PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 24 October, 07:48

PrivataAffärer - 07 okt 20 kl. 06:00

Förvaltaren: Cykliskt uppsving håller i sigLänder över hela världen har åter öppnat olika verksamheter efter vårens omfattande nedstängningar av samhällsfunktioner. Hårda restriktioner har tärt på ekonomi och människor. Det är långt kvar till normalitet men samhället börjar återhämta förlorad mark. Trots att det finns en hel del risker och frågetecknen när det gäller utvecklingen på marknaderna är Aktie-Ansvar försiktigt positiva till hela börsen. Cykliska aktier är att föredra, eftersom förbättringen i ekonomin betyder mest för cykliska bolag.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Aktie-Ansvar, Marknadsrörelserna, Lars-Erik Lundgren, Aktie-ansvar, Husqvarna Vi, SKF, Sandvik, Autoliv, Veoneer, Husqvarna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förvaltaren, Cykliskt, uppsving, hålleri sig
PrivataAffärer - 12 sep 19 kl. 04:00

Förvaltaren: Tre spännande småbolag

Carnegie Fonders Carnegie Micro Cap backade 0,2 procent i augusti, vilket var bättre än Stockholmsbörsen som helhet. Förvaltaren Viktor Henriksson håller fram tre av favoritaktierna i sin senaste månadsrapport. Alla tre innehaven visar på uppgångar runt 20 procent under månaden.

PrivataAffärer - 29 jul 19 kl. 13:00

Kapitalförvaltaren: Investera i Indien – och techsektorn

I en sommar-outlook skriver Alistair Reynolds, portföljförvaltare för Global Emerging Markets på fondbolaget Martin Currie, som ingår i Legg Mason, om två makro-teman som spelar en allt starkare roll under resten av året, och där det är finns ett gyllene investeringsläge just nu. Det gäller tillväxtmarknaderna i stort, men särskilt Indien, samt techsektorn. Framför allt Indien förtjänar extra uppmärksamhet, eftersom den regerande koalitionen precis blivit omvald för att kunna fortsätta att genomföra den sedan tidigare fastslagna reformagendan, anser förvaltaren.

Magazin24 - 19 jan 13 kl. 08:10

Triathlon har fått ett uppsving

I måndags fick Lisa Nordén Jerringpriset för vad hennes bedrifter 2012. Ett OS guld och vinst i världscupen. Magazin24 ringde upp triathleten Joakim Sundh och frågade vad det betyder för triathlon att Lisa Nordén fick Jerringpriset.

Dagens PS - 10 jun 19 kl. 15:32

Uppsving på bostads-marknaden i hela landet

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Trendbrott: ”Proppen ur” på bostadsmarknaden
Branschfolk bedömer att en uppsving på bostadsfronten är i antågande. Bakgrunden är att nya siffror från Svensk Mäklarstatistik indikerar att trenden med en stabil utveckling av bostadspriserna håller i sig.

PrivataAffärer - 24 apr 19 kl. 22:30

Kapitalförvaltaren: Här ska du placera när tillväxten tar fart

”Så snart som global tillväxt börjar återhämta sig, troligen vid halvårsskiftet, planerar vi att reducera vår exponering mot amerikanska aktier, för att rotera mer aggressivt mot internationella aktier – Europa och tillväxtmarknader i synnerhet”, meddelar ODDO BHF, som anser att tillväxtmarknadsaktier ser intressanta ut på grund av sina relativa värderingar, bolagsstyrning samt tillväxt i vinst per aktie. Vad gäller sektorer så är det enligt kapitalförvaltaren dags att ta hem vinster i defensiva sektorer, särskilt inom livsmedel där värderingarna har nått ”stratosfäriska” nivåer, för att istället välja cykliska aktier. Men det är inte läge att vara alltför optimistisk gentemot aktiemarknader, då politiska risker i form av främst brexit alltjämt utg

PrivataAffärer - 22 jan 20 kl. 04:00

Kapitalförvaltaren: Köp japanskt i år

Just nu är japanska aktier bland de allra billigaste på alla utvecklade marknader. Det är det första skälet till att investera här. Det andra skälet är Japans ekonomiska situation.

Sydöstran - 23 jun 20 kl. 05:00

Rejält uppsving under pandemin – företaget nyanställer

Karlskronaföretaget Compani 56 går emot strömmen i coronakrisen och nyanställer flera personer. Företagets affärsidé är att hjälpa andra företag att bli mer digitala vilket har fått ett rejält uppsving under rådande pandemi..

Cornucopia - 09 jul 20 kl. 15:49

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia?

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband med betalning. För mer information och anmälan använd denna länk.
Finanskursen är en distansutbildning på tolv veckor vilken tagits fram av hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding.

Nyheter 24 - 20 jan 14 kl. 10:15

Medlemsboom för feminister: "Blivit ett extra uppsving"Jobbar gratis

SVERIGE. Förra veckan kantades av en debatt om en uppmärksammad våldtäktsdom och ett program om feminismen i SVT. Det verkar ha lett till ett brett engagemang runtom i Sverige.

YLE - 03 feb 14 kl. 16:07

Uppsving för krisdrabbade bilhandeln

Bilhandeln upplevde ett kraftigt uppsving under början av året. I januari ökade bilförsäljningen med nästan en fjärdedel. Det är ändå långt kvar till de bästa åren.

YLE - 16 jan 16 kl. 08:26

Problem i Botniahallen ger uppsving i Laihela

Det finns bara en halv konstgräsmatta i Botniahallen i Korsholm och det betyder att några lag tappar träningsturer. Samtidigt har den nya hallen i Laihela fått ett uppsving. Den matta som beställts till Botniahallen är flera veckor försenad.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.