Jönköpingsnytt > Nyheter

Sunday, 25 October, 03:38

Jönköpingsnytt - 24 sep 20 kl. 20:11

Skräck och dystopi i Huskvarna – studenter lyser upp Slottsparken: ”Blir väldigt effektfullt och häftigt”På lördag kommer Slottsparken i Huskvarna lysas upp i mängder av färger, när årets Septemberljus....
Läs mer på Jönköpingsnytt
Läs mer om:
Huskvarna, Slottsparken, Septemberljus

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skräckoch , dystopii , Huskvarna, studenter, lyserupp , Slottsparken, Blir väldigt effektfullt och häftigt
DalaDemokraten - 20 mar 17 kl. 08:30

En skrämmande dystopi över Sverige

Johannes Anyurus nya roman "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar" är en skrämmande dystopi av ett framtida Sverige och Europa, där terror och en framväxande fascism/ultranationalism styr våra samhällen..

UNT - 21 mar 17 kl. 08:00

Poetiskt och skrämmande

Johannes Anyurus nya bok är en skrämmande dystopi med ett poetiskt språk, skriver Magnus Dahlerus..

BT - 02 dec 13 kl. 09:46

Dystopi lockar till sträckläsning


Boel Bermann hamnar helt rätt i tiden med sin debut, en dystopi om barn och barnlöshet/barnfrihet. Fast det är inte främst föräldraskap hon skriver om, utan hot mänsklighetens existens. Först – år 2014 – föds det inga barn längre.

Sydsvenskan - 19 maj 15 kl. 04:00

Mellan utopi och dystopi

Mistlur och glasharmonika. Det låter om de nordiska bidragen i Venedig. En oroande klang, som går tvärs genom tidens skikt.

Skånskan - 20 mar 17 kl. 10:00

Imponerande dystopi med övertygande språk

Recension/litteratur BOK
De kommer att drunkna i sina mödrars tårar
Författare: Johannes Anyuru.
Förlag: Norstedts ERWP.fif(0)I sin nya roman, De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, ger sig Johannes Anyuru i kast med svåra ämnen som vår tids terrordåd och den polarisering som uppstått i samhället.

BT - 14 apr 14 kl. 17:28

Så mycket kostar skräpet Borås

En fimp här och ett kolapapper där. Skräpet i Borås kostar kommunen miljonbelopp årligen. Nu finns siffrorna svart på vitt efter en sammanställning av 13 Boråsstudenters projektarbeten.

BT - 20 nov 12 kl. 17:26

Studenter letar skräpmönster i Borås: "Saknas papperskorgar"

Hur rör sig boråsarna genom staden och på vilka platser skärpas det ned mest? Det kartlägger 40 studenter från högskolan just nu. Förhoppningen är att presentera lösningar för att minska skräpmängden.

Jönköpingsnytt - 22 maj 13 kl. 06:11

Bussresa till Huskvarna en skräckupplevelse

Den 23-åriga kvinnan var ute tillsammans med sin kompis, sin mamma, en väninna till mamman och hennes son för att fira en födelsedag. Hemresan med bussen från Jönköping till Huskvarna natten mellan lördag och söndag slutade dock med en skräckupplevelse..

YLE - 09 jun 16 kl. 04:30

Terminsavgifter kan skrämma bort utländska studenter från Åbo Akademi

Om ett drygt år inför Åbo Akademi terminsavgifter för studerande som kommer från länder utanför EU eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Det här kan leda till att färre utländska studerande utanför Europa väljer ett universitet i Finland. - Jag tror att terminsavgifterna leder att antalet studenter utanför Europa minskar.

Supermiljöbloggen - 31 mar 16 kl. 08:53

Gröna Studenter: Kärnkraft står för en uråldrig energipolitik

C-studenter tog i veckan tydlig ställlning för kärnkraften. "Centerstudenter är oärliga i sin argumentation om att energisektorn väljer mellan status quo och utfasning av kärnkraften", menar Gröna Studenter, Miljöpartiets studentförbund i en replik till C-studenternas. I en debattartikel publicerad på Supermiljöbloggen den 29/3 tar Centerstudenter ton för kärnkraftens överlevnad.

Alliansfritt Sverige - 28 feb 13 kl. 13:17

Avgifterna skrämde bort 4 av 5 utländska studenter

UTBILDNING. Alliansen genomförde höstterminen 2011 en revolutionerande dålig reform: de införde en avgift för icke-europeiska studenter som ville studera vid svenska högskolor.

Vilka tyckte det var en dålig idé?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.