SR > Nyheter

Saturday, 31 October, 21:31

SR - 24 sep 20 kl. 20:33

Antalet allvarliga förlossningsskador minskarAntalet allvarliga bristningar vid förlossningar fortsätter att minska, rapporterar SVT Nyheter..
Läs mer på SR
Läs mer om:
SVT Nyheter

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antalet allvarliga, förlossningsskador, minskar
DN - 04 feb 20 kl. 07:03

Allvarliga förlossningsskador halverade på Sahlgrenska

Antalet allvarliga förlossningsskador har nästan halverats på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, rapporterar….

Sydsvenskan - 17 jul 19 kl. 09:09

Allvarliga förlossningsskador anmäls inte

Trots att det är lag på att allvarliga skador som orsakats av vården och hade kunnat undvikas, ska anmälas till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) så görs det inte alltid inom förlossningsvården. Det rapporterar Sveriges radio Ekot som granskat 15 f.

Helsingborgs Dagblad - 17 jul 19 kl. 09:09

Allvarliga förlossningsskador anmäls inte

Trots att det är lag på att allvarliga skador som orsakats av vården och hade kunnat undvikas, ska anmälas till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) så görs det inte alltid inom förlossningsvården. Det rapporterar Sveriges radio Ekot som granskat 15 f.

UNT - 17 jul 19 kl. 09:09

Allvarliga förlossningsskador anmäls inte

Trots att det är lag på att allvarliga skador som orsakats av vården och hade kunnat undvikas, ska anmälas till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) så görs det inte alltid inom förlossningsvården..

Dagens Medicin - 17 jul 19 kl. 09:37

Allvarliga förlossningsskador anmäls inte

10 av 15 granskade förlossningsverksamheter anmäler inte allvarliga skador till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. .

GöteborgsPosten - 17 jul 19 kl. 09:14

Allvarliga förlossningsskador anmäls inte

Trots att det är lag på att allvarliga skador som orsakats av vården och hade kunnat undvikas, ska anmälas till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) så görs det inte alltid inom förlossningsvården. Det rapporterar.

GöteborgsPosten - 16 okt 13 kl. 09:16

Allvarliga våldsbrotten minskar i Sverige

Våldsbrotten minskar i Sverige. Anledning: Datorspel och minskad alkoholkonsumtion..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Förlossningsskador misstänks ha mörkats

Allvarliga förlossningsskador misstänks mörkas inom förlossningsvården. Kvinnor har skickats hem utan korrekt diagnos eller operation och i vissa fall misstänks barnmorskor för att medvetet ha struntat i att rapportera om allvarliga skador. Det avslöjar SVT:s Uppdrag granskning.

Expressen - 17 jul 19 kl. 19:30

Jenny, 26, fick svåra förlossningsskador

Vårdgivaren är skyldig att anmäla alla allvarliga vårdskador som hade kunnat undvikas.Enligt en granskning från Ekot skiljer sig verkligheten från patientsäkerhetslagen – i flera fall har vårdgivaren låtit bli att anmäla.En av kvinnorna som känner sig sviken är Jenny Svedberg, 26, som fick allvarliga förlossningsskador.

Aftonbladet - 05 apr 16 kl. 10:57

– Vi fick allvarliga förlossningsskador

Fyra kvinnors egna berättelser bo Avslitna muskler bo Sfinkterruptur bo Opererats 22 gånger.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Ny nedstängning i Storbritannien

Från och med nästa vecka kommer människor endast att kunna lämna sitt hem om de har "synnerliga skäl", säger Storbritanniens premiärminister Boris Johnson när han presenterar de restriktionerna på en presskonferens på lördagskvällen..

SR - 2 timmar sedan

Nya restriktioner införs i Österrike

Från och med midnatt, natten mot tisdag, kommer Österrike att gå in i en andra stängning av stora delar av samhället. Det sa förbundskansler Sebastian Kurz vid en presskonferens idag..

SR - 3 timmar sedan

Präst skjuten i Frankrike

En grekisk-ortodox präst har skjutits i Lyon i Frankrike. Angriparen ska ha flytt från platsen, enligt fransk polis..

SR - 4 timmar sedan

Nooshi Dadgostar väljs till ny V-ledare

Nu står det klart att Nooshi Dadgostar har valts till partiledare för Vänsterpartiet efter ett enhälligt beslut på partiets kongress..

SR - 4 timmar sedan

Armenien uppmanar folket att delta i försvaret

I Armenien uppmanar landets ledare alla som har möjlighet att ta vapen i hand och delta i försvaret av utbrytarregionen Nagorno-Karabach. Många är redo att följa den uppmaningen. Ekots korrespondent besökte ett träningsläger för frivilliga i Armeniens huvudstad Jerevan..

SR - 4 timmar sedan

Svenska soldater kan vara aktuella för fredsbevarande insats

Svenska soldater kan vara aktuella för en fredsbevarande insats i konflikten om Nagorno-Karabach. Det hävdar USA:s nationelle säkerhetsrådgivare och hänvisar till pågående samtal med de skandinaviska regeringarna. Svenska UD svarar att Sverige inte har mottagit någon officiell förfrågan..

SR - 6 timmar sedan

Sjöstedt håller fast vid hotet mot Löfven

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt lämnar sitt uppdrag i eftermiddag och när partiets kongress inleddes efter lunch så markerade han fortsatt att Socialdemokraterna och Stefan Löfven måste lyssna på LO i las-frågan, annars kan regeringen tvingas avgå..

SR - 6 timmar sedan

Stockholm stänger kommunala museer

Stockholms stad stänger kommunala museer från och med söndag. Dessutom införs nya begränsningar för idrotts- och simhallar. Anledningen är Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd..

SR - 7 timmar sedan

”Sean Connery skapade stilen för Bond”

Skådespelaren Sean Connery är död, rapporterar BBC. Connery blev 90 år gammal..

SR - 7 timmar sedan

Sean Connery är död

Skådespelaren Sean Connery är död, rapporterar BBC..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.