DI > Ekonomi

Friday, 30 October, 14:25

DI - 26 sep 20 kl. 20:47

Svenska hushåll vill krympa skuldberget – men inte bli av med ränteavdragen
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska hushållvill , krympa, skuldbergetmen inte bli av , med ränteavdragen
Nerikes Allehanda - 24 okt 15 kl. 05:15

Hushållen i Hällfors missgynnas

Hushållen i kommuner som Hällefors, Karlskoga och Degerfors hör till dem som får minst skattesubventioner genom ränteavdragen. Hushållen i kommuner som Täby, Nacka och Lidingö hör till dem som får mest. Och det finns 15 personer i Sverige som får mer än en miljon i ränteavdrag.

DN - 07 apr 14 kl. 08:56

”Stort misstag att inte krympa ränteavdragen”

Ränteavdragen måste minskas, annars går det inte att hindra hushållens ökade skuldsättning. Misstaget var att inte passa på när man slopade fastighetsskatten, menar Robert Boije som tidigare var nära medarbetare till finansminister Anders Borg. Nu är han samhällspolitisk chef vid Saco..

BT - 10 dec 14 kl. 11:05

FI vill se över ränteavdragen

Rätten av dra av boräntekostnaderna på skatten behöver ses över. Det säger Finansinspektionens chef Martin Andersson, men konstaterar samtidigt att bollen ligger hos politikerna. De svenska bankerna har bra motståndskraft och tillgång till finansiering, trots oron i omvärlden.

Cornucopia - 19 okt 15 kl. 08:43

Subprime: 65 000 svenska hushåll klarar inte 0.64 procentenheter högre ränta

Public Service/SR och Ekot konstaterar att svenska subprimelån lever och frodas. 65 000 svenska hushåll sägs inte klara att räntan stiger 0.64 procentenheter från dagens ca 1.

Dagens PS - 24 maj 18 kl. 08:32

Minister räknar med utfasat ränteavdrag

Det säger Per Bolund (MP) i en intervju med SvD. Syftet med just den bostadspolitiken är att dämpa hushållens skuldsättning och regeringen kikade på det under processen med att godkänna Finansinspektionens förslag på att skärpa amorteringskravet. ”Vi kunde där konstatera att det inte finns det underlag som behövs för att kunna gå fram med förändringar.

Cornucopia - 04 jul 14 kl. 12:04

Riksbanken: Inför amorteringskrav och slopa ränteavdragen

"Den höga räntan har ju också varit en bidragande orsak till att arbets... alltså sysselsättningen kanske inte har utvecklats så snabbt som moderaterna hade hoppats. Så jag tycker det är bra att man tar upp de här problemen" - Johanna Rickne, Institutet för Näringslivsforskning kallar Riksbankens tidigare reporänta på 0.

SvD - 18 sep 14 kl. 12:40

”Jag tror att man bör se över ränteavdragen”

Det brådskar att hejda hushållens skuldtillväxt. Det anser vice riksbankschef Kerstin af Jochnick. Vid sidan av ett amorteringskrav vill hon se över ränteavdragen och begränsa lånen med rörlig ränta..

DN - 23 sep 17 kl. 21:00

”Vi ställer oss bakom att trappa ner ränteavdragen”

  Vi är beredda att ställa oss bakom en nedtrappning av ränteavdragen. Men för att värna förutsägbarhet och trygghet i boendet bör nedtrappningen ske med en liten del varje år. Tidshorisonten bör vara 20–30 år.

DN - 23 sep 17 kl. 21:00

”Vi ställer oss bakom att trappa ner ränteavdragen”

  Vi är beredda att ställa oss bakom en nedtrappning av ränteavdragen. Men för att värna förutsägbarhet och trygghet i boendet bör nedtrappningen ske med en liten del varje år. Tidshorisonten bör vara 20–30 år.

PrivataAffärer - 21 jan 19 kl. 14:58

Bolund vill diskutera ränteavdragen

Det säger han till Nyhetsbyrån Direkt på måndagen. Han säger att bostadsfrågor är en del av den stora skattereform som man har enats om. Viktiga delar i den kommer att vara att hantera hushållens skuldsättning och samtidigt förbättra bostadsmarknadens funktionssätt.

Opinionen.se - 08 feb 14 kl. 11:15

Se upp för fällor med rut och rot


Håll koll på vad du betalar i skatt om du tänker utnyttja rot- eller ruttjänster under året. Annars kan tjänsten bli oväntat dyr. Hur mycket du kan dra av för rut- eller rottjänster beror på hur mycket du betalar i skatt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.