UNT > Nyheter

Tuesday, 20 October, 08:41

UNT - 29 sep 20 kl. 02:42

Nedlagd jordbruksmark är en outnyttjad resursEn statlig utredning föreslår skogsplantering på nedlagd åker för att begränsa klimatförändringen. Vissa remissinstanser motsätter sig detta och menar att åkern behövs för framtida matförsörjning och naturvård. Vi menar att rätt använd kan nedlagd jordbruksmark räcka till såväl föreslagna klimatåtgärder som ökad matproduktion och förstärkt biologisk mångfald, skriver sex forskare..
Läs mer på UNT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nedlagd, jordbruksmarkär en , outnyttjad, resurs
Supermiljöbloggen - 12 okt 15 kl. 14:58

Willys satsar på solceller – ser butikstaken som en outnyttjad resurs

Menar samtidigt att dagens skatteregler gör det svårt att få lönsamhet i en solcellsinvestering. Lågpriskedjan Willys, med cirka 190 butiker över hela landet, har börjat installera solceller på sina butikstak. Två testbutiker är först ut, i Huddinge och i Göteborg.

HBL - 17 feb 13 kl. 06:01

Rekordmånga ryska invandrare outnyttjad resurs

Den ryska invandringen blir allt större. Men Finland måste bli bättre på att utnyttja kunskapen de har med sig, enligt Migrationsinstitutets chef Ismo SöderlingFör första gången sedan Finlands självständigt kommer det flera invandrare från Ryssland än Sverige, enligt färska uppgifter från Statistikcentralen. Medan invandringen från Sverige stadigt har minskat sedan början av 90-talet har trenden varit den motsatta för den ryska invandringen.

UNT - 12 jun 13 kl. 11:08

Naturbete outnyttjad resurs

Naturbetesmarkerna är en värdefull resurs som måste användas och hejdas från igenväxning. Markerna gynnar den biologiska mångfalden och betet ger kött av hög kvalitet..

Barometern - 18 sep 13 kl. 08:01

Folkhögskolorna ? viktig resurs i integrationsarbetet

Folkhögskolorna har i snart 150 år hjälpt generation efter generation in i arbete, studier och samhällsgemenskap. Utmaningarna har varierat genom tiderna men folkhögskolornas verksamhet har alltid anpassat sig efter nya behov och förutsättningar. En sådan utmaning i dagens samhälle är att bidra till nyanlända invandrares etablering i landet.

HBL - 04 jun 14 kl. 16:39

Studie: Invandrarföretagare bortglömd resurs

Företagare med invandrarbakgrund är en outnyttjad resurs i Finland. Det visar Magmas nya enbart finska studie YrittäjänäSuomessa – maahanmuuttajataustaistenyrittäjienkokemuksia.Enligt studien, som gjorts av kulturforskare Katja Bloigu, går landet miste om nya företag eftersom det bland annat saknas rådgivning som riktar sig till invandrare.

Newsmill - 07 maj 12 kl. 14:40

Med regeringens politik förblir restvärmen en outnyttjad resurs

http://www.newsmill.se/trackback/44823Talesperson för Industrigruppen Återvunnen Energi: En mycket viktig del av energimarkanden är uppvärmningen av bostäder.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Välutbildade invandrare en outnyttjad resurs

Innan år 2015 kommer det att saknas drygt 18 000 personer på arbetsplatser i bara Dalarna, främst tekniska akademiker.
Samarkand 2015 i Ludvika har hittat en ny väg att råda bot på underskottet på kompetens..

Sydsvenskan - 14 okt 12 kl. 06:30

Städernas nätverk en outnyttjad resurs

Tre kvarts miljon svenska hushåll kan idag få bredband och andra tjänster via något av landets 200 stadsnät, men bara 40 procent utnyttjar möjligheten.
Andelen kan komma att öka när allt fler operatörer nu kan erbjuda en trippel med bredband, tv och telefoni..

DN - 12 aug 14 kl. 16:31

”Invandrade akademiker till stor del outnyttjad resurs”

En reformering av SFI är en välkommen reform. Nu hoppas vi på ett nationellt system för validering av akademiska kunskaper, fler kompletterande högskoleutbildningar och bättre tillgång till professionella nätverk, skriver Juseks vd..

YLE - 16 okt 14 kl. 04:00

Doktorer en outnyttjad resurs

Arbetslösheten bland akademiskt utbildade ökar. Det här gäller speciellt doktorer. Samtidigt investerar både staten och företag allt mindre i forskning i Finland.

DalaDemokraten - 12 jan 15 kl. 09:23

Matavfall är en outnyttjad resurs

Det här avfallet skulle göra mer nytta om det komposteras och återanvänds. Det menar Axel Enström och Gustaf Strand som föreslår kommunen att bygga upp system för återvinning av matresterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.