Expressen > Nyheter

Tuesday, 27 October, 21:36

Expressen - 28 sep 20 kl. 00:44

Ministern om festerna: Skolorna kan stängasAnna Ekström (S) reagerar stark på utomhusfesterna som som samlar hundratals unga runtom i landet.I intervju med TV4 Nyheterna säger utbildningsministern att skolorna kan stängas om coronasmittan tar fart.– Det kommer vi inte tveka på att göra om det skulle behövas, säger hon till tv-kanalen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ekström, TV4 Nyheterna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ministernom , festerna, Skolornakan , stängas
Skånskan - 24 maj 16 kl. 06:27

Morgonkollen: Butik fick stängas efter råttlarm

Morgonkollen LOKALT
Butik fick stängas efter råttlarm
MALMÖ Fri väg för råttor in genom taket, råttlort på golvet och frän stank av råtturin på lagret. Det blev rejäl bakläxa vid miljöförvaltningens inspektion som slutade med att butiken tvingades stänga. Kvinna skadad – gick igenom brunnslock
BJÄRSJÖLAGÅRD Johan skulle med familjen och titta på BW90:s hemmamatch mot IFK Malmö i söndags.

YLE - 03 sep 13 kl. 10:49

Skolorna satsar på läsning i år

Vi ska vara lite kritiska till undersökningar som Pisarapporten som inte visar hela bilden och därför kan se alarmerande ut. Men samtidigt ska vi också erkänna att vi har problem och att vi har en del att jobba på i de finlandssvenska skolorna. Det säger Fredrik Sandelin, rektor i Maxmo kyrkoby skola, angående forskaren Satya Brinks analys av Pisarapporterna.

YLE - 20 jan 15 kl. 12:13

Livlig debatt om skolorna i Korsholm

I ett år har en arbetsgrupp arbetat med att se över skolnätet i Korsholm och arbetsgruppen presenterar tre alternativ. Målet med arbetsgruppens arbete har varit att göra undervisningen likvärdig för alla elever i kommunen och skolbyggnaderna ska vara i skick, samtidigt som kostnaderna för kommunen ska sjunka. Arbetsgruppen har kommit fram till tre alternativ.

YLE - 09 sep 15 kl. 10:37

Fyra svenska skolor kan stängas i Karleby

Fyra svenskspråkiga skolor är hotade i Karleby. Det är Vittsar, Rödsö, Öja och Kyrkbackens skolor som eventuellt kan dras in från läsåret 2018-2019. Det här är det mest drastiska av de fyra alternativen som en konsult har lagt fram för Karleby stad.

YLE - 08 jan 14 kl. 05:50

Lojostyrelsen föreslår att två skolor ska stängas

I Lojo föreslår stadsstyrelsen för fullmäktige att två lågstadieskolor skall stängas. Styrelsen föreslår att Lohjansaaren koulu på Lojoön och Koisjärven koulu i Nummi-Pusula skall stängas. Lohjansaaren koulu har endast de två första klasserna, medan Koisjärven koulu har alla sex lågstadieklasser.

YLE - 07 sep 15 kl. 05:03

Armbrytning om skolorna i Jakobstad

Det finns risk för oväder i Jakobstad i höst. Politiskt sådant. Allt tyder på att två lågstadieskolor kommer att stängas.

YLE - 04 feb 16 kl. 16:44

Raseborgs tjänstemän: Enheter måste stängas

Hela staden Raseborg ska förändras fram till 2020 och allt från organisation till skolor och vård ska ses över. Därför ordnades en träff i Ekenäs på onsdagen (3.2) där invånarna fick höra direkt av stadsdirektören och tjänstemännen hurudant stadens läge är nu och vad som ska hända.

YLE - 04 aug 16 kl. 13:15

Raseborg kan tvingas ta om beslutet om skolorna

Stadsfullmäktige i Raseborg tvingas ompröva sitt beslut gällande stängningen av närskolor. Över två procent av raseborgare med rösträtt har undertecknat en adress som kräver omprövning. Om två procent av kommunens röstberättigade invånare tar initiativ i en fråga som hör till fullmäktiges befogenhet, måste fullmäktige ta initiativet upp till behandling.

UT - 13 mar 20 kl. 17:43

Skolorna håller öppet som vanligt – ”Inga egna tolkningar”

Enligt regeringens besked i veckan är det upp till huvudmannen att avgöra om skolor ska stängas eller inte. I Ulricehamns kommun är inriktningen att tills vidare hålla skolorna öppna. .

DI - 18 mar 20 kl. 15:09

Skottland och Wales bommar igen skolorna – kan hålla stängt ända till sommaren

Skolorna i Skottland kommer att stängas i slutet av veckan och kan komma att hållas stängda ända tills i sommar, sade försteminister Nicola….

Kristianstadsbladet - 24 mar 20 kl. 13:30

Debatt: Om skolorna stänger – var uppmärksam på ungas oro

De senaste veckorna har röster krävt att skolorna skall stängas som ett medel i att förhindra spridning av Covid-19 trots att expertis pekar på effekten i en sådan åtgärd är begränsad. Som liberaler vet vi att en bra skolgång är den enskilt viktigaste åtgärden för att ge alla barn en chans till ett gott liv. Förutom att det är där vi samlar kunskaper och färdigheter för livet vet vi också att skolan för många barn är ett skydd och en trygg plats i en kaotisk värld till skillnad för hur det ser ut i hem som präglas av våld och missbruk, skriver Susanne Bäckman, ordförande i Liberala kvinnor Skåne och Camilla Mårtensen, Kävlinge.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.