SR > Nyheter

Friday, 30 October, 12:33

SR - 27 sep 20 kl. 17:10

Ökat problem med unga som dras in i gängkriminalitetI flera kommuner i landet märker man ökande problem med att barn, en del bara 9-10 år gamla, dras in i gängkriminalitet. Det visar en enkät som nyhetsbyrån TT skickat till kommunernas socialtjänster. Problemet märks inte bara i storstädernas stadsdelar och kranskommuner utan även i mindre städer..
Läs mer på SR
Läs mer om:
TT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökatproblem med , ungasom , drasin i , gängkriminalitet
SVT - 03 nov 19 kl. 23:03

Damberg: ”Vi måste rycka unga människor ur dessa miljöer”

Hårdare straff för gäng som drar in unga i kriminalitet, en socialtjänst som får ingripa tidigare och ekonomiskt stöd till kommuner som behöver placera unga. Det är några av de strategier som inrikesminister Mikael Damberg (S) vill använda för att få bukt med att unga dras in i gängkriminalitet och droghandel. -Vi måste gå in mycket tidigare och rycka ungdomar ur de här miljöerna, säger han i SVT Agenda..

SR - 31 jan 18 kl. 06:40

Många unga i riskzonen för gängkriminalitet

Polisen i Göteborg jobbar tillsammans med skola och socialtjänst med cirka 130 personer under 18 år som finns i riskzonen att hamna i gängkriminalitet..

Expressen - 26 okt 19 kl. 18:54

Så lockas unga till Hells Angels

Löften om rikedom och ett liv i lyx drar in unga män in i gängkriminalitet. Men framför allt behovet att vara en del av ett sammanhang. En ny bok visar vad som lockar unga med miljöer som Hells Angels och Bandidos.

Nerikes Allehanda - 28 jan 14 kl. 16:45

M ville ha besked om arbete mot gängkriminalitet

Moderaterna krävde via ett ledamotsinitiativ en redovisning på kommunstyrelsen av hur Tegelbruket arbetar mot gängen. Detta sedan en polisman attackerats på Tegelbruket.
I ett pressmeddelande skriver Moderaterna att man vill säkerställa att inte Tegelbruket fungerar som rekryteringsplats för kriminella organisationer.

GöteborgsPosten - 04 aug 20 kl. 10:36

Damberg (S) vill se hårdare tag mot unga – efter mordet på 12-åriga flickan

Efter barnamordet i Stockholm – lyfter åtgärder mot gängkriminalitet..

Aftonbladet - 09 jan 20 kl. 12:01

Ensamkommande dras in i gängkriminalitet

▸ 58 tonåringar har dömts för mord eller mordförsök i hovrätten sedan 2015, visar Aftonbladets granskning..

Skånskan - 05 jan 19 kl. 10:50

Cecilia Bladh in Zito (SD): Vi behöver kraftsamla

HÖRBY Nya kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD) säger att kommunen och polisen behöver kraftsamla för att komma åt droghandeln och missbruket bland unga i Hörby.
– Det här måste vi tag i meddetsamma. Det är absolut inte okej det som händer, säger hon.

Skånskan - 21 sep 19 kl. 17:13

Här är listans 34 punkter

Inrikes Regeringen presenterade 34 åtgärder i arbetet mot gängkriminaliteten.
Ta del av varje punkt på listan.Verktyg i brottsbekämpningen 1.

Kristianstadsbladet - 20 aug 14 kl. 16:46

Lovordade samarbete mot kriminalitet

Foto: Bosse Nilsson
Ett framgångsrikt koncept. Kommunen och polisens samarbete kring gängkriminalitet och spice lockade justitieminister Beatrice Ask (M) till Östra Göinge.
– Det måste bli lättare att kunna säga upp hyresgäster som är kopplade till grov kriminalitet, sade Beatrice Ask (M) efter att ha lyssnat på närpolisen och Östra Göinge kommuns representanter som under våren drivit ett lyckosamt arbete gentemot gängkriminalitet och nätdrogen spice.

Skånskan - 11 nov 19 kl. 12:34

Även polisen eskalerar

Efter den tragiska helgen med sprängningar och dödsskjutningar flyttar polisen och staden fram sina positioner, vilket inte är en dag för sent. Läget i Malmö har klassats som ”nationell särskild händelse”. Det innebär att chefen för polisens Nationella operativa avdelning får befogenhet att fatta beslut och fördela resurser på ett effektivare sätt än i vanliga fall.

