Realtid > Ekonomi

Saturday, 24 October, 08:59

Realtid - 07 okt 20 kl. 08:10

Swedavia: Återhämtning av flygresandet stagnerade under septemberNy statistik från flygplatsoperatören Swedavia visar en stagnerande återhämtning av flygresandet, såväl inrikes som utrikes..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Swedavia

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedavia, Återhämtningav , flygresandet, stagneradeunder , september
Cornucopia - 15 jul 20 kl. 15:16

Bloggläsarna tror på falsk återhämtning av ekonomin

Utifrån svaren på gårdagens enkät om hur ekonomin kommer utvecklas efter coronakrisen, så tror en överväldigande majoritet att de pågående signalerna om återhämtning i ekonomin är falska. Endast 21% tror på en J- eller V-formad ekonomisk återhämtning, medan ett W är det vanligaste svaret med 40% och  39% tror på ännu värre scenarion. Så kommer ekonomin utvecklas efter coronakrisen.

GlobeNewswire - 04 aug 20 kl. 07:00

Aktia Bank Abp:s halvårsrapport 1.1–30.6.2020: Stark resultatåterhämtning efter coronavåren

Aktia Bank Abp
Börsmeddelande
4.8.2020 kl.

Cornucopia - 24 jun 20 kl. 09:40

Fortsatt V-formad återhämtning i konjunkturbarometern

Konjunkturinstitutets (KI) barometerindikator ("konjunkturbarometern") fortsatte att återhämta sig under juni månad, och kraschen i konjunkturen ser allt mer ut som ett vasst V än en U-formad mer utdragen nedgång likt finanskrisen. Å andra sidan återstår att se om det blir en andra våg likt IT-kraschen eller skuldkrisen. Konjunkturbarometern.

PrivataAffärer - 15 jun 20 kl. 18:16

Morgan Stanley: Snabbare återhämtning än vid tidigare kriser

”Globala produktionsnivåer når nivåerna som rådde innan covid-19 det fjärde kvartalet 2020”, skriver investmentbanken i sina halvårsvisa investeringsutsikter och konstaterar att det är en snabbare återhämtning än efter den förra finanskrisen. De bakomliggande faktorerna till den snabba återhämtningen är bland annat att det inte rör sig om en chock som kommer inifrån systemet som en följd av obalanser, samt att de politiska åtgärderna har varit beslutsamma och stora. Men en andra coronavirusvåg, med strikta nedstängningar, kan i ett pessimistiskt scenario grumla utsikterna.

GlobeNewswire - 10 aug 20 kl. 06:30

SEB Boprisindikatorn, Fortsatt kraftig återhämtning i boprisförväntningarna

Pressmeddelande
Stockholm 10 augusti 2020 Fortsatt kraftig återhämtning i boprisförväntningarna SEB:s Boprisindikator fortsätter att återhämta sig och ökar med 16 enheter i augusti, från 24 till 40. På regional nivå är det små skillnader och indikatorn ligger i de sex regionerna mellan 27 och 37. Hushållens förväntningar på reporäntans nivå minskar något och ligger i augusti på 0,41 procent.

Regeringen - 04 jul 13 kl. 11:20

Svagt Europa kräver fortsatt stöd för återhämtning i Sverige

- Den utdragna krisen lämnar djupa spår och återhämtningen i Europa har svårt att få fäste. Om den höga arbetslösheten tillåts bita sig fast riskerar krisländernas redan låga tillväxtpotential att försämras ytterligare. Sverige bör därför använda sin starka ekonomiska position för att fortsatt stärka hushåll och företag för återhämtning i en tuff miljö, säger finansminister Anders Borg om det ekonomiska läget.

Regeringen - 19 jan 15 kl. 14:12

Långsam återhämtning i svensk ekonomi

Återhämtningen i omvärlden är långsam, vilket även ger en långsam återhämtning i den svenska ekonomin. De offentliga finanserna förväntas inte nå överskott under prognosperioden. Detta visar Finansdepartementets senaste prognos som presenteras av finansminister Magdalena Andersson idag.

Opinionen.se - 03 jun 13 kl. 04:10

Draghi tror på gradvis återhämtning

ECB-chefen Mario Draghi säger att banken tror på gradvis återhämtning senare i år i det krisdrabbade euroområdet. ? Den ekonomiska situationen i euroområdet är fortsatt utmanande, men det finns tecken på en möjlig stabilisering.

PrivataAffärer - 07 aug 20 kl. 11:57

SAS: Starkast återhämtning i inrikestrafiken

SAS reguljära passagerartrafik mätt som RPK, intäkt per passagerarkilometer, minskade med 83,9 procent i juli, jämfört med motsvarande månad året innan. Kabinfaktorn för reguljärtrafiken uppgick till 50,6 procent i juli, en nedgång med 32,6 procentenheter jämfört med juli föregående år. Det framgår av SAS månadstrafikrapport för juli månad.

PrivataAffärer - 08 sep 20 kl. 08:24

Nordea: Starkare återhämtning än väntat för Sandvik

”Senaste makrodata pekar nu på en återhämtning som är ännu starkare än vi hade förväntat oss, och i den här uppdateringen höjer vi våra organiska tillväxtuppskattningar, särskilt för Sandvik Machining Solutions”, skriver Nordea i ett morgonbrev apropå riktkurshöjningen. Banken skriver vidare att köprådet är baserat på en förmodat stark vinsttillväxt 2021 och 2022 tack vare en konjunkturåterhämtning i kombination med besparingar. Aktien stängde på 179,70 kr på måndagen.

Cornucopia - 15 dec 19 kl. 15:33

Svag återhämtning i BNP på årsbasis

Svensk BNP på rullande fyra kvartal (helårsbasis) återhämtade sig något medräknat tredje kvartalet 2019. Orsaken uppges främst vara ökad tjänsteexport.Fyra kvartals svensk BNP jämfört med föregående fyra kvartal, tillväxt procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.