SR > Nyheter

Tuesday, 27 October, 13:57

SR - 25 sep 20 kl. 14:50

Fossilfri stålproduktion kräver järnvilja av entreprenörerSvenska innovationsföretag jobbar i motvind efter att pandemin bland annat minskat tillgången till riskkapital. Det gäller bland annat för försöken att producera stål med lägre miljöavtryck. I exempelvis Luleå finns en nybyggd pilotanläggning för helt fossilfri storskalig produktion, men initiativ finns att även i mindre skala kunna minska klimatutsläppen vid stålverk och gjuterier..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Luleå

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fossilfri, stålproduktion, kräver, järnviljaav , entreprenörer

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Myndigheterna håller pressträff om coronaläget

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap bjuder in till en gemensam pressträff om covid-19..

SR - 15 minuter sedan

Kraftig ökning av antalet iva-patienter i Skåne

Under det senaste dygnet har antalet patienter som intensiv vårdas med covid -19 i Skåne nästan fördubblats - från fem till nio patienter..

SR - 45 minuter sedan

”Går att planera brott och intrång med informationen”

Säkerhetsföretaget Gunnebo har utsatts för ett dataintrång, som lett till att stora mängder känslig information om banker och myndigheter världen över har läckt ut. Enligt Ekots IT-reporter Sven Carlsson blir attacker av detta slag allt vanligare..

SR - 1 timme sedan

Trots lägre elpris och pandemi – bättre resultat för Vattenfall

Det statliga energibolaget Vattenfall gjorde en vinst för det tredje kvartalet på 4,5 miljarder kronor. Motsvarande kvartal förra året var visserligen vinsten nästan dubbelt så hög men räknar man bort inkomster som man hade då från försäljning av verksamhet i Tyskland så gick det faktiskt lite bättre i år, noterar Vattenfalls avgående vd Magnus Hall..

SR - 1 timme sedan

Diplomatisk konflikt kring terroranklagad oppositionsledare

Det har brutit ut en diplomatisk konflikt mellan Venezuela och Spanien. Den venezuelanske oppositionsledaren Leopoldo López, som anklagats för terrorism i sitt hemland, flydde från Caracas och dök överraskande upp i Madrid i helgen..

SR - 1 timme sedan

Gunnebo om läckan: Ett brott av avancerad kriminell verksamhet

Efter dataintrånget hos säkerhetsföretaget Gunnebo som lett till att stora mängder känslig information om banker och myndigheter världen över har läckt ut reagerar nu Gunnebos VD Stefan Syrén på uppgifterna..

SR - 1 timme sedan

Regeringen kritisk till EU-förslag om minimilöner

Regeringen är mycket kritisk till att EU-kommissionen går vidare med planerna på ett direktiv om minimilöner i Europa. Förslaget som presenteras i morgon har Ekot tagit del av och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark är bekymrad..

SR - 2 timmar sedan

FHM saknar mandat att beordra labb att ställa om

Folkhälsomyndigheten kunde inte beordra regionernas laboratorier att ställa om för att kunna analysera coronaprover. Detta gjorde att att flera regioner avvaktade, trots att myndigheten efterfrågade omställningen..

SR - 2 timmar sedan

Domare i USA:s Högsta domstol sitter på livstid

USA:s högsta domstol avgör om lagförslag bryter mot konstitutionen. – Det innebär att domstolen kan besluta om en rad heta och känsliga frågor som till exempel aborträtten, rätten att bära vapen och samkönade äktenskap, säger Fernando Arias, Sveriges Radios korrespondent i New York..

SR - 2 timmar sedan

Ryssland skärper munskyddskrav

Ryssland skärper nu kraven på munskydd på vissa offentliga platser sedan antalet nya coronafall fortsätter att öka i landet, rapporterar Reuters..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.