DI > Ekonomi

Friday, 30 October, 02:48

DI - 25 sep 20 kl. 16:38

Goldman Sachs tror efterfrågan på jetbränsle återkommer
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sachs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Goldman, Sachs, tror, efterfrågan, jetbränsle, återkommer
DI - 15 okt 18 kl. 15:04

Goldman Sachs: Svag efterfrågan i Kina ökar riskerna med Apple

Riskerna i Apple har ökat i samband med att flera tecken på en inbromsande efterfrågan i Kina håller på att uppenbaras. .

PrivataAffärer - 09 jun 20 kl. 11:07

Goldman Sachs tror på nytt oljeprisfall

Det skriver Evening Standard. ”Kollapsen i raffineringsmarginalerna, till historiskt låga nivåer reflekterar både övervärderade råoljepriser och en mer moderat återhämtning i efterfrågan, vilket är två grundpelare i vår kortsiktigt negativa syn”, skriver banken i ett analysbrev. Goldman Sachs räknar dessutom med att lagernivåerna kommer att stiga, på grund av ökad produktion av amerikansk skifferolja och att produktion från Libyen åter blir tillgänglig.

Kristianstadsbladet - 11 jun 13 kl. 14:08

Opec tror efterfrågan på olja ökar


Den globala efterfrågan på olja väntas öka under andra halvåret 2013, enligt oljekartellen Opec. Kartellen, med Saudiarabien i spetsen, ser därmed utrymme för att producera mer än de kvoter som klubbades på ett möte mellan medlemsländerna den 31 maj utan att skapa överutbud.Enligt Opecs nya beräkningar kommer efterfrågan på olja under andra halvåret öka med 900 000 fat per dag, upp från en ökning på 700 000 fat per dag under första halvåret.

HBL - 11 jun 13 kl. 14:29

Opec väntar ökad efterfrågan på olja

Opec tror efterfrågan på olja ökarDen globala efterfrågan på olja väntas öka under andra halvåret 2013, enligt oljekartellen Opec. Kartellen, med Saudiarabien i spetsen, ser därmed utrymme för att producera mer än de kvoter som klubbades på ett möte mellan medlemsländerna den 31 maj utan att skapa överutbud. Enligt Opecs nya beräkningar kommer efterfrågan på olja under andra halvåret öka med 900 000 fat per dag, upp från en ökning på 700 000 fat per dag under första halvåret.

Dagens PS - 20 jun 19 kl. 14:25

Goldman Sachs kapar Teslas riktkurs rejält

Goldman Sachs kapar riktkursen för Tesla till 158 dollar från 200 dollar. Det motsvarar en nedsida på 30 procent från bolagets stängning på 226,43 dollar per aktie på onsdagen. Banken sätter ett stort frågetecken kring Teslas efterfrågan och om den är hållbar.

Dagens PS - 12 feb 18 kl. 09:19

Goldman Sachs varnar: Oljerallyt är ohållbart

Goldman Sachs varnar för att de faktorer som hjälpt oljepriset att lyfta sedan i september inte är hållbara, skriver bloggen Forexlive. Pådrivare har varit en stark global efterfrågan, frivillig och icke frivillig produktionsfrysning samt disciplin hos de amerikanska producenterna. Goldman Sachs har med anledning av den positiva utvecklingen tidigare höjt prognoserna för oljepriset för 2018, men varnar nu alltså för att det finns risker.

PrivataAffärer - 12 jun 20 kl. 10:21

Tesla: Goldman Sachs tar bort köpreken

Riktkursen höjs däremot till 950 dollar per aktie, från tidigare 925 dollar. Nedgraderingen hänvisas till att Tesla passerat Goldman Sachs tidigare riktkurs. I torsdagens USA-handel stängde Tesla på 972,84 dollar.

PrivataAffärer - 02 jul 20 kl. 13:23

Goldman Sachs: Efterfrågan på olja återställs 2022

Banken räknar med att efterfrågan i år sjunker med 8 procent, för att 2021 återhämta sig med 6 procent och sedan återvända 2022 till nivåerna före krisen. ”Efterfrågan på olja har redan börjat återhämta sig, med en inledande hastighet som överraskat på uppsidan i ekonomier som Kina och Indien”, skriver Goldman. Sett till de olika typerna av bränsle räknar banken med en långsammare återhämtning för jetbränsle, då konsumenternas förtroende för flygresande väntas förbli lågt i väntan på ett vaccin mot viruspandemin.

Affärsvärlden - 16 apr 15 kl. 12:07

Goldman Sachs: Existensiell kris väntar stålbranschen

Goldman Sachs sänker sina prognoser för järnmalmspriserna. Samtidigt varnar banken för att hela branschen står inför en existentiell kris då efterfrågan väntas toppa nästa år..

Affärsvärlden - 17 aug 15 kl. 13:39

Goldman Sachs: Järnmalmspriset kan falla med 30 procent

Goldman Sachs ser att priserna på järnmalm kan komma att sjunka med 30 procent under de kommande 18 månaderna, uppger Bloomberg. Detta efter en ökande tillgång och rentav fallande efterfrågan..

Affärsvärlden - 24 jul 17 kl. 13:50

Goldman Sachs: Oljetopp kan komma tidigare än väntat

Världens efterfrågan på olja kan nå sin kulmen så tidigt som 2024, skriver investmentbanken Goldman Sachs i en rapport..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.