Sydsvenskan > IT

Wednesday, 28 October, 03:34

Sydsvenskan - 28 sep 20 kl. 19:00

Ernst Brunners underhållande 1700-tal är en riktig läsfestJohan WIlhelmsson läser ”Marmormolnet” om Sergels kända Gustav III-staty..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Brunners, WIlhelmsson, Marmormolnet, Sergels, Gustav III

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ernst, Brunners, underhållande, 1700-talär en , riktig, läsfest
Skånskan - 30 sep 19 kl. 06:00

Underhållande resa till Bellmans tid

Litteratur/recension BOK
Bellman. Biografin
Författare: Carina Burman
Förlag: Albert Bonniers FörlagBellman.Biografin är den första heltäckande vetenskapliga biografin över Carl Michael Bellman (1740-1795), som det tagit Carina Burman tre år att skriva.

BT - 24 maj 13 kl. 10:55

Underhållande parodi på egen nostalgi

Futuristisk disco, technofierad pop, urbanitetens soundtrack och så vidare. Debuten Homework var ett tungt pumpande och tidlöst verk. När jag återvände till Discovery hade jag glömt hur briljant den fortfarande är.

BLT - 18 dec 19 kl. 06:00

Det livsviktiga smilet - BLT som underhållare

När behovet av tidningar kommer på tal, handlar det ofta om yttrandefrihet, nyheter och information. Men utan att vara underhållande skulle vare sig BLT eller någon annan tidning klara sig särskilt länge. En tidning som lockar fram ett leende, skapar förutsättning för trogna läsare..

Sydsvenskan - 13 aug 14 kl. 05:30

Egensinnig gladjazz modell 2000-tal forsar fram på en våg av energi och intensitet

Dags att damma av och uppdatera begreppet ”gladjazz”.Pianisten Daniel Karlssons uppmärksammade triojazz hör hemma i 2000-talet, den bottnar inte i 20- eller 30-tal. Men Karlsson, basisten Kristian Lind och trumslagaren Fredrik Rundqvist lirar nyskriven musik som sprakar av energi och får mig att tänka på den gamla gladjazz-etiketten.

SN - 16 sep 15 kl. 19:42

Åtal och miljonböter efter olycka på SSAB

 För två år sedan drunknade två underhållsarbetare i tjära på SSAB i Luleå. Nu åtalas en chef på företaget för arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död. Åklagaren yrkar även på en företagsbot mot SSAB på fyra miljoner kronor.

Expressen - 25 sep 15 kl. 11:57

Ek: Färjestad närmar sig gammal god form

KARLSTAD. Det har gått några höstar, men nu börjar man skönja den slumrande jätten Färjestads rätta ansikte. Det går fort, det är effektivt, det är underhållande.

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 15 kl. 04:00

Årets bästa böcker – 14 recensenter väljer

Jenny Högström Kristofer Folkhammar
Magisterlekarna På Läroverket är Magistern suverän, han har full kontroll såväl över sin uppenbarelse som över klassen som över de nogsamt regisserade lekar med utvalda elever som utövas i det fördolda. Tills en störning inträffar.
Den här romanen utspelar sig i ett helt igenom homoerotiskt universum, med karaktärer som Bambipojkarna och Hyenorna.

Cornucopia - 03 aug 15 kl. 14:00

Filmdags: Söderhavsbubblan

Söderhavsbubblan, The South Sea Bubble, var antagligen den största finansbubblan som någonsin skådats, där det brittiska företaget The South Sea Company värderades till typ flerfaldigt hela den brittiska ekonomin (BNP) och runt 10x hela den brittiska statsskulden. Extra History har producerat en sammanfattande informationsfilm kring denna bubbla, som ni återfinner nedan.

Den första finansbubblan brukar anges som den holländska tulpanbubblan, men Söderhavsbubblan var alltså enormt mycket större.

Skånskan - 29 feb 16 kl. 14:00

Voltaire och Emilie har premiär i påsk

Örmölla I påsk visas Teater Kapijas senaste produktion – en kärlekshistoria under upplysningstidens 1700-tal mellan två världsberömda tänkare.– Det är en kärlekshistoria mellan två människor som lever och arbetar ihop, det finns vissa paralleller till några vi känner, inga liknelser i övrigt, säger Janna Eriksson och skrattar högt.
Det handlar om författaren och filosofen Voltaire och Émili du Châtelet, en av de första naturvetenskapliga forskarna som var kvinna.

Nyan - 29 sep 14 kl. 12:10

Rojalist-punkare från Bolstaholm

Robert Liewendahl är tillbaks med smaskiga händelser från Ålands 1700-tal, och på scen har han ett antal trogna skådespelare.
Höstens Liewendahl-pjäs är "Vildmajoren på Bolstaholm", en rätt underhållande såpa med rojalist-punkaren Johan Georg Ehrenmalm (Petter Lobråten) i centrum. Allt står inte rätt till på Bolstaholms säteri i Geta där drängarna planerar uppror, kåtheten spirar och husbonden visar fingret åt prosten varannan dag..

Skånskan - 15 jul 19 kl. 19:37

Fredrik Backman tog emot Piratenpriset

Kivik Det var många som ville se författaren Fredrik Backman ta emot Piratenpriset på måndagen. Och en och annan passade också på att få sina böcker signerade.Det var trångt framför scenen vid Piratenstatyn i Kivik.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.