PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 20 October, 21:56

PrivataAffärer - 07 okt 20 kl. 10:00

Kvartalets bästa fonder: Hållbar energi och småbolagDe topp fem bästa svenska fonderna har stigit mellan 24 och 37 procent, samtidigt som det breda amerikanska indexet S&P 500 avancerat 7,9 procent, vilket är något lägre än Stockholmsbörsen som steg 9,2 procent under samma period. Carnegies småbolagsindex har samtidigt klättrat hela 18,8 procent. Det har varit ett minst sagt turbulent år och börserna har bjudit på både rekordhöga noteringar såväl som historiens snabbaste börskrasch. Sedan botten har dock börserna återhämtat sig med en exceptionell kraft. Sett till sektorer har teknik och hälsovård varit vinnare under större delen av året, men nu kan man se ett skifte bland de svenska fondvinnarna.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Morningstar, Donald Trumps, Joe Biden, ECB, BNP, MÅSTE, Patric Lindqvist, Handelsbanken Hållbar Energi, Fonder Direkt, Avkastning Q3 Avkastning YTD Topp, Hållbar Energi, Solar, New Energy, Ingredient, Microcap Sverige, Medical, Micro Cap, Småbolagsfond, Småbolag, Lindqvist, Xinyi Solar Holdings, USA, Biden, Carnegie Micro Cap

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvartaletsbästa , fonder, Hållbar, energioch , småbolag
Opinionen.se - 04 nov 13 kl. 10:51

AP-fonder äger fossila aktier


De svenska AP-fonderna äger aktier för 32 miljarder kronor i 133 av världens 200 mest koldioxidintensiva företag, enligt en analys från Världsnaturfonden WWF. Bland de bolag som de svenska AP-fonderna äger aktier i finns jättar som Exxon Mobil, Chevron och Total. AP-fondernas köp av aktier i kol-, olje- och gasföretag står för drygt 3 procent av fondernas totala investeringar, enligt WWF.

PrivataAffärer - 04 aug 20 kl. 10:57

Här är månadens bästa fonder

Investerarnas sug efter guld under coronapandemin har fått guldpriset att skjuta i höjden. Det har förstås också eldat på fonder med inriktning mot ädelmetaller. Julis bästa fond heter AuAg Silver Bullet som stigit drygt 21 procent under månaden.

PrivataAffärer - 29 aug 19 kl. 08:44

Skagen Fonder ska inte lämna premiepensionssystemet

I tidigare versioner av Pensionsmyndighetens listor kunde man få uppfattningen att Skagen dragit tillbaka sina ansökningar om att även fortsättningsvis vara med i premiepensionssystemet. Men efter att Privata Affärer ställt en fråga till Pensionsmyndigheten om inte Skagen borde vara med har Pensionsmyndigheten nu uppdaterat listorna över de fonder som hittills fått godkänt att vara med. Lista: här är listan på de fonder som hittills fått godkänt att vara med på fondtorget i enlighet med det nya regelverket (senast uppdaterad 28/8).

PrivataAffärer - 17 aug 20 kl. 14:19

”Fonder bästa långsiktiga sparformen”

41 procent av svenskarna anser att fonder är den sparform som är bäst för långsiktigt sparande, följt av aktier (11 procent) och sparkonto (10 procent). Den viktigaste informationen enligt spararna när de väljer fond är information om avgifter och risknivå. 40 procent tittar också på om fonden har en hållbar inriktning.

PrivataAffärer - 09 dec 19 kl. 09:58

SPP gör alla fonder fossilfria

– För att minska den globala uppvärmningen och klara 1,5-gradersmålet krävs en kraftfull omställning mot en fossilfri värld. Klimatfrågan är en ödesfråga och finansbranschen spelar en nyckelroll i omställningen och för att målen i Parisavtalet ska uppnås. Som investerare ska vi bidra på det sätt vi kan.

PrivataAffärer - 25 nov 19 kl. 12:57

Odin: Fyra fonder blir två

”Det är tråkigt att behöva avveckla Odin Finland då fonden har haft en fantastisk resa sedan starten 1990 och skapat stort värde för kunderna. Men de senaste åren har det tyvärr varit ett lågt intresse för en fond som endast investerar i finska företag”, skriver Odin Fonder om den finländska fonden. För Odin Energis del har fondförvaltaren noterat ett lägre intresse för aktiefonder som investerar i energiföretag i takt med ett ökat fokus på klimat och förnybar energi generellt.

PrivataAffärer - 29 apr 19 kl. 17:31

Veoneers fiaskorapport kalldusch för flera fonder

Läs också: Svag rapport från Veoneer Veoneers vd: Botten nås först andra kvartalet Utvecklingen innebär en kalldusch för många fonder, då det svenska förvaltarkollektivet överlag har varit positivt inställt till Autoliv-avknoppningen Veoneer på sistone, visar data från Morningstar. Kursutveckling för Veoneers depåbevis sedan handeln inleddes i juli 2018. Måndagens nedgång summerade strax ef

Dagens PS - 23 mar 18 kl. 10:10

Hållbara fonder lockar flest kvinnor

Sparalternativet vanligare bland kvinnor än hos män, enligt en ny rapport, skriver TT. Var fjärde person placerar pengar i hållbara fonder, framför allt är det populärt bland kvinnor, enligt en ny undersökning från Fondbolagens förening. Två av tio män anser att fonder med inriktning på hållbarhet är viktigt.

PrivataAffärer - 17 jul 19 kl. 14:45

På jakt efter långsiktigt hållbar överavkastning i svenska aktier

Vill du veta mer? Klicka här för att läsa mer om Danske Invest Sverige.  Svenska företag har historiskt sett gynnats av en stark hemmamarknad med politisk och finansiell stabilitet, hög grad av innovation och god tillgång till riskkapital på aktiemarknaden.

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 09:43

Här är aktierna som hållbara fonder investerar i

Under 2018 sattes 38 miljarder euro in i europeiska fonder inriktade på etiska och hållbara investeringar, och nästan 300 nya hållbara fonder startades under samma år, enligt en granskning av Morningstar. Totalt finns det 49 svenska fonder inom kategorierna Sweden Equity, Sweden Small/Mid-Cap samt Sweden/Global Equity som har ett hållbarhetsbetyg över medel eller högre hos Morningstar. Bäst hållbarhetsbetyg inom Morningstar, men även inom portföljens ESG-betyg, fick aktiefonden She Invest Sweden.

PrivataAffärer - 04 sep 20 kl. 10:58

Kull: Här är årets bästa fonder

Att teknikbolagen är årets vinnare har nog inte undgått många, vilket i sin tur självfallet resulterat i att teknikfonderna gått starkt. Hela åtta av de 20 bäst presterande fonderna kategoriseras som teknikfonder, men även global- och USA-fonder tar sig in bland vinnarna (som även de främst investerar i teknikbolag). Källa: Avanza Årets hittills bästa fond är en USA-fond, MS INVF US Growth, som gett en avkastning på 66 procent i svenska kronor och som har sin största exponering mot just tekniksektorn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.