UNT > Lokalt

Saturday, 31 October, 09:11

UNT - 27 sep 20 kl. 15:53

Oro för att unga dras in i gängkriminalitet i ÖsthammarBarn i nio-, tioårsåldern fångas upp av kriminella gäng och när socialtjänsten kommer in har barnen svårt att bryta med den kriminella miljön. Om de vill lämna gänget kan det kosta stora summor – som de inte har. En enkät som TT skickat till kommunernas socialtjänster visar att problemet ökar på flera håll..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Östhammar, TT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oroför att , unga, drasin i , gängkriminaliteti , Östhammar
Norrtelje Tidning - 29 mar 17 kl. 06:00

Oro för gängkriminalitet i Norrtälje baseras på rykten

Socialnämndens ledamöter från Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna oroar sig för att gängkriminalitet ska komma till Norrtälje och menar att det redan finns "tydliga tecken" att gängkriminalitet kopplad till narkotika "är på väg att flytta till vår kommun"..

SVT - 03 nov 19 kl. 23:03

Damberg: ”Vi måste rycka unga människor ur dessa miljöer”

Hårdare straff för gäng som drar in unga i kriminalitet, en socialtjänst som får ingripa tidigare och ekonomiskt stöd till kommuner som behöver placera unga. Det är några av de strategier som inrikesminister Mikael Damberg (S) vill använda för att få bukt med att unga dras in i gängkriminalitet och droghandel. -Vi måste gå in mycket tidigare och rycka ungdomar ur de här miljöerna, säger han i SVT Agenda..

SR - 31 jan 18 kl. 06:40

Många unga i riskzonen för gängkriminalitet

Polisen i Göteborg jobbar tillsammans med skola och socialtjänst med cirka 130 personer under 18 år som finns i riskzonen att hamna i gängkriminalitet..

Expressen - 26 okt 19 kl. 18:54

Så lockas unga till Hells Angels

Löften om rikedom och ett liv i lyx drar in unga män in i gängkriminalitet. Men framför allt behovet att vara en del av ett sammanhang. En ny bok visar vad som lockar unga med miljöer som Hells Angels och Bandidos.

Nerikes Allehanda - 28 jan 14 kl. 16:45

M ville ha besked om arbete mot gängkriminalitet

Moderaterna krävde via ett ledamotsinitiativ en redovisning på kommunstyrelsen av hur Tegelbruket arbetar mot gängen. Detta sedan en polisman attackerats på Tegelbruket.
I ett pressmeddelande skriver Moderaterna att man vill säkerställa att inte Tegelbruket fungerar som rekryteringsplats för kriminella organisationer.

GöteborgsPosten - 04 aug 20 kl. 10:36

Damberg (S) vill se hårdare tag mot unga – efter mordet på 12-åriga flickan

Efter barnamordet i Stockholm – lyfter åtgärder mot gängkriminalitet..

Aftonbladet - 09 jan 20 kl. 12:01

Ensamkommande dras in i gängkriminalitet

▸ 58 tonåringar har dömts för mord eller mordförsök i hovrätten sedan 2015, visar Aftonbladets granskning..

Skånskan - 05 jan 19 kl. 10:50

Cecilia Bladh in Zito (SD): Vi behöver kraftsamla

HÖRBY Nya kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD) säger att kommunen och polisen behöver kraftsamla för att komma åt droghandeln och missbruket bland unga i Hörby.
– Det här måste vi tag i meddetsamma. Det är absolut inte okej det som händer, säger hon.

Skånskan - 21 sep 19 kl. 17:13

Här är listans 34 punkter

Inrikes Regeringen presenterade 34 åtgärder i arbetet mot gängkriminaliteten.
Ta del av varje punkt på listan.Verktyg i brottsbekämpningen 1.

Skånskan - 25 jun 18 kl. 08:00

Läs vår skånska sommarthriller!

sommarföljetongen del 2 Den nyutkomna thrillern En helt vanlig familj är redan såld till 29 länder. I centrum för handlingen står just en alldeles vanlig familj i en villaförort till Lund. När dottern i familjen anklagas för mord rasar hela deras tillvaro samman.

Kristianstadsbladet - 20 aug 14 kl. 16:46

Lovordade samarbete mot kriminalitet

Foto: Bosse Nilsson
Ett framgångsrikt koncept. Kommunen och polisens samarbete kring gängkriminalitet och spice lockade justitieminister Beatrice Ask (M) till Östra Göinge.
– Det måste bli lättare att kunna säga upp hyresgäster som är kopplade till grov kriminalitet, sade Beatrice Ask (M) efter att ha lyssnat på närpolisen och Östra Göinge kommuns representanter som under våren drivit ett lyckosamt arbete gentemot gängkriminalitet och nätdrogen spice.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.