Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 26 October, 01:26

Dagens Medicin - 25 sep 20 kl. 15:03

Stora kostnader för komplikationerSju miljarder kronor om året, det är samhällets kostnader för komplikationer av typ 2-diabetes enligt en svensk analys. Forskare bakom studien vill se snabbare agerande från svenska myndigheter..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora kostnaderför , komplikationer
Sydsvenskan - 10 okt 11 kl. 01:30

Bättre operationer kan sänka kostnader

Foto: Thomas Löfqvist
Mer än tio miljoner kronor kan sparas - genom att öka kvaliteten. Det säger Evita Zoucas, docent och överläkare i Malmö, som har undersökt vad det kostar för sjukvården när patienterna drabbas av komplikationer.
Svenska studier har visat att mellan 20 och 30 procent av patienter som opereras riskerar att drabbas av någon form av komplikation.

Posh24 - 12 aug 13 kl. 21:08

Katie Price tvingas föda tidigt med kejsarsnitt efter komplikationer!

Katie Price förbereder sig för att föda sitt fjärde barn för tidigt efter komplikationer. Den 35-åriga modellen är i 32:a veckan, och hennes bebis kommer med största sannolikhet födas via kejsarsnitt i förtid.

"Läkarna vill behålla barnet i magen på mig så länge som möjligt, men de har sagt att de vill göra kejsarsnitt", sade hon till The Sun.

Expressen - 17 feb 11 kl. 17:22

Marie Picasso har drabbats av komplikationer

I januari kom beskedet att Idol-vinnaren och folkkära Marie Picasso tvingats till en operation efter en hjärnblödning. Nu har Marie Picasso drabbats av komplikationer efter operationen. Hjärnhinneinflammation.

Corren - 03 mar 11 kl. 11:41

Inga komplikationer av vaccin

Massvaccineringen mot den så kallade svininfluensan har inte lett till några komplikationer hos någon patient i Östergötland, enligt en utvärdering av landstinget..

UNT - 10 okt 11 kl. 01:30

Färre komplikationer sparar pengar

Evita Zoucas, docent och överläkare i Malmö, tror att svenska sjukhus skulle behöva en kontinuerlig utvärdering av hur kirurgiska ingrepp går. Cirka 20-30 procent av patienterna får komplikationer efteråt. (TT).

NSD - 10 okt 11 kl. 01:30

Färre komplikationer sparar pengar

Evita Zoucas, docent och överläkare i Malmö, tror att svenska sjukhus skulle behöva en kontinuerlig utvärdering av hur kirurgiska ingrepp går. I USA får kliniker med hög andel komplikationer och många infektioner lägre ersättning, uppger Sydsvenskan..

Dagens Medicin - 10 okt 11 kl. 14:07

Dyra komplikationer efter tarmingrepp

En undersökning av kostnaderna för komplikationer vid operationer visar att stora pengar kan sparas om operationerna görs säkrare..

SvD - 06 okt 14 kl. 06:05

Kina: komplikationer i ekonomin kan ej underskattas - pboc

Komplikationer i ekonomin kan inte underskattas, skriver den kinesiska centralbanken PBOC i ett uttalande på söndagen..

Nerikes Allehanda - 09 jul 15 kl. 10:26

Nyopererad man avled efter komplikationer

En man i 60-års åldern avled i våras på USÖ efter komplikationer tillstött efter en operation..

Corren - 30 apr 16 kl. 22:00

Dog av komplikationer

Universitetssjukhuset i Linköping kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg efter att en patient avlidit till följd av komplikationer från ett ingrepp..

SvD - 14 jun 16 kl. 14:34

Berlusconi hjärtoperation utan komplikationer

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi, 79, har genomgått en hjärtoperation. Berlusconi drabbades inte av några komplikationer i samband med det fyra timmar långa ingreppet, uppger San Raffaele-sjukhuset i Milano..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.