News55 > Nyheter

Tuesday, 20 October, 14:08

News55 - 25 sep 20 kl. 00:41

Vardagsgod fiber- och vitaminbombMycket att skölja och skära - men det var det värt!.
Läs mer på News55

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vardagsgod, fiberoch , vitaminbomb
UT - 16 jan 14 kl. 10:33

Tre röster om fiber

Fiber är billigt för att vara viktig infrastruktur. En del villahushåll riskerar att halka efter i utvecklingen. Det är några av svaren när UT frågar tre personer från branschen om fiber.

Skånskan - 13 apr 18 kl. 05:00

Sämst i landet på fiber – igen

Hörby Hörby är på nytt sämst i Sverige på fiber, visar Svenska Stadsnätsföreningens rapport om fibertäckningen i landets 290 kommuner.
Kommunledningen tar siffrorna med ro, och anser inte att kartläggningen ger en rättvis bild av hur många som faktiskt har tillgång till snabbt bredband i kommunen.Andelen hushåll med tillgång till fiber i varierar kraftigt i kommunerna.

SmålandsPosten - 09 aug 13 kl. 06:42

Svalt intresse för fiber

Det är många orter i kommunen som har visat intresse för att få fiber. Men trots det rankas Älmhult medelhögt i engagemang för bredband. Kostnaden kan vara en viktig faktor för det svala intresset, menar Björn Ottosson, byggansvarig för bredbandsprojekt i Älmhults kommun.

SmålandsPosten - 07 apr 14 kl. 06:22

Allt fler har fiber

Under fjolåret hade 34 procent av hushållen i Lessebo kommun bredband via fiber. Det är en ökning med 11 procent på ett år och placerar Lessebo på den övre halvan i bredbandsrankingen bland landets kommuner. – Det är effekten av att vi byggt fjärrvärme i fyra orter (Hovmantorp, Lessebo, Kosta och Skruv) och parallellt gett möjlighet till hushållen att koppla upp sig på bredband via fiber, säger Göran Jörgensson, kommunens ekonomichef, och tillägger:
– Det finns även ett 20-tal hushåll som ligger i närheten av en fjärrvärmesträckning som anslutit sig till fiber utan att ha fjärrvärme.

Skånskan - 04 maj 17 kl. 14:00

Telia lovar fiber till alla nästa år

höör/Hörby/Eslöv Lantbrukaren Anders Nilssons enträgna arbete för fiber i Rolsberga banade vägen. På onsdagen offentliggjordes ett avtal som innebär att Telia garanterar fiber till alla på landsbygden i Eslöv, Höör och Hörby. ERWP.

Skånskan - 03 jul 18 kl. 05:00

Lång väntan på fiber

Löberöd Drygt ett år har gått sedan 200 boende utanför Löberöd skrev på avtal om fiberanslutning. Men ännu har inget fiber grävts ner och förseningen väcker frustration i grannskapet.Fredrik Larsson, som bor på en gård vid Frönshult utanför Löberöd, berättar att han blev glad när kommunikationsoperatören Zitius, en del av Telia, gick ut i en kampanj förra våren om att de skulle leverera fiber till hans område.

Skånskan - 23 feb 20 kl. 05:00

Kräver besked om utebliven fiber

Våtseröd Jonathan Ossenkamp har kämpat för att få fiber till sin bostad i Våtseröd sedan 2015. Telias besked i slutet på förra året att man avbröt i fiberutbyggnaden i Mellanskåne kom som ett dråpslag. Nu kämpar han vidare för att nå en lösning.

Barometern - 20 jul 13 kl. 12:35

Fiber i Viserum ger större förutsättningar

Jag är född och uppvuxen i Virserum och till åren kommen och kanske därför var jag först osäker till att skaffa fiber. Men efter att ha läst på samt insett att fiber byggs ut i alla byar och samhällen runt omkring är jag nu en helt omvänd förespråkare för att även Virserum ska ha fiber!
Alla experter på området anser att fiber är framtiden och som livslång Virserumsbo känner jag med flera att även vi ska vara med i denna utveckling.

Kristianstadsbladet - 10 mar 14 kl. 06:30

Tollarp saknar intresse för fiber

Foto: Privat
Uppslutningen från fastighetsägarna behöver bli större för att Tollarpsborna ska kunna få fiber till sina hus. På ett informationsmöte förra veckan lockades ett knappt 80-tal husägare.
– Det är väl lite segt.

YA - 16 jun 14 kl. 20:30

Framtidens fiber grävs ner

Skillinge hann först. På måndagen togs första spadtaget för den fiberkabel som ska grävas ner under de kommande månaderna. I flera andra byar är projektering på gång.

BT - 18 okt 14 kl. 07:19

Mats Palmquist: Fiber vår tids frälsare?

Det är bråda tider i Fritsla. På var mans tunga finns ordet ”fiber” och vi går alla ?i väntans tider.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.