News55 > Nyheter

Friday, 30 October, 14:46

News55 - 29 sep 20 kl. 02:02

Vårdtagare avled efter missat trygghetslarmEn vårdtagare i Västerbotten avled efter det att hemtjänsten missade ett trygghetslarm, skriver Norran. Ett missförstånd inom hemtjänsten uppges ha varit anledningen till att ingen åkte ut på larmet. När hemtjänstpersonal gjorde ett planerat hembesök ko. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Västerbotten, Norran

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdtagare, avledefter , missat, trygghetslarm
BT - 15 maj 19 kl. 22:53

Borås: Vårdtagare avled efter fall från sängen

En vårdtagare på ett demensboende i Borås har avlidit efter att ha ramlat ur sängen. Händelsen inträffade den 19 april och kommunen har nu gjort en lex Sarah-anmälan..

Barometern - 02 jan 18 kl. 14:31

Man avled då trygghetslarm inte hörsammades

En äldre man avled under natten i sitt hem. Hustrun larmade via trygghetslarmet, men hemtjänsten kom inte till parets bostad utan lämnade över ärendet till dagpersonalen. Ambulanspersonal har anmält händelsen..

GT - 08 jul 15 kl. 10:07

Nycklar funkade inte efter larm – en avled

I mitten av juni larmade en boende inom äldreomsorgen i Jönköping via sitt trygghetslarm. När en patrull kom till lägenheten fungerade inte nycklarna. Först efter 30 minuter kunde de komma in, då var det försent - personen hittades död.

Helsingborgs Dagblad - 10 apr 14 kl. 17:20

Kabelbrott slog ut trygghetslarm

Nästan hundra vårdtagare saknade trygghetslarm under torsdagen. Felet är avhjälptes sent på eftermiddagen..

Sydöstran - 06 mar 17 kl. 13:50

Systemfel slog ut trygghetslarm

Telia uppdaterade sitt analoga telefonsystem. Då slogs kommunens trygghetslarm ut. Flera vårdtagare drabbades av incidenten..

Länstidningen i Jämtland - 26 apr 18 kl. 12:00

Hemtjänsten glömde larm - vårdtagare blev liggande utomhus

En vårdtagare i Bergs kommun blev liggande en timme utomhus i vintras efter att hemtjänsten hade glömt bort att åka på larmet. Det var i januari som en person med trygghetslarm larmade....

News55 - 24 nov 16 kl. 15:02

Vårdtagare fick vänta på bedömning – avled på sjukhus

En vårdtagare på ett serviceboende i Västerås larmade på hjälp. När personal kom till lägenheten hittade de den boende liggande på golvet och hjälpte personen upp.       LÄS MER: Avled efter att ha satt i halsen – äldreboende kritiseras Smärta i benen Vid ett toalettbesök samma dag klagade vårdtagaren över smärta i ljumsken och på baksidan av låret.

SmålandsPosten - 03 aug 16 kl. 15:39

Hemtjänsten missade planering för vårdtagare

Personalen har flera gånger missat planering och vård för en vårdtagare i kommunen. Fallet anmäldes enligt lex Sarah..

Kristianstadsbladet - 15 mar 14 kl. 19:57

Man avled efter missat provsvar


En 80-årig man avled på Sundsvalls sjukhus i augusti fjol sedan personalen missat ett provsvar om en pågående hjärtinfarkt, skriver Sundsvalls Tidning på nätet.Mannen vårdades för en misstänkt infektion i hjärtat, men det fanns också tecken på hjärtinfarkt. Därför togs ett prov, som visade på en pågående hjärtinfarkt.

NT - 15 mar 14 kl. 19:57

Man avled efter missat provsvar

En 80-årig man avled på Sundsvalls sjukhus i augusti fjol sedan personalen missat ett provsvar om en pågående hjärtinfarkt, skriver Sundsvalls Tidning. Mannen flyttades till en hjärtavdelning men avled kort därefter.(TT).

UNT - 15 mar 14 kl. 19:57

Man avled efter missat provsvar

En 80-årig man avled på Sundsvalls sjukhus i augusti fjol sedan personalen missat ett provsvar om en pågående hjärtinfarkt, skriver Sundsvalls Tidning. Mannen flyttades till en hjärtavdelning men avled kort därefter.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.