”Embracers utveckling har överträffat våra förväntningar sedan vi inledde bevakning för cirka ett år sedan. Även om värderingen kortsiktigt kan verka hög, tycker vi att möjligheterna för ihållande hög tillväxt och fortsatta förvärv i ett längre perspektiv underskattas av marknaden”, skriver SEB i analysen.

PrivataAffärer - 05 feb 19 kl. 12:10

SEB ser stöd för fortsatt börsuppgång

SEB konstaterar att 2018 blev ett volatilt år med svag utveckling för de flesta tillgångsslag trots stark tillväxt och resultatutveckling som imponerade. Det gäller inte minst hösten som blev rejält stökig på börsen. Även 2019 väntas bli slagigt, spår SEB.

PrivataAffärer - 27 nov 18 kl. 12:46

SEB: Aktier ger högst avkastning kommande året

”Vår prognos är fortsatt positiva avkastningar för de flesta tillgångsslag de kommande 12 månaderna, undantaget flertalet traditionella ränteplaceringar. Förväntad avkastning är lägre än det historiska snittet samtidigt som risken är oförändrad. Aktier är fortfarande i topp och statsobligationer i botten”, skriver SEB.

PrivataAffärer - 08 maj 19 kl. 07:52

SEB: Svensk ekonomi saktar in

  Enligt SEB:s prognos väntas Sveriges BNP öka 1,6 procent i år och 1,7 procent under 2020. I föregående prognos, i januari, väntades BNP öka med 1,6 procent i år och 1,9 procent 2020. Även om nedåtriskerna överväger i denna fas av konjunkturen får tron på motståndskraftig global ekonomi stöd av flera faktorer.

Cornucopia - 06 maj 20 kl. 10:00

SEB: Ekonomin ej återhämtad 2021 - bostadspriserna kraschar 15% - ny börsnedgång väntas

SEB konstaterar i sin dagsfärska Nordic Outlook att Nordens och Sverige ekonomier inte återhämtat sig från coronakrisen under nästa år, även om Sverige klarar sig bäst på grund av att vi inte stängt ner landet. Arbetslösheten rusar ändå, och bostadspriserna väntas falla 15% till bottnar lägre än kraschen 2017 - 2018. Ingen brådska köpa en bostad således.

TA - 11 apr 13 kl. 09:35

SEB och SBAB backar efter avslöjande

Både SEB och SBAB säger upp sina avtal med Bluestep, ett mindre låneinstitut. SEB och SBAB:s kunder som nekats bolån hänvisades tidigare till institutet, som erbjuder 6,35 procents ränta som lägst.
Efter Svenska Dagbladets rapportering har både SEB och SBAB sagt upp sina avtal med Bluestep.

DI - 01 sep 16 kl. 11:05

Efter SEB:s jätteinvestering – så hög är Tinks värdering

När Sven Hagströmer och SEB investerade i privatekonomiappen Tink sköt bolagets värdering i höjden..

PrivataAffärer - 06 apr 20 kl. 11:02

SEB: Utmanade år för Kindred

SEB tror visserligen att 2020 blir utmanande för Kindred men tycker att de senaste beskeden från bettingbolaget understryker att det finns motståndskraft i intäkterna. ”Osäkerheten kommer att vara fortsatt hög i det korta perspektivet, men vi ser stöd i en låg värdering och ser utrymme för förbättrade tillväxt och marginal i ett längre perspektiv”, skriver SEB i analysen. SEB har sänkt intäktsestimatet för 2020 med 6 procent och prognosen för vinsten per aktie med 18 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.