GT > Nyheter

Saturday, 31 October, 09:18

GT - 27 sep 20 kl. 23:56

Station Korsvägen kommer att få butiker långt under markytanStation Korsvägens plattformar kommer att ligga långt under markytan.Nu har fastighetsnämnden beslutat att ytor ska säljas av till ­butiker på stationens mellanplan halvvägs ner. – Apotek, bokhandel, salladsbar, sushibar, grab&go-­grejer och den typen av affärer som exempelvis finns i Stockholms tunnelbana. Så har tankarna gått hos oss, säger Anna Björnered, projektledare på fastighetskontoret, till Göteborgs-Posten..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Korsvägen, Korsvägens, Stockholms, Anna Björnered, Göteborgs-Posten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Station, Korsvägenkommer att , , butiker, långtunder , markytan
GöteborgsPosten - 02 feb 15 kl. 05:00

Korsvägen kan få underjordiskt köpcenter

Byggandet av station Korsvägen kommer att innebära 4 000 tomma kvadratmeter i byggnaden. – Då vore det ju jättebra om vi kan etablera butiker och handel så att vi får en attraktiv station, säger Trafikverkets projektledare Erik Lööv..

Cornucopia - 28 apr 20 kl. 13:18

Foton: Starka scener från krondiket Göteborg under pandemi

Bloggen begav sig på grund av anledningar in till krondiket och byggarbetsplatsen som av andra kallas Göteborg. Fotodokumentation uppstod. Varning för starka scener.

Skånskan - 16 feb 17 kl. 17:27

30 procent fler bygglov

MALMÖ Det byggs som aldrig förr i Malmö. Under 2016 ökade bygglovsärendena i Malmö stad med 30 procent och nära 4 000 nya bostäder är på gång i stan med omnejd. ERWP.

YA - 15 nov 13 kl. 06:30

Stationsflytt kan ge fler bostäder

Foto: Torun Börtz
Flytta stationen – det är Simrishamnsbostäders recept för att få fart på Simrishamn. – Här finns en jättepotential för att bygga nya bostäder, säger bolagets vd, Per-Olof Järvegren.
Havsutsikt, nära till både centrum och naturen.

Skånskan - 24 feb 20 kl. 14:38

Nya bostäder söder om Hylliebadet

MALMÖ 400 lägenheter, både hyres- och bostadsrätter, en förskola och flera arbetsplatser planeras byggas i ett nytt område söder om Hylliebadet med byggstart i slutet av år 2020.– Det blir ett område med ganska tät bebyggelse och ett flertal byggherrar som är engagerade, som MKB, Ikano och Trianon, berättar projektledare Maria Montelius.
På 4,5 hektar mark, som gränsar till Hyllievångsvägen och badet i norr, Hyllie Boulevard och Annetorpsleden i söder är det tänkt att det ska växa fram 350-400 nya lägenheter, hälften hyresrätter och hälften bostadsrätter.

Trelleborgs Allehanda - 12 jun 13 kl. 07:36

Flera butiksinbrott under natten

Ett flertal butiker utsattes under natten mot onsdagen för inbrott i Trelleborg.
Klockan 03.47 utlöstes larmet på en butik på Övre Station.

YLE - 28 apr 14 kl. 15:55

Bensinmack snart klar - varuhus låter vänta på sig

Handelslaget KPO fortsätter sina satsningar i Österbotten. På måndagen firade man taklagsfest på den nya ABC-stationen i Stenhaga i Vasa. Samtidigt är det fortfarande oklart om det blir något nytt stort Prisma-varuhus i Risö.

Cornucopia - 24 jan 15 kl. 18:18

DAB: Nedsläckning av FM-radion kostar hushållen minst två miljarder

Av helt oförklarliga anledningar planeras en av ingen vanlig människa önskad total nedsläckning av den internationella radiostandarden FM-radio i Sverige, och ska ersättas med digitalradio (DAB/DAB+). Det kan bli svensk livesänd radios dödsstöt, men bara för att bibehålla svensk krisberedskap för hushållen kommer det behöva köpas DAB-radioapparater för minst två miljarder kronor helt i onödan. Till detta kommer förstås kostnaden över skattesedeln på sändarsidan.

