Aftonbladet > Nyheter

Friday, 23 October, 06