DI > Ekonomi

Tuesday, 20 October, 13:36

DI - 26 sep 20 kl. 07:11

Polestars elektriska dröm sätts i produktion – bygger Kinafabrik
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kinafabrik

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polestars, elektriska, dröm, sättsi , produktion, bygger, Kinafabrik
ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Höga lokala elnätspriser granskas och ifrågasätts

Nybyggda ledningar från vindkraftverken ­kostar ­lokala kunder i Jämtland tiotals miljoner i ­extra nät­kostnader. Nu utsätts lokal­ägda nätmonopolen Bergs Tingslags Elektriska och Jämtkraft Elnät för för­djupad granskning av Energi­marknadsinspektionen..

Supermiljöbloggen - 29 jan 17 kl. 15:04

Nederländska tåg går nu på vindkraft

Sedan årsskiftet har alla elektriska tåg i Nederländerna drivits med förnybar energi. Vindenergi, för att vara exakt.  Det var för två år sedan som det statliga järnvägsbolaget NS påbörjade ett samarbete med energibolaget Eneco.

YLE - 28 mar 17 kl. 14:12

Satellitprofessorn deppar inte när Finlands rymddebut dröjer

Finland har inte bara en, utan två satelliter i startgroparna just nu. Aalto-1 och Aalto-2, båda konstruerade av studenter vid Aaltouniversitetet i Otnäs i Esbo. Men på grund av tekniskt strul med raketerna har avfyrningen fördröjts flera gånger.

YLE - 18 jun 16 kl. 13:05

Cykla inte då det åskar

Det finns en rad ställen man kan försöka undvika vid åskväder. Öppna områden och högt belägna ställen är utsatta för blixtnedslag. Att cykla, simma eller stå i en båt och fiska under åskväder kan vara riskabelt - likaså att ställa sig vid ett träd.

YLE - 11 feb 17 kl. 09:42

Hästens rörelser läker sjuka människoryggar - nu ska forskning ta reda på varför

Att ridterapi hjälper patienter med sjuk rygg har man till länge. Nu har ett forskningsprojekt startat för att ta reda på exakt vad i hästens rörelser som skänker lindring. Juha Heininen avskräcks inte av att ridhjälmen är blommig.

YLE - 24 dec 15 kl. 07:00

Jesusbarnet som stals och stormen som härjade

Två jular stal någon Jesusbarnet ur krubban på Anders Chydeniusgatan i Karleby. I år har man flyttat krubban till aulan i affärshuset på Strandgatan 16 för att undvika stöld. Det är pingstförsamlingen i Karleby som i fyra års tid lagt fram julkrubban till allmän beskådning i Karleby.

BT - 19 nov 12 kl. 13:14

Ulricehamn blir hjärtsäkert

Cityföreningen i Ulricehamn vill att alla som vistas i centrum, och på sikt i hela kommunen, skall kunna få hjälp vid hjärtstopp. Till den 31 januari kommer 20 hjärtstartare att placeras ut i centrum och ytterligare tio i andra orter i kommunen. De senaste tre åren har det inträffat tre fall i Ulricehamn då någon fått hjärtstopp, men räddats tack vare att det fanns en hjärtstartare i närheten och personer som kunde använda den.

Sydsvenskan - 16 jun 13 kl. 00:00

Mellan paranoia och tolerans

Det är en ren tillfällighet, ett sammanträffande i tiden som saknar egentlig betydelse, men som ändå rymmer en tänkvärd symbolik: just i dessa dagar visar sig USA från sin sämsta sida samtidigt som nationen minns sin bästa stund.
Den senaste veckans internationella medierapportering har dominerats av att USA:s nationella säkerhetsmyndighet NSA sedan flera år har samlat in ofattbara mängder information från telefon- och datortrafik. Med hjälp av ett särskilt program, Prism, har NSA lagrat kontakter och digitala beteendemönster från miljontals enskilda individer i jakten på misstänkta terrorister.

SmålandsPosten - 12 okt 13 kl. 09:08

Ishockeyläktare värms precis som kyrkbänkar

När publiken bänkar sig i Lenhovda ishall i eftermiddag kommer den att sitta varmt. Samma teknik som används för att värma kyrkor har nu installerats på den nya läktaren. Lenhovda IF:s medlemmar och bygdens företag har slutit upp kring ombyggnationen och renoveringen av ishallen, som förr var av det mer ogästvänliga slaget med råkallt klimat.

Kristianstadsbladet - 30 maj 14 kl. 07:34

Ett lionshjärta i stark klappning

Foto: Lasse Ottosson
En buse med glimten i ögat. Leif Jönsson backade inte för busstrecken som barn i Viby, men gottgör det med ett livslångt engagemang i Lions, för att hjälpa andra. Nu är han distriktsguvernör och vädjar till yngre generationer att engagera sig för andra.

YLE - 11 aug 14 kl. 05:17

TS: Antalet felaktiga elinstallationer har ökat

Det blir allt vanligare med felaktiga elinstallationer, varnar säkerhets- och kemikalieverket Tukes. Mest fel hittas i elinstallationer i egnahemshus och stugor, skriver tidningen Turun Sanomat i dag. I fjol upptäckte Tukes livsfarliga installationsfel på var femte undersökt byggarbetsplats.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.