Aftonbladet > Nyheter

Tuesday, 20 October, 13:03

Aftonbladet - 27 sep 20 kl. 06:36

Kravet: Bojkotta utnämningen av Barrett▸ Demokraterna funderar på hur man ska svara på Donald Trumps drag att snabbnominera Amy Coney Barrett..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Barrett, Donald Trumps, Amy Coney Barrett

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kravet, Bojkotta, utnämningenav , Barrett
YLE - 02 okt 12 kl. 09:19

JK: Utnämningen av kansliechef lagenlig

Utnämningen av Päivi Nerg till Inrikesministeriets kanslichef följde lagen, enligt justitiekansler Jaakko Jonkka. Enligt Jonkka överskred statsrådet inte sin prövningsrätt vid utnämningen. Jonkka påpekar att han i egenskap av justitiekansler inte kan bedöma vem som borde väljas till uppgiften.

YLE - 02 okt 12 kl. 10:40

JK: Utnämningen av kanslichef lagenlig

Utnämningen av Päivi Nerg till Inrikesministeriets kanslichef följde lagen, enligt justitiekansler Jaakko Jonkka. Enligt Jonkka överskred statsrådet inte sin prövningsrätt vid utnämningen. Jonkka påpekar att han i egenskap av justitiekansler inte kan bedöma vem som borde väljas till uppgiften.

YLE - 23 mar 17 kl. 15:37

Utnämningen av Simola en överraskning för redaktionen

Utnämningen av Tom Simola till ny vd för Förlags Ab Sydvästkusten kom som en stor överraskning för de anställda på Åbo Underrättelser. Det säger vice förtroendeman Jean Lindén. - Nog är det en överraskning i dubbel bemärkelse, vi fick veta att vi får en ny vd och att Tom Simola är namnet som presenterades.

VBL - 15 feb 13 kl. 06:12

Utnämningen av USA:s försvarsminister skjuts upp

Utnämningen av Chuck Hagel till USA:s försvarsminister skjuts upp med en dryg vecka. Orsaken är att de republikanska senatorerna motsätter sig utnämningen och stoppade den i en omröstning..

HBL - 28 maj 14 kl. 06:50

Merkel bromsar utnämningen av Juncker

Tysklands förbundskansler Angela Merkel satte efter EU-ledarnas möte i Bryssel i går kväll käppar i hjulet för utnämningen av partikamraten Jean-Claude Juncker till kommissionens ordförande. Juncker hör till center-högergruppen som vann valet.
– Vi måste leta efter lämpliga personer i ett bredare perspektiv, sade Merkel och påpekade att unionens lagstiftning inte ålägger medlemsländerna att utnämna sin kandidat bland de toppkandidater som parlamentet har föreslagit.

YLE - 27 apr 17 kl. 10:27

Utnämningen av ny JK fördröjs ytterligare

Utnämningen av den nya justitiekanslern fördröjs på grund av de aktuella bytena på ministerposterna. Bland annat kan justitieminister Jari Lindströms (Sannf) färdiga förslag om vem som ska efterträda JK Jaakko Jonkka falla och bli ett helt nytt namn då justitiministerposten går till Samlingspartiet. Det var meningen att den nya justitiekansler skulle tillträda redan i början maj då Jonkka går i pension.

YLE - 15 apr 20 kl. 18:47

Utnämningen drogs tillbaka i sista minuten – Päivi Nerg föreslås bli Finansministeriets nya kanslichef

Utnämningen av Finansministeriets nya kanslichef skulle behandlas under statsrådets allmänna sammanträde på torsdagen. Utnämningen drogs ändå tillbaka i sista minuten..

YLE - 07 okt 13 kl. 07:30

Utnämningen av Halla-aho till Europarådet kan bli pinsam affär

Sannfinländarnas ordförande Timo Soini har blivit av med ett huvudbry, när James Hirvisaari uteslöts från partiet. Men Soini blir för den skull inte av med bekymren med ledamöter som har extrema åsikter. Riksdagen torde den här veckan besluta om Sannfinländaren Jussi Halla-aho kan skickas till Europarådet.

DN - 17 dec 15 kl. 00:59

SD kritiserar utnämningen av Aftonbladets Jan Helin till SVT-direktör

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof riktar kritik mot utnämningen av Aftonbladets tidigare chefredaktör Jan Helin till programdirektör på Sveriges Television med ansvar för bland annat nyhetsbevakningen. Helin har tidigare kallat riksdagens tredje största parti för fascistiskt och stoppat partiets annonser..

Sydsvenskan - 25 maj 16 kl. 17:00

Malmös miljöpartister är både glada och ledsna över utnämningen av Karolina Skog till minister

Så reagerar politikerna i Malmö på utnämningen av Karolina Skog till minister..

DN - 13 dec 16 kl. 21:24

Intern kritik mot utnämningen av Stockholms tingsrätts nya chef

Regeringen utser snart Stockholms tingsrätts nya chef. Valet väntas bli toppjuristen Gudrun Antemar. Men interna dokument visar på skarp kritik och hårt motstånd mot utnämningen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.