PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 27 October, 16:52

PrivataAffärer - 24 sep 20 kl. 11:51

Index slog aktiva förvaltare under covid-krisen”Fondförvaltare har länge klagat på att den låga marknadsvolatiliteten gjort deras jobb svårt. Men S&P:s SPIVA-scorecard visade att 63 procent av storbolagsfonderna och 70 procent av kärnstorbolagsfonderna fortfarande har underpresterat S&P 500-indexet under de senaste 12 månaderna fram till slutet på juni, trots ett kaotiskt 2020”, skriver Reuters. Fonder som investerar i små och mellanstora bolag har däremot lyckats lite bättre, 56 procent av fonderna med fokus på medelstora bolag och 53 procent av småbolagsfonderna lyckades slå sina jämförelseindex under perioden. Räntefonder hade svårt att hålla jämna steg med sina jämförelseindex då covid-19 tvingade ned räntenivåer världen över. Statsobligationsfonder underpresterade i alla segment: 92 procent av långa
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SPIVA, Reuters

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Index, slog, aktiva, förvaltareunder , covid-krisen
PrivataAffärer - 10 sep 20 kl. 13:40

Lyxor: Aktiva aktieförvaltare har klarat sig bra första halvåret

”Ett stort antal aktieförvaltare har lyckats navigera väl under ett av de mest volatila marknadslägen vi skådat i modern tid. Från ett ränteperspektiv har det har dock varit mindre övertygande. Över en längre tidsperiod blir det tydligt att det är en svår övning för de flesta att generera överavkastning.

DN - 30 jan 14 kl. 09:32

Aktiva förvaltare har svårt att slå indexfonder

Billigare indexfonder dominerar bland rekommendationerna för Sverigefonder i en färsk analys. Dyrare aktiva förvaltare har svårt att slå sig in på topplistan..

DI - 14 jul 16 kl. 14:13

Aktiva förvaltare gör sitt värsta år någonsin

Den aktiva fondförvaltningen i USA har aldrig gått sämre och färre än 1 av 5 förvaltare har gjort bättre ifrån sig än indexet Russell 1000 hittills i år. Det kan betyda ett uppsving för det billigare alternativt passivt förvaltade indexfonder..

Affärsvärlden - 15 jul 16 kl. 10:33

Värsta året någonsin för aktiva förvaltare

Färre än en av fem förvaltare har gjort bättre ifrån sig än indexet Russel 1000, hittills i år. Det betyder att den aktiva fondförvaltningen i USA aldrig har gått sämre, det rapporterar CNBC..

VA - 14 nov 18 kl. 10:08

Obligationer: Så skiljer du på skickliga och tursamma förvaltare

• Det finns mer än ett sätt att generera meravkastning, inte minst när det gäller tillväxtmarknadsobligationer i lokal valuta, där aktiva förvaltare – i olika grad – kan lägga vikt vid kupongräntan, marknadsräntan eller valutakurserna. • Om en aktiv förvaltare är alltför beroende av en av dessa faktorer, kommer det att påverka portföljens riskprofil – så det är A och O för varje investerare att....

DI - 30 maj 15 kl. 13:37

Skagen sågar "smygförvaltare"

Skagen fonder ansluter sig till Aktiespararnas kritik mot alla de så kallade "aktiva fondförvaltare" som håller sig nära börsindex."Vi är världsmästare på smygindexförvaltning i Sverige", säger Jonas Eriksson på Skagen Fonder..

Affärsvärlden - 06 dec 16 kl. 16:58

Moodys: Svåra tider väntar förvaltare

Kreditvärderingsföretaget Moodys spår en mörkare framtid för aktiva förvaltare. Moodys har nu sänkt utsikterna för förvaltningsindustrin till negativa från tidigare stabila, rapporterar Fast FT..

DI - 04 sep 17 kl. 11:07

UBS listar de aktier som fondförvaltare är mest överviktade mot

UBS har gjort en ny rangordning av de aktier som globala, aktiva fondförvaltare är mest överviktade samt underviktade mot. .

PrivataAffärer - 27 mar 19 kl. 15:40

Fondförvaltare minskar i Swedbank

Enligt nya uppgifter har banken underlåtit att lämna information om advokatbyrån Mossack Fonseca och dess kunder när amerikanska finansmyndigheter krävde svar av Swedbank. Aktien tappade omkring 5 procent i den inledande handeln, men tog ny fart på nedsidan strax efter klockan 11, då det framkommit att den svenska ekobrottsmyndigheten på onsdagsförmiddagen hade inlett ett tillslag på bankens huvudkontor. Uppgifterna om tillslaget kom från Dagens Industri, och bekräftades strax därefter av ekobrottsmyndigheten, EBM.

PrivataAffärer - 06 jul 20 kl. 05:22

Lindberg: Aktiva vinnare på rörligare börser

Krönikan publicerades första gången i Privata Affärer nummer 7/8 som kom till prenumeranterna förra veckan. I morgon går den att köpa i butik.  Från panikras har börsen blivit till rena drömmen för aktiva placerare.

PrivataAffärer - 14 jan 20 kl. 16:57

Skarp kritik mot uttalande om aktiva fonder

Läs också: Fondbolagens förening: Ingen anledning lyfta fram indexfonder Det var under måndagen som Fondbolagens förening publicerade en undersökning där de varnade för att det nya förslaget till premiepensionssystem kommer ge osunda fördelar till förmån för indexfonder. ”Slutsatsen är entydig: avkastningen är inte högre för indexfonder än för aktivt förvaltad

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.