Expressen > Nyheter

Tuesday, 20 October, 17:02

Expressen - 27 sep 20 kl. 11:41

Uppropet mot den skånska adelns maktVänsterpartiet driver nu på för att avskaffa fideikommissinstitutet och att arrendatorer ska få möjlighet att friköpa historiska arrenden. Kritikerna menar att det är kvarlevor från det feodala samhället. – Det är vansinnigt, man tror knappt det är sant, säger Rune Persson, tidigare arrendebonde. Samtidigt är det i stort sett tyst från adeln i frågorna. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Rune Persson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppropetmot den , skånska, adelns, makt
Skånskan - 25 apr 17 kl. 10:17

Kris i primärvården – 573 skånska läkare bakom upprop

Skåne Det saknas 266 heltidsarbetande specialister i allmänmedicin i Region Skåne. Sjukskrivningarna ökar dramatiskt och hyrläkarstoppet är i princip hävt. Nu slår 573 läkare i primärvården näven i bordet och kräver åtgärder av politikerna i ett upprop.

Skånskan - 04 okt 19 kl. 12:24

30 000 skånska barn lever i fattigdom

Skåne Nu drar Skåne Stadsmission igång ett upprop för barns rätt till ett liv utan fattigdom och hemlöshet.

Siffrorna kommer från SCB: i Malmö lever 11 331 barn i familjer som inte har så att det räcker till sådant som mat, kläder, lek och fritid, försäkringar och boende, i Helsingborg är samma siffra 2 925 och i Kristianstad 1 814. Totalt rör det sig om nästan 30 000 barn i Skåne.

YLE - 21 feb 17 kl. 08:02

Expressen: Skidåkarna i stort upprop mot dopningen

Med åkarrepresentanten Kikkan Randall (USA) i spetsen kräver nu en hel drös med internationella toppskidåkare hårdare tag mot dopningen och ett starkare ledarskap i dopningsfrågorna av internationella skidförbundet. Bland de åkare som undertecknat uppropet finns också nio finländare. Det är tidningen Expressen som skriver om det breda uppropet inom grenen, och man har intervjuat primus motorn bakom det hela, amerikanskan Kikkan Randall.

News55 - 10 nov 17 kl. 11:54

Marie Göranzon: “Fram till att jag var 60 var jag väldigt rädd för män”

Med anledning av kampanjen #metoo som har spridit sig som en löpeld i sociala medier intervjuade News55 skådespelaren Marie Göranzon om hennes upplevelser av sexuella övergrepp och trakasserier under sina mer än 50 år på scen. – Jag känner inte någon som inte har blivit utsatt, speciellt i min generation, sade Marie Göranzon då. Nu har skådespelaren, tillsammans med 577 andra kvinnor, gått ut i ett gemensamt uppror i Svenska Dagbladet mot sexuella trakasserier och övergrepp som enligt deras vittnesmål är skrämmande vanligt förekommande i teater- och filmbranschen.

Sydsvenskan - 03 feb 11 kl. 23:02

Demonstrationer att vänta i Syrien

Foto: Muzaffar Salman/AP
Ett upprop på Facebook försöker mobilisera demonstrationer mot regimen i Syrien i morgon. På internet cirkulerar datum för protester i flera andra länder.
Facebookgruppen "The Syrian revolution 2011" hade igår kväll närmare 14 000 medlemmar.

Sydsvenskan - 04 feb 11 kl. 06:30

Det ryktas om uppror

Ett upprop på Facebook försöker mobilisera demonstrationer mot regimen i Syrien idag. På internet cirkulerar datum för protester i flera andra länder.
Facebookgruppen ?

DN - 29 nov 17 kl. 18:24

Hästskötare berättar: ”Alla vet att det sker”

Uppropet #visparkarbakut är fyllt av berättelser om unga hästtjejer som utnyttjats sexuellt av manliga tränare och ryttare. Det handlar om unga tjejer som utsatts för män med makt över deras fortsatta liv i stallen. DN har pratat med tre kvinnor som ställt sig bakom uppropet och som alla arbetat som hästskötare..

Skånskan - 25 jun 19 kl. 10:31

Don Giovanni i Metoo-tider

Är han ett svin eller bara osympatisk?
Don Giovanni har något att säga även oss i samtiden. Under sommaren spelar Skånska Operan Mozarts opera runt om i regionen.

Kristianstadsbladet - 04 sep 14 kl. 07:25

Region Skåne borde satsa på sin personal

Foto: Meek, Tore
Personalbristen och den tilltagande personalflykten kräver kraftfulla åtgärder i Region Skåne. Vänsterpartiet vill höja lönerna för de anställda sjuksköterskorna och därmed göra tjänsterna mer attraktiva, skriver Mikael Persson (V) och Saima Jönsson-Fahoum (V).
Denna sommar har personalbristen i den skånska sjukvården varit värre än någonsin.

Skånskan - 21 okt 16 kl. 14:00

Medborgarförslag om flitpeng skickat

SVEDALA Jonas Kron fortsätter att kämpa för att flitpengen ska återinföras i Svedala kommun. Nu har han lämnat in ett medborgarförslag och bifogat de 400 namn som hittills skrivit på namninsamlingen.Habiliteringsersättningen eller flitpengen som den också kallas togs bort 2003.

HBL - 14 jul 12 kl. 05:00

Svar på läsarfrågor om eurokrisen ? hur länge kan det pågå?

Eurokrisen engagerar. Hbl har tagit emot ett stort antal läsarfrågor sedan uppropet i torsdags. På lördag publicerar vi ett urval av dem.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.