Expressen > Kultur

Saturday, 31 October, 11:39

Expressen - 27 sep 20 kl. 18:30

Människan är inte mer än ett arbetsbiJohan Norbergs ”Öppen/Sluten” utforskar människans framsteg.
Helena Granström saknar en vidräkning med kreativitetens pris..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Norbergs ÖppenSluten, Granström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Människanär inte , mer, änett , arbetsbi
Cornucopia - 10 dec 17 kl. 13:29

AIgeddon: AI behöver människan mer än människan behöver AI

Felslutet om robogeddon och att AI ska leda till mänsklighetens undergång fortsätter. Byggande från popkulturella helt ovetenskapliga fantasier sprids alltjämt hypoteser om att AI kommer utplåna människan. Men i verkligheten är AI betydligt mer beroende av människan än människan är av AI, och så kommer det förbli långt mycket längre än eventuellt skapande av självmedvetna AI.

Sydsvenskan - 23 nov 13 kl. 06:30

Lyckligtvis är människan mer än kemi och biologi

Den brittiske fysiologen Giles Brindley gjorde ett minnesvärt framträdande vid den amerikanska urologföreningens konferens i Las Vegas 1983. I akt och mening att demonstrera effekten av papaverin förevisade han stolt sin erigerade penis inför en förskräckt publik. Brindley hade förberett framträdandet genom att injicera det kärlutvidgande ämnet i sitt kön.

BT - 16 nov 12 kl. 13:33

Människan mer än en intäkt

när vi skickar våra barn till skolan eller vi behöver flytta in på ett äldreboende, ska vi kunna vara säkra på att vi aldrig mäts efter hur lönsamma vi är. Vi ska få hjälp och stöd efter vilka behov vi har, inte efter vad som kan skapa mest vinst för ett företag. Beräkningar som vi har gjort utifrån ny SCB-statistik visar att företagen i välfärden årligen går med uppskattningsvis 8,7 miljarder i vinst ?

Dagen - 15 apr 16 kl. 03:00

Människan mer än grupptillhörigheten

Moshin Hamid Översättning: Erik MacQueen”Missnöje och dess civilisationer. Rapporter från Lahore, New York och London”(Natur & Kultur ).

Dagen - 15 apr 16 kl. 03:00

Människan mer än grupptillhörigheten

Moshin Hamid Översättning: Erik MacQueen”Missnöje och dess civilisationer. Rapporter från Lahore, New York och London”(Natur & Kultur ).

Magazin24 - 19 dec 12 kl. 14:20

Julklappar och julbord hos Hela Människan

På torsdag den 20 december arrangerar Hela Människan sitt årliga julbord för sina dagliga gäster och alla andra som vill ha lite gemenskap. Nytt för i år är att gästerna även ska få varsin julklapp. Sedan mer än 15 år tillbaka har Hela Människan i Köping arrangerat ett julbord i anslutning till julhelgen.

Skånskan - 17 nov 15 kl. 13:55

Mikrokosmos med människan i centrum

Kultur KONST
Louisiana
David Altmejd – The Flux and the Puddle
Visas till och med den 31 januari”Louisiana One Work” är titeln på en utställningsserie som med ganska långa mellanrum tar konkret form i museets allra längst ner belägna utställningssal. Att ”One Work” kan vara ganska mycket visade sig redan 2012 när den amerikanske och djupt samhällskritiske Edward Kienholz inledde serien genom att inta hela salen med sin skulpturinstallation Five Car Stud. Och än mer komplicerad är den nu aktuella, ca 75-100 kubikmeter stora konstruktionen The Flux and the Puddle (Flödet och Pölen) som skapats av den kanadensiske, i New York verksamme, konstnären David Altmejd.

BT - 15 sep 14 kl. 20:10

Människan lika farlig som en asteroid

Människorna utrotar andra arter på jorden långt snabbare än vad forskarna hittills trott. Utdöendetakten är nu 1 000 gånger värre än före år 1500, enligt en ny studie. Den nya siffran har tagits fram av forskare i USA, Storbritannien och Schweiz under ledning av den amerikanske biologen Stuart Pimm vid Duke University.

YLE - 22 dec 16 kl. 08:13

"Vem vinner, den lilla människan eller de stora vårdbolagen?"

Kommunfältet riktar kritik mot valfrihetsmodellen som regeringen nu har slagit fast. De stora vårdbolagen kommer att blir för dominerande, det finns risk för regional ojämlikhet och kostnaderna hotar att skenar iväg. - Ingen vet ännu om det är människan eller vårdbolagen som vinner.

Supermiljöbloggen - 01 dec 19 kl. 14:33

100 procent av klimatrapporterna utgår från att människan orsakar klimatförändringar

I en genomgång av över 11 000 klimatstudier som publicerats 2019 förkastade inte en enda tanken om att människan orsakar klimatförändringar. Jag hittade bara en handfull vars titlar lämnade möjligheten att författaren skulle kunna avvisa AGW, och vid närmare granskning gjorde ingen det. Det skriver James Powell i sin nya studie som överskådligt undersökt alla forskningsartiklar publicerade under de sju första månaderna 2019 med sökorden ”klimatförändring” eller ”global uppvärmning”.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Det du alltid trott om människan är bevisat

Människan är en jädra slöfock. Eller ja, vi är i alla fall av naturen lata – det skriver Sveriges Radio och hänvisar till en studie i Current Biology. LÄS MER: Forskare: Låt jobb- och skoldagen börja vid 11Man har nämligen lyckats räkna ut att människan ständigt letar efter det mest energisnåla sättet att röra sig på.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.