SR > Nyheter

Sunday, 25 October, 02:43

SR - 24 sep 20 kl. 20:37

20-tal smittade på äldreboendenEfter närmare tre månader nästan helt utan coronasmitta på Stockholms äldreboenden har ett 20-tal patienter och personal nu testat positivt för covid-19. Detta gäller för den senast rapporterade veckan..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Stockholms

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 20-tal, smittade, äldreboenden
Nerikes Allehanda - 08 apr 20 kl. 10:45

JUST NU: 30-tal smittade på äldreboenden – förbereder ny vårdavdelning – se Örebro kommuns presskonferens ►NA sänder direkt

Covid-19 har spridit sig till flera äldreboenden i Örebro kommun – med ett 30-tal smittade som....

Expressen - 18 jun 20 kl. 21:54

30-tal smittade – efter lek på studentfirande

Ett trettiotal personer har smittats av coronaviruset i Söderhamn i Gävleborg. Orsaken tros vara en matlek som utfördes på en studentfest, enligt uppgifter till Hela Hälsningland. .

Expressen - 07 apr 20 kl. 20:01

Corona skördar liv på äldreboenden

Smittspridningen på landets äldreboenden är det största bekymret just nu, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell.I Göteborgs stad finns ett 40-tal konstaterat smittade på äldreboenden och inom hemtjänsten – och ett 10-tal äldre har dött de två senaste veckorna.– Men det är svårt att veta exakt dödsorsak, om det är covid-19 eller andra orsaker, säger Babbs Edberg, stadsdelsdirektör i centrum, Göteborgs stad.

SR - 09 apr 20 kl. 12:40

40-tal äldreboenden med smitta i Västra Götaland

Antalet Corona-smittade i Västra Götalandsregionen fortsätter att öka och även där har äldreboenden drabbats. Enligt smittskyddschef Thomas Wahlberg har Västra Götalandsregionen ett 40-tal äldreboenden där personer har varit sjuka..

SmålandsPosten - 06 maj 20 kl. 13:16

30 anställda smittade på samma äldreboende i Växjö

Ett 30-tal anställda på ett av Växjö kommuns äldreboenden har blivit smittade. Det är det mest drabbade äldreboendet i Kronobergs län..

SR - 30 jul 20 kl. 16:14

Låg andel smittade på kommunala äldreboenden

Andelen smittade på kommunala äldreboenden är nu låg. Just nu har ingen kommun i landet ens en procent smittade på sina boenden, enligt Socialstyrelsen..

SR - 02 apr 20 kl. 06:00

Coronavirus på äldreboenden i stora delar av landet

Den svenska strategin för att bromsa spridningen av Coronaviruset går till stor del ut på att skydda de äldre. Ekots kartläggning visar att minst 90 kommuner hittills haft smittade eller misstänkt smittade covid-19-fall på sina äldreboenden..

SR - 02 maj 20 kl. 12:41

Över 500 äldreboenden har haft smittade personer

541 äldreboenden i olika delar av Sverige har haft smittade personer, det visar en sammanställning som Dagens Nyheter gjort..

DN - 02 jul 20 kl. 14:23

Allt färre smittade på Stockholms äldreboenden

Nya siffror visar på en kraftig minskning av antalet smittade av covid-19 på Stockholms äldreboenden.

Sydsvenskan - 21 jun 20 kl. 05:21

Mer timpersonal på äldreboenden med covid-19

Andelen tim- och bemanningsanställda har varit betydligt högre på äldreboenden som har drabbats av covid-19 i Region Stockholm, jämfört med äldreboenden som har klarat sig undan sjukdomen. På över hälften av hemmen där äldre har rapporterats smittade av.

Helsingborgs Dagblad - 21 jun 20 kl. 05:21

Mer timpersonal på äldreboenden med covid-19

Andelen tim- och bemanningsanställda har varit betydligt högre på äldreboenden som har drabbats av covid-19 i Region Stockholm, jämfört med äldreboenden som har klarat sig undan sjukdomen. På över hälften av hemmen där äldre har rapporterats smittade av.

Fler nyheter från SR

SR - just nu

ICAN: "En historisk milstope"

Nu står det klart att FN:s konvention om kärnvapenförbud kommer att börja börja gälla den 22 januari..

SR - 5 timmar sedan

Frankrike och Turkiet i diplomatisk bråk

En diplomatisk konflikt har blossat upp mellan Turkiet och Frankrike.

SR - 6 timmar sedan

Ny havsström har upptäckts

Forskare vid Universitetet i Bergen har upptäckt en hittills okänd havsström som sträcker sig öster om Island ner mot Färöarna..

SR - 8 timmar sedan

Vintern är här – och så även ishalkan

Den första meteorologiska vintern har kommit till Sverige. Från Trerikesröset i norr till Åre i söder har dygnsmedeltemperaturen varit noll grader eller lägre i minst fem dygn..

SR - 9 timmar sedan

Svartsprit dödat närmare 70 människor på kort tid

I Turkiet har närmare 70 människor dött av alkoholförgiftning de senaste två veckorna, sedan de druckit illegalt tillverkad sprit..

SR - 9 timmar sedan

Efter restriktionerna – nattklubbsägare vill ha stöd

Nu ska det sluta klubbas och dansa, sa inrikesminister Mikael Damberg på en presskonferens i veckan. Vilket innebär att regeringen skärper reglerna för nattklubbar med danstillstånd..

SR - 10 timmar sedan

Fler reser utomlands under höstlovet än väntat

Höstlovsveckan är ett av resebolagens mest populära reseperioder, och trots att coronasmittspridningen nu ökat i Sverige och i Europa tycks fler än väntat resa utomlands veckan som kommer..

SR - 10 timmar sedan

MP: Vi har inte förhandlat färdigt

Annika Hirvonen, som var Miljöpartiets representant i den migrationspolitiska kommitteen, är inte lika säker som justitieminister Morgan Johansson, om att det inte behövs fler förhandlingar..

SR - 11 timmar sedan

Ännu ovisst om två högskoleprov är möjligt till våren

På söndag hålls årets enda högskoleprov, för ett begränsat antal deltagare. Och regeringens ambition att det ska bli två högskoleprov till våren istället för ett ligger fast. Men den nationella samordnaren för högskoleprovet, Peter Honeth, vill ännu inte lova att det blir så..

SR - 11 timmar sedan

Oppositionen på väg mot seger i lokalval

På söndag hålls lokalval runt om i Ukraina. Val som ses som en viktig mätare av president Volodymyr Zelenskyjs popularitet. Sedan han valdes med stor majoritet förra året har hans opinionssiffror dalat påtagligt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.