NT > Nyheter

Wednesday, 28 October, 05:49

NT - 25 sep 20 kl. 14:47

Svenska kyrkan – stor kulturaktörSvenska kyrkans kulturverksamhet har "ett samhällsekonomiskt värde" på minst 2,3 miljarder kronor om året..
Läs mer på NT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska kyrkan, stor, kulturaktör
SVT - 06 dec 17 kl. 20:26

Svenska kyrkan: Stor oro för ökad splittring

Antje Jackelén, ärkebiskop i Svenska kyrkan, skriver i ett mejl till SVT Nyheter att hon känner djup oro över president Trumps planer på att ”ensidigt förändra Jerusalems status”..

Blekinge Läns tidning - 04 okt 19 kl. 15:15

Lös ko på vägen vid kyrkan – ”stor påverkan”

Kristianstadsbladet - 28 apr 14 kl. 09:04

Kyrkan, makten och markägandet

Foto: Sara Johari
Kyrkan höll sitt grepp om folket i flera århundraden. Men även om makten över människan inte längre är så stor, är fortfarande att räkna med. Svenska kyrkan är Skånes största markägare.

SmålandsPosten - 20 okt 14 kl. 06:53

Demokrati hör hemma i kyrkan

Demokrati ska råda i en folkkyrka. Det råder inget motsatsförhållande mellan medlemmarnas inflytande och ansvaret att förvalta ett evigt budskap skriver Jonas Lönn som svar på ledarsidans text den 25/9 om Kyrkomötet. Under rubriken Krisen kyrkomötet missar riktar Smålandsposten på ledarsidan den 25 september kritik mot Svenska kyrkan.

Nyan - 11 jan 16 kl. 16:01

Fler vill in i kyrkan

Under 2015 inträdde över 17 500 personer i evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Flest nya medlemmar fick kyrkan i början av året då antalet inträden och utträden låg på ungefär samma nivå.
Detta skriver Kyrklig tidningstjänst.

YLE - 04 aug 16 kl. 14:52

Ekenäs sommarkonserter hoppas fylla kyrkan med barnfamiljer

Ekenäs kyrka fylls för sjuttonde gången av klassisk musik när Ekenäs sommarkonserter inleds i dag (4.8). På programmet står både klassiker och nymodigheter.

Kristianstadsbladet - 26 okt 12 kl. 09:09

Den egendomliga kyrkan

År 2000 skiljdes kyrkan från staten. Några band kvarstår. Kyrkoskatten administreras fortfarande av Skatteverket.

HBL - 17 nov 13 kl. 10:24

Kyrkan står inför flera svåra vägskäl

Andan i Borgå stift är god, men församlingssammanslagningar skapar frustration.– Borgå stift är den viktigaste sammanhållande länken mellan finlandssvenskarna och kommer framöver att spela en allt viktigare roll. Fortfarande hör över 80 procent av finlandssvenskarna till kyrkan, säger biskop emeritus Gustav Björkstrand, som tillsammans med sin kollega Björn Vikström diskuterade stiftets framtid, på stiftsdagarna, som just nu pågår i Borgå.

Dagen - 15 jun 11 kl. 10:37

Svenska kyrkans medlemmar utan stark relation till kyrkan

Bara 10 procent av Svenska kyrkans medlemmar anser sig ha en stark relation till kyrkan. Och bara 15 procent av dem tror på Jesus. Det visar en stor enkät som kyrkans genomfört bland sina medlemmar.

SmålandsPosten - 24 okt 14 kl. 07:02

Därför lämnar jag Svenska kyrkan och Södra

Vilka är de viktigaste kraven för att man ska vara medlem i en för­ening?
Ett är att man anser att föreningen sköts rätt och att den är demokratisk, vilket bland annat innebär att föreningen tillåter rimlig insyn i verksam­heten och att medlemmarna behandlas lika. Därtill att verksamheten verkar intressant.

YLE - 02 dec 14 kl. 04:28

Så använder kyrkan sina pengar

Kyrkan fick in över en miljard euro i kyrkoskatt under fjolåret. Skattinkomsterna ökade i fjol trots att medlemsantalet stadigt har minskat de senaste åren. Men vad använder kyrkan pengarna till, och vad går den som lämnar kyrkan miste om?

Fler nyheter från NT

NT - 10 minuter sedan

Nu läggs förslag om minimilöner i EU fram

I dag lägger EU-kommissionen fram det redan på förhand hett omdiskuterade direktivet om lagstadgade minimilöner i EU. Trots att Sverige uppges få ett undantag bävar fack, arbetsgivare och regeringen för hur det ska påverka den svenska modellen för löner..

NT - 15 minuter sedan

Los Angeles tog hem World Series

Los Angeles Dodgers är nya World Series-mästare efter att ha vunnit över Tampa Bay Rays med 4–2 i matcher..

NT - 15 minuter sedan

Dopad ryss ger Sverige nya bronsmedaljer

Sverige får två nya mästerskapsmedaljer – tio år efter tävlingarna. Den ryske skidskytten Jevgenij Ustjugov fälls för dopning och därmed tilldelas det svenska stafettlaget ett OS-brons från Vancouver 2010 och ett VM-brons från Chanty-Mansijsk 2011..

NT - 30 minuter sedan

USA-expert: Valet kan gå i alla riktningar

Det kan bli en rysare. Med mindre än en vecka kvar till valdagen gäller det för president Donald Trump att försvara de republikanska färgerna i en rad viktiga vågmästardelstater. –Valet är inte alls avgjort, säger USA-kännaren Frida Stranne..

NT - 30 minuter sedan

Biskopen: Ingen vanlig allhelgonahelg

Vi närmar oss allhelgonahelgen, en av årets största helger, en helg för minnen och för sorg. Vår längtan efter att livet ska få bli som vanligt har vuxit starkt i pandemins tid..

NT - 45 minuter sedan

"EM kan bli största mästerskapet hittills"

Fotbolls-EM i England avgörs först 2022. Men förväntningarna är skyhöga redan nu. –Det har alla möjligheter att bli det absolut största mästerskapet hittills på damsidan, säger Chelseabacken Magdalena Eriksson..

NT - 45 minuter sedan

Anmälan: Bestals på kläder för 14 500 kronor

En man i 20-årsåldern ska ha rånats av en okänd gärningsman tidigt på måndagskvällen i centrala Norrköping..

NT - 1 timme sedan

Hjullastare körde in i bostad

En man i en hjullastare körde in i en bostad i Borås under natten mot onsdagen..

NT - 1 timme sedan

Lättade restriktioner i Melbourne

Australiens näst största stad Melbourne öppnade igen på onsdagen efter månader av strikta restriktioner som i stort har tvingat invånarna att stanna hemma..

NT - 1 timme sedan

Kvinna huggen i centrala Göteborg

En kvinna i 20-årsåldern har attackerats med ett vasst föremål vid Centralstationen i Göteborg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.