Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 23 October, 04:20

Sydsvenskan - 29 sep 20 kl. 08:01

Olyckor med elsparkcyklar utreds i ny studieElsparkcyklar har blivit en del av stadsbilden i många svenska städer. Men med det nya fordonet kommer även risken för att krascha. Nu ska Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg kartlägga olyckor med elsparkcykel, rapporterar Göteborgsposten. Blan.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sahlgrenska, Göteborg, Göteborgsposten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Olyckormed , elsparkcyklarutreds i ny , studie
Dagens PS - 15 aug 19 kl. 09:30

Allt vanligare med elsparkcykel-olyckor

Det trendiga fordonet har tagit Sverige med storm – men hög fart och bristande regler gör att antalet olyckor ökar stort. Det rapporterar bland annat Dagens Nyheter och Expressen. Totalt har 86 olyckor med elsparkcyklar rapporterats in till Transportstyrelsen i år.

GöteborgsPosten - 17 aug 20 kl. 15:09

Ansiktsskador vanligt vid olyckor med elsparkcyklar

Så kan olyckor minimeras, enligt studie: Slutkört på natten och bättre trafikmiljö..

DN - 14 aug 19 kl. 10:30

Antalet olycksfall med elsparkcyklar fortsätter öka

Nya siffror visar på en fortsatt ökning av olyckor med elsparkcyklar i Stockholm. Senast i helgen skadades två personer efter att ha krockat med en buss under en färd på en elsparkcykel.  – Jag tror det är stort mörkertal vad gäller antalet olyckor, säger Hans Nilsson, kommissarie vid trafiksektionen i Stockholm.

Kristianstadsbladet - 27 aug 19 kl. 14:05

Företag sänker hastigheten på elsparkcyklar efter skånska olyckor

Efter en kraftig ökning av antalet rapporterade olyckor i Skåne ska företaget Voi begränsa hastigheten på sina elsparkcyklar på vissa gågator i Malmö. En olycka är en för mycket, men det är viktigt att se att det 2019 görs miljontals resor med elsparkcykel, säger Vois pr-chef Kristina Hunter Nilsson..

SVT - 13 sep 19 kl. 11:56

“Många yrkesförare sjukskrivna efter olyckor med elsparkcyklar”

Olyckor med elsparkcyklar har ökat kraftigt och blivit ett arbetsmiljöproblem för många yrkesförare. I Opinion live vittnar en spårvagnsförare om flera kollegor som sjukskrivit sig efter incidenter. Hör hans berättelse i klippet ovan..

DN - 04 okt 19 kl. 07:37

Hundratals olyckor med elsparkcyklar i år

Antalet olyckor med elsparkcyklar har ökat explosionsartat sedan förra året..

Expressen - 29 okt 19 kl. 00:31

Flest olyckor med elsparkcyklar på nätterna: ”Överförfriskade”

150 olyckor med elsparkcyklar skedde under årets första åtta månader. De flesta inträffade under nätter mellan fredagar och lördagar, rapporterar Svenska Dagbladet. – Det är talande siffror som tyder på att folk är överförfriskade och inte borde köra, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad, till tidningen.

Aftonbladet - 26 maj 20 kl. 10:22

Ny rapport: Många skadas i olyckor med elsparkcyklar

▸ Enligt Malmös gatukontor inträffade 108 olyckor med elsparkcyklar i Malmö förra året..

Expressen - 18 jun 19 kl. 15:55

Polischefen: ”Kan fråga sig om elsparkcyklar passar in”

På tre veckor har fem personer förts till sjukhus efter olyckor med elsparkcyklar i Helsinborg, uppger Helsingborgs Dagblad.Nu vill polischef Sven Holgersson se att hjälmtvång införs.– Man kan fråga sig om elsparkcyklar passar in i en så backig stad, säger polischefen till tidningen..

SVT - 12 jul 19 kl. 18:52

Antalet elsparkcyklar kan inte begränsas

Antalet elsparkcyklar har mer än fördubblats under våren och antalet olyckor och skador har skjutit i höjden. Men att begränsa antalet elsparkcyklar är inte möjligt med dagens lagstiftning. – Det är inte möjligt för en kommun att begränsa hur många elcyklar som kan hyras ut, säger Sveriges Kommuner och Landsting..

Supermiljöbloggen - 22 apr 15 kl. 14:08

Studie: 50 % risk för nytt Tjernobyl innan 2050

En ny stor statistisk analys har kommit fram till att risken för en ny kärnkraftskatastrof i nivå med Tjernobyl innan år 2050 är 50 procent.  Detta hävdas i en ny studie som har sammanställt statistiska underlag om olyckor och tillbud i relation till kärnkraft. Forskarna har samlat in 75 procent mer statistiskt underlag än någon annan studie som hittills gjorts.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.