DalaDemokraten > Nyheter

Tuesday, 20 October, 16:34

DalaDemokraten - 24 sep 20 kl. 10:43

Västra skolan får 90 nya högstadieplatser – I befintliga lokalerMinst 90 nya högstadieplatser ska skapas vid Västra skolan. Meningen är att platserna ska tas....
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Västra

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Västra, skolanfår 90 nya , högstadieplatserI , befintliga, lokaler
YA - 12 maj 14 kl. 06:30

Nya Östra skolan tar form

Foto: NP arkitekter
Nya Östra skolan blir inte traditionell med klassrum och korridorer. Istället planeras en modern miljö med mer öppenhet och plats för olika skeden i lärandet.
– Det är inte så ofta man får chans att forma en skola från grunden.

Skånskan - 08 aug 19 kl. 13:00

Engelska skolan letar tomt i Kävlinge

Kävlinge/Lödde Skolinspektionen har gett Internationella Engelska skolan tillstånd att etablera sig i Kävlinge. Nu letar friskolan tillsammans med kommunen efter lämpliga placeringar.Det var i slutet på juni som Skolinspektionen beslutade att ge Internationella Engelska skolan tillstånd att etablera sig i kommunen.

BT - 31 aug 14 kl. 16:05

"Fler vuxna behövs i skolan"

Inte godkänt. Det betyget ger Lärarnas riksförbund i Mark till den alliansdominerade skolpolitiken i kommunen under den gångna mandatperioden. – Vi får alldeles får dåligt med resurser på alla fronter, säger Per Källman, kommunombud för LR lokalt.

SmålandsPosten - 28 feb 14 kl. 06:17

Två nya avdelningar i västra Alvesta

Två nya förskoleavdelningar på Lilla Grönkullaskolan öppnar i augusti. Då lättar trycket på barnomsorgen i Alvesta. I förskoleområdet Grönkulla väntar 45 barn på en plats under våren.

Dagen - 11 mar 11 kl. 03:00

Skolinspektionen: Skolans befintliga verksamhet fungerar bra - men de får inte utvidga

Skolinspektionen har inga invändningar mot hur Skälbyskolan bedriver sin verksamhet i dag. Men att utöka tillståndet är omöjligt eftersom man inte kan utesluta att stiftelsen Citykyrkans syfte "att utbreda Guds rike" kommer skina igenom. - Det var ett svårt beslut, säger handläggaren Eva Andersson.

SmålandsPosten - 16 jul 14 kl. 06:56

Mer och tidigare ekonomiundervisning i skolan

Vår grupp på fem unga sommarjobbare och två projektledare på Nätverket SIP:s projekt Samhällsforskarna har valt att fördjupa oss i frågan angående ungdomars allmänna kunskaper om ekonomi. Vi upptäckte snart att ingen av oss ansåg att skolan erbjudit oss tillräcklig utbildning angående de ekonomirelaterade situationer vi alla kommer att ställas inför inom bara ett par år.
Sammanlagt går de flesta av oss 13 år i skolan.

Skånskan - 13 sep 18 kl. 17:54

Avsiktsförklaring skrivs med Engelska skolan

Sjöbo Sjöbo kommun ska skriva en avsiktsförklaring med den privata Internationella engelska skolan. Det beslutade en oenig kommunstyrelse på onsdagen.– Vi ser positivt på att kommunen vill att vi etablerar oss.

Skånskan - 20 jan 20 kl. 05:00

Trafik till nya skolan oroar

RYDSGÅRD Trafiken och utemiljön är två orosmoment i detaljplanen för den planerade skolan i Rydsgård.
Grannar till den blivande skolan vill ha en ny infart till skolan för att biltrafiken inte ska öka ännu mer.Det är boende på Norregatan och Västergatan i sina yttrande över planförslaget är oroliga för att skolan kommer att föra med sig en kraftig ökning av trafiken på båda gatorna.

SmålandsPosten - 02 jun 14 kl. 06:27

Nya skolan kan dockas till Folkets hus

Skolbygget på parkeringen vid Folkets Hus har hög prioritet liksom Prästängsskolans lokalbehov. Båda ärendena skulle ha diskuterats på utbildningsnämndens senaste arbetsutskott, men de hanns inte med på grund av en stor mängd ärenden. De flyttades fram till nästa möte med arbetsutskottet på onsdag.

Cornucopia - 20 apr 15 kl. 14:51

Socialdemokraterna i Göteborg drar ner på skolan och speciallärare

Socialdemokratiskt styrda Göteborgs kommun säger sig satsa på skolan. Men i verkligheten drar man nu ner kraftigt på antalet lärare och specialpedagoger på den omdebatterade Karl Johansskolan, i Göteborgs motsvarighet till Södermalm, Majorna.

Här på bloggen har det skrivits om Karl Johansskolan tidigare och hur SDN Majorna tagit ut 19 - 29% i vinst på skolpengen och flyttat till äldrevården.

Skånskan - 19 maj 16 kl. 10:48

River upp beslutet om nya Norra skolan

Staffanstorp STAFFANSTORP
Beslutet om att bygga Norra skolan på Trekanten är av så stor vikt för kommunen att det borde tagits i kommunfullmäktige.
Det hävdar Förvaltningsrätten som upphäver kommunstyrelsens beslut. Därmed ger myndigheten David Wittlock (MP) rätt i hans överklagande av att fel instans tog beslutet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.