Nyteknik > Teknik

Saturday, 31 October, 11:44

Nyteknik - 27 sep 20 kl. 07:00

Tunnan – ett svenskt jetplan i världsklassSvenska jetplanet J 29 Tunnan väckte stort intresse när den första prototypen kom. Men tekniken hade stora utmaningar och orsakade 99 piloters död..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Tunnan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tunnanett , svenskt, jetplani , världsklass
BT - 01 jun 14 kl. 13:50

Även svenskt griskött ifrågasätts

Misär i danska svinstior har fått svenska grisbönder att slå sig för bröstet och tala om kött i världsklass. Men svensk grisnäring kan inte skryta över allt kött, menar ekobonden Rolf Axel Nordström. Reglerna i Sverige är tydliga: En slaktgris som väger 100 kilo har knappt en kvadratmeter yta att röra sig på.

YA - 18 jul 13 kl. 04:00

Svenskt till varje pris?

Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Landsbygdsministern vill stötta det svenska landsbruket. Frågan är om han har valt rätt taktik.
Förändra lagen om offentlig upphandling (LOU) så att miljöhänsyn och djuromsorg väger tyngre och ursprungsmärk kött och charkuterier.

Barometern - 26 aug 13 kl. 07:26

Vi måste värna om svenskt lantbruk

Vi spenderar allt mindre av vår inkomst på mat. När vi köper mat är det påfallande ofta importerad mat, från länder som i många fall har ett svagare djurskydd än Sverige. Samtidigt är vårt engagemang i djurskydd och miljöfrågor högre än någonsin.

Expressen - 06 apr 18 kl. 08:30

Svenskt trav håller världsklass – då spränger han drömgränsen

Jackpottmiljoner.Travare av världsklass.Valla i morgon har extra allt..

Barometern - 05 mar 14 kl. 07:30

Det finns livskraft i svenskt jordbruk

livsmedel. ”Sedan länge serveras närproducerat kött, kyckling, ägg och potatis i de kommunala köken. Det har varit självklart för Centerpartiet att svenska djurskyddskrav måste ställas på den upphandlade maten.

GöteborgsPosten - 21 jul 15 kl. 19:30

Almgren jagar svenskt rekord i Karlstad

Förutsättningarna är goda för svenskt rekord på 800 meter i Karlstad GP på onsdagen.Andreas Almgren är i form och full av självförtroende. Lägg till en snabb hare och konkurrens i världsklass, så förstår ni att det 1.

Expressen - 26 feb 18 kl. 12:06

Fredrik Persson föreslås ta över Svenskt näringsliv

Svenskt näringslivs valberedning föreslår att veteranen Fredrik Persson, 49, tar över ordförandeklubban efter Leif Östling – som avgick efter att ha skatteplanerat och sagt "Vad fan får jag för pengarna?". – Ska vi klara de många utmaningar Sverige står inför måste vi ha ett företagsklimat i världsklass, säger Fredrik Persson i ett uttalande.

Nyhetsverket - 10 maj 13 kl. 09:30

Slussen Craft Fair ? konsthantverk av världsklass

Välkommen till Slussen Craft Fair 2013 som presenterar 40 av Sveriges skickligaste samtida konsthantverkare i keramik, silver, metall, papper, trä, textil och glas. På årets marknad kan du se och köpa det senaste inom svenskt konsthantverk. FRITT INTRÄDE När: Lördag och söndag 25 ?

DI - 15 aug 13 kl. 12:56

Erik Penser spår svenskt storlyft

Sverige gör ett tillväxtlyft i världsklass nästa år, bedömer Sven-Arne Svensson, chefekonom på Erik Penser Bank..

BT - 20 feb 14 kl. 08:41

Nu jagar vi svenskt medaljrekord i OS

Superonsdagen gjorde skäl för namnet. BT:s krönikör följde tv-sändningarna från morgon till kväll och såg de svenska medaljerna fortsätta att.... ja, faktiskt ramla in.

BT - 20 feb 14 kl. 08:41

Nu jagar vi svenskt medaljrekord i OS

Superonsdagen gjorde skäl för namnet. BT:s krönikör följde tv-sändningarna från morgon till kväll och såg de svenska medaljerna fortsätta att.... ja, faktiskt ramla in.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.