Vimmerby Tidning > Nyheter

Thursday, 29 October, 23:21

Vimmerby Tidning - 29 sep 20 kl. 04:00

Ett kulturhistoriskt minne värt att bevara
Läs mer på Vimmerby Tidning

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett kulturhistoriskt, minne, värtatt , bevara
Sydöstran - 09 apr 19 kl. 17:00

Möllebacken kulturhistoriskt värdefull

Bevara eller inte bevara. Det är frågan när det gäller fasaderna på husen i kvarteret Möllebacken. Nu har det gjorts en ny utredning kring byggnaderna som visar att det finns ett kulturhistoriskt värde i 70-talsområdet..

Sydsvenskan - 16 feb 12 kl. 06:30

Samlad expertis vill ­bevara dina kärleksbrev

Nätverket Vårda och Bevara i Skåne har som syfte att sprida kunskap om hur ett kulturarv bör bevaras. I nätverket finns specialister som ska hjälpa både privatpersoner och offentliga ­institutioner att sköta om sina värdefulla föremål.
Hösten 2011 bildades nätverket Vårda och Bevara i Skåne.

Skånskan - 27 apr 16 kl. 06:00

Riva eller bevara – det är frågan

Eslöv Mögel, skadegörelse och brand har gått illa åt det gamla tegelhuset på Pärlgatan 2.
Ändå föreslår Regionmuseet att åtminstone fasaderna ska bevaras. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden ställer sig frågande.

Skånskan - 23 mar 18 kl. 16:21

Vänstern vill bevara staden bättre

lund Inom Lunds kommun finns många byggnader och miljöer med ett kulturhistoriskt värde. Vänsterpartiet föreslår att skyddet av dessa stärks, bland annat genom tvångsförvaltning om fastighetsägarna inte tar vara på sina klenoder.Det är i en motion till kommunfullmäktige som Vänsterpartiet vill utöka skyddet.

Sydöstran - 05 apr 11 kl. 03:00

Ny plan för att bevara stans byggnader

KARLSHAMN Nu ska det bli tydligare för fastighetsägarna i Karlshamn vad de får och inte får göra med sina byggnader. En plan har tagits fram för att bevara de byggnader som har ett kulturhistoriskt värde..

Dalarnas tidningar - 05 nov 13 kl. 08:06

De vill bevara sjuka byggnader

Bostäder i skolbyggnaden i Torsång och café med botanisk trädgård i Ljungbergshallen. Högskolestudenter vet hur man kan bevara flera kulturhistoriskt intressanta byggnader i Borlänge..

YLE - 30 nov 16 kl. 16:56

För dyrt att bevara tvålfabriken

Fabriksbyggnaden vid Vasa tvål på Brändö i Vasa kan rivas - det beslöt stadsstyrelsens planeringssektion i Vasa vid sitt möte i tisdags. Därmed kan planen för Brändös nordvästra spets ta ett steg framåt, förutom Vasa tvål gäller planen också granntomten med Rahkolas gamla industrifastigheter. Vasa tvål flyttade bort det lilla som fanns kvar av tvåltillverkningen från Brändö redan på 80-talet.

Skånskan - 01 jul 19 kl. 06:00

Många vill bevara grönområden på Kirseberg

MALMÖ Brist på grönområden, ökad trafik och en nersänkning av Simrishamnsbanan är några av de frågor som tas upp i yttrandena kring den nyligen utställda översiktsplanen för södra Kirseberg och Östervärn.– Det är rekordmånga synpunkter och vi kommer att titta noga på alla och lämna kommentarer till samtliga yttranden. Det kan också var så att vi ändrar i planen om vi tycker att synpunkterna gör planen bättre, säger projektledare Lars Böhme på stadsbyggnadskontoret.

YLE - 10 jun 18 kl. 15:35

Hur ska man bevara ett minne?

För att bevara familjens minne donerade barnlöse Nils-Gustav Cronström konsthem och sommarparadis till Österbottens museum respektive Stiftelsen för Åbo Akademi. Tjugo år senare verkar bara spillrorna finnas kvar..

GöteborgsPosten - 21 sep 13 kl. 18:32

Möjligt att bevara Turisten

Den medvetna misskötselnav en kulturhistoriskt värdefull fastighet på Marstrand måste få ett slut..

Nya Wermlands Tidningen - 22 sep 15 kl. 16:32

Mark och miljödomstolen: Kulturhistoriskt hus får rivas

Mark- och miljödomstolen anser att församlingens intresse av att riva boningshuset vid före detta tingshuset i Råda väger tyngre än det allmänna intresset av att bevara byggnaden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.