Expressen > Nyheter

Friday, 30 October, 18:25

Expressen - 25 sep 20 kl. 17:49

Nio av tio säger ja till offentlig amningAllt färre ammar sina barn. Siffrorna oroar läkarna.– Vi har länge sett att amningstalen sjunker, både i Skåne och i resten av landet, säger Marie Köhler, barnhälsoöverläkare.Samtidigt har få problem med att kvinnor ammar på offentliga platser. Nio av tio tycker det kan ske överallt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Skåne, Marie Köhler

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nioav , tiosäger ja till , offentlig, amning
BT - 15 dec 15 kl. 16:35

Kan dömas till fängelse – åklagare: "Nio-tio månader"

En av männen som står åtalad för den brutala misshandeln på Borås Arena riskerar fängelsestraff. – Jag kommer att yrka på nio-tio månader, säger Martin Ekelin, kammaråklagare..

GöteborgsPosten - 03 jul 13 kl. 08:30

Offentlig amning kontroversiellt i många länder

Amning förbjudet - en inte helt ovanlig skylt på danska restauranger. Den som vill amma på utlandssemestern bör kolla upp vad som gäller, tycker Amningshjälpen..

SVT - 22 jan 15 kl. 16:26

Offentlig amning väcker känslor i Storbritannien

Att amma på offentlig plats i Storbritannien är inte lika självklart som i Sverige. När Louise Burns diskret ammade på det fashionabla Londonhotellet Claridges ombads hon av personalen att täcka över sin tolv veckor gamla dotter Isadora med en tygservett. – Det är totalt oacceptabelt, säger 35-åriga trebarnsmamman Louise Burns..

Västerbottens Folkblad - 07 jan 18 kl. 14:10

Grönt ljus för amning i Sixtinska kapellet

Påve Franciskus gör tummen upp för amning i Sixtinska kapellet. Vid ett massdop i det påvliga bönehuset på söndagen döpte Franciskus 34 spädbarn, och sade samtidigt till deras mödrar att de gärna fick amma sina barn om de skulle bli hungriga. Franciskus har tidigare uttryckt sig positivt till offentlig amning, något som fortfarande anses vara […].

UT - 14 okt 16 kl. 20:00

Bröstar upp sig för amning

Du kan amma här – det blir budskapet när amningsveckan uppmärksammas i Ulricehamn. Och Torgstallet är först ut att uppmana till offentlig amning. – Det hade varit jättekul om fler hakade på och Ulricehamn blev en amningsvänlig stad, säger Lina Palmér, amningsforskare..

Expressen - 30 nov 16 kl. 09:51

Mamman vill lagstifta om offentlig amning

På tisdagen gjorde hon debut i kommunfullmäktige – åtta veckor gamla Tyra. Och hon skötte sin roll perfekt.– Hon ammade nästan konstant under hela mötet, och det var ju rätt effektfullt, skrattar Tyras mamma, Amanda Nordell, som la fram en motion om kvinnors rätt att amma offentligt.

NT - 24 jan 11 kl. 20:02

Mordförsök kan ge tio års fängelse

Fängelse i omkring nio-tio år för mordförsök. Det blev åklagarens straffyrkande för 41-åringen som i november förra året knivskar sin sambo och en 74-årig bekant..

Dalarnas tidningar - 07 jan 16 kl. 15:04

Kan kosta minst tio miljoner att bygga om till förskola i centrala Ludvika

– Det är personalrum och mötesrum som ska bli förskola så det blir fråga om en omfattande ombyggnad. Mellan tummen och pekfingret så gissar jag att det kommer att kosta minst nio, tio miljoner kronor, säger Skoglund..

Helsingborgs Dagblad - 30 maj 17 kl. 19:14

Peter Gentzel om OV: ”Inte omöjligt med plats nio, tio”

Svensk Elithandbolls vd besökte OV Beachhandboll 2017..

Nerikes Allehanda - 20 apr 20 kl. 21:05

Rökdykare på plats i gruvan ► Fyra personer fast på 1 200 meters djup: ”Luften räcker i nio-tio timmar”

Räddningstjänsten befinner sig under måndagskvällen på plats vid Zinkgruvan, Askersund med åtta....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.