Skånskan - 04 dec 19 kl. 20:00

Fortsatt otrygghet i centrum

ESLÖV Många Eslövsbor känner sig fortfarande otrygga och särskilt när de rör sig i centrala Eslöv. Det visar polisens årliga trygghetsmätning.Känslan av otrygghet blir särskilt påtaglig för Eslövsborna när man åker buss, tar tåget eller rör sig på restauranger, barer och discon.

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Städerna drar olika slutsatser av nya allmänna råd

Igår beslutade Folkhälsomyndigheten om skärpta allmänna råd i Stockholm, Västra Götaland och Östergötlands regioner. Där uppmanas invånare bland annat att inte besöka bibliotek, museer och badhus..

SR - 5 minuter sedan

Fler studenter undervisas digitalt

Den totala mötestiden när det gäller hur många studenter och hur lång tid som de blir undervisade digitalt på landets universitet och högskolor har ökat med ungefär 30 procent om man jämför september med maj..

SR - 30 minuter sedan

Just nu: Författaren Jan Myrdal är död

Författaren, skribenten och debattören Jan Myrdal är död efter en kort tids sjukdom. Det bekräftar Myrdals familj för Ekot. Jan Myrdal blev 93 år gammal..

SR - 1 timme sedan

Nya Zeeland tillåter aktiv dödshjälp efter folkomröstning

Aktiv dödshjälp kommer att bli tillåtet i Nya Zealand. Det är resultatet efter den folkomröstning som hölls i samband med valet i landet för två veckor sedan. Frågan om dödshjälp har diskuterats i flera år och Nya Zeeland blir nu det sjunde landet i världen som legaliserar dödshjälp..

SR - 1 timme sedan

Ekots Emelie Rosén nominerad till Stora journalistpriset

Ekot-medarbetaren Emelie Rosén nomineras till Stora journalistpriset för granskningen ”Gamer”. I dokumentärserien, som publicerades i vintras, undersökte Rosén vilka konsekvenser det får att vuxna har bristande insyn i spelvärlden. Granskningen utgick från ungdomars egna berättelser om övergrepp och hot om våld på nätet.

SR - 1 timme sedan

Nu presenteras nomineringarna till Stora Journalistpriset

Nu presteras vilka som nomineras till Stora Journalistpriset i kategorierna: Årets Avslöjande, Årets Förnyare, Årets Berättare , Årets Röst och Lukas Bonniers Stora Journalistpris..

SR - 2 timmar sedan

Dadgostar (V): Regeringen måste lyssna in LO

Imorgon tar Nooshi Dadgostar över som partiledare för Vänsterpartiet och hon gör det mitt i en politisk strid om lagen om anställningsskydd. Under en intervju i P1-morgon meddelade hon att trots att regeringen nu lagt den så kallade Toijer-utredningen åt sidan så ligger Vänsterpartiets hot om misstroende kvar om inte regeringen lyssnar in LO:s åsikter..

SR - 2 timmar sedan

Trafikverket vill se högre bensinpris

Priset på bensin och diesel behöver höjas ytterligare för att Sverige ska nå klimatmålet för transportsektorn, anser Trafikverket i ett nytt underlag, som Ekot tagit del av. Samtidigt måste landsbygden kompenseras för det, menar myndigheten..

SR - 3 timmar sedan

Ilska och sorg efter terrordådet – ”Alla är bestörta”

Efter gårdagens knivattack i Nice, som utreds som ett terrorbrott, har Frankrike höjt landets terrorberedskap till högsta nivån. Tre personer dödades när en ensam gärningsman gick till attack i Notre Dame-kyrkan i hjärtat av staden. Eva Zeijlon, som bor i centrala Nice, beskriver en befolkning i chock och sorg dagen efter dådet..

SR - 3 timmar sedan

Trump knappar in i viktiga delstater

Med dagar kvar till det amerikanska valet visar opinionsmätningar att sittande president Donald Trump har minskat gapet till demokraten Joe Bidens försprång i viktiga delstater. – Att Trump vinner är osannolikt, men absolut inte omöjligt, säger Fernando Arias, Ekots USA-korrespondent..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.