DI > Ekonomi

Friday, 30 October, 03:14

DI - 25 sep 20 kl. 16:20

Kinesiska bolag kan lämna USA efter presidentvalet
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinesiska, bolagkan , lämna, USAefter , presidentvalet
Affärsvärlden - 17 nov 16 kl. 09:10

Panel vill stoppa kinesiska köp av USA-bolag

Statliga kinesiska bolag som vill köpa upp amerikanska företag kan stöta på patrull i framtiden. Panelen US-China Economic Security Review Commission, som ger rekommendationer till den amerikanska regeringen i frågor om handelsrelationer med Kina, rekommenderar nämligen att USA ska stoppa statligt ägda bolag i Kina från att ta kontroll över amerikanska bolag. Det rapporterar Financial Times på onsdagen..

Affärsvärlden - 09 okt 19 kl. 12:44

USA svartlistar 28 kinesiska bolag

Med hänvisning till övergrepp mot de muslimska minoriteterna i nordvästra Kina svartlistar USA 28 kinesiska bolag och drar in visum för en rad kinesiska myndighetspersoner..

DI - 29 sep 19 kl. 09:38

USA: Inga planer att stoppa noteringar av kinesiska bolag

USA har i nuläget inga planer på att blockera kinesiska bolag från att noteras på amerikanska börser..

DI - 25 maj 20 kl. 08:17

USA svartlistar fler kinesiska bolag

USA:s handelsdepartement har svartlistat ytterligare 33 kinesiska bolag och institutioner, rapporterar Reuters..

DI - 07 aug 20 kl. 09:35

USA hotar kinesiska bolag med avnotering

Kinesiska bolag som är noterade i USA bör avnoteras om de inte följer amerikanska redovisningsregler..

Affärsvärlden - 24 mar 14 kl. 14:02

Så många kinesiska bolag kan noteras i USA 2014

Det kinesiska e-handelsbolaget Alibaba väntas noteras på New York-börsen det närmaste halvåret. Men bolaget är bara ett av många som står på kö för att notera sig i USA..

UNT - 08 okt 19 kl. 02:22

USA anklagar kinesiska bolag för övergrepp

USA svartlistar 28 kinesiska företag, som landet anklagar för att ha varit inblandade i övergrepp mot mänskliga rättigheter i Xinjiang..

GöteborgsPosten - 08 okt 19 kl. 07:56

USA anklagar kinesiska bolag för övergrepp

USA svartlistar 28 kinesiska företag, som landet anklagar för att ha varit inblandade i övergrepp mot mänskliga rättigheter i Xinjiang..

PrivataAffärer - 22 maj 19 kl. 07:11

USA överväger svartlistning av fler kinesiska bolag

Det ska röra sig om bolag som Hikvision och Zhejiang Dahua Technology som ska hindras att använda amerikanska komponenter samt mjukvara. USA-presidenten Donald Trumps administration uppges vara oroad över bolagens roll i förtryckande av minoriteter samt att bolagen kameror med ansiktsigenkänning kan användas vid spionage. Bloombergs uppgifter är samstämmiga med vad New York Times rapporterat vilket fått aktierna för Hikvision och Dahua att tappa 4 till 5 procent under onsdagens Asienhandel.

PrivataAffärer - 17 aug 20 kl. 08:34

USA planerar riktade åtgärder mot flera kinesiska bolag

På en fråga om han överväger straffåtgärder mot fler kinesiska företag svarade presidenten: ”Vi tittar på andra saker, ja det gör vi”. Vita huset gav ingen förklaring till kommentaren. Men den kommer när Trump alltmer siktar på Kina, som han anklagar för att ligga bakom coronaviruset, inför presidentvalet.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Utskott: Kinesiska jättar hotar USA

De två kinesiska telekomjättarna Huawei och ZTE, svenska Ericssons konkurrenter, utgör ett säkerhetshot mot USA och bör nekas kontrakt och företagsköp i landet. Det säger representanthusets underrättelseutskott. Utskottet har under elva månader granskat de två kinesiska företagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.