Skånskan - 21 nov 16 kl. 09:02

Ett liv med bilar

Namn: Agne Bohman
Yrke: Pensionär
Familj: Hustrun Ingrid, en dotter och en son från ett tidigare äktenskap, fem barnbarn, fem barnbarnsbarn.
Bor: Radhus i Malmö
Aktuell: Fyller 90 år den 23 november ERWP.fif(0)Han tar emot i dörren till radhuset i Malmö.

Fler nyheter från GT

GT - 2 timmar sedan

Covid-19-sjuk sköterska kom tillbaka till jobbet

En undersköterska vid hemtjänsten i Göteborg vägrade hålla sig hemma efter att ha insjuknat i covid-19. Trots att chefen gång på gång förbjöd honom dök han ändå upp på arbetsplatsen.– Det är en oerhört allvarlig händelse, säger Birgitta Thielen, sektorchef med ansvar för äldreomsorgen i Majorna-Linné.

GT - 3 timmar sedan

Sveriges gröna vingar är på väg att sträckas ut

Det är dags för flygskammarna att börja bli flygpositiva..

GT - 3 timmar sedan

Vet VGR:s anställda att S nallar på pensionspengar?

GrönBlå Samverkans budget innehåller åtgärder för att minska vårdskulden, skriver alliansen och Miljöpartiet i en replik till Socialdemokraterna. .

GT - 14 timmar sedan

Nya regler för biblioteken i Göteborg efter coronalarmet

Biblioteken i Göteborg är inte längre några mötesplatser.Det är budskapet i ett pressmeddelande från Göteborgs stad som gick ut under fredagen.Besökare uppmanas att snabbt uträtta sina ärenden och sedan lämna lokalerna..

GT - 15 timmar sedan

Anna smittad av corona – har varit sjuk i 200 dagar

Anna Amholt, 20 hade precis kommit tillbaka efter sin senaste hjärnskakning.Då blev HV 71-målvakten sjuk i covid-19 och har fortfarande inte återhämtat sig.Snart sju månader senare handlar det om att slippa bli sängliggande efter korta promenader i stället för att köra hårda hockeypass.

GT - 16 timmar sedan

Tre personbilar i krock på E20

Tre personbilar har krockat på E20 i Alingsås kommun.En person har förts till sjukhus, uppger SOS Alarm..

GT - 17 timmar sedan

Bil har kört av bro på E18 – allvarlig olycka

En bil har fallit ned från en bro längs E18 i Grums i Värmland, skriver polisen på sin hemsida.Enligt polisens bedömning är det en allvarlig olycka..

GT - 18 timmar sedan

Sahlgrenska skjuter upp icke akuta operationer

Sahlgrenska universitetssjukhus skjuter på alla icke-prioriterade operationer under nästa vecka.Det är för att motverka eventuell smittspridning på sjukhuset.– Det är en kraftig ökning av covid-patienter och vi har väldigt mycket patienter på sjukhuset nu, säger Per Albertsson, samordnare för pandemiarbetet på Sahlgrenska..

GT - 21 timmar sedan

Västtrafik diskuterar återköp av periodkort

Lokala restriktioner har införts i Västra Götaland med anledning av den ökande smittspridningen av covid-19.Folkhälsomyndigheten uppmanar boende i regionen att undvika simhallar, gym, bibliotek, köpcentrum och liknande.Nu diskuterar Västtrafik om man ska göra som i våras, att göra återköp av periodkort, men vill återkomma i frågan.

GT - 22 timmar sedan

Småkommunerna som har flest nya coronafall

Mellerud och Karlsborg är de två kommuner som drabbats hårdast av coronasmittan under förra veckan i Västra Götaland.Nu kämpar de med att hantera smittan inför helgen.– Det jag har planerat i helgen, är det nödvändigt?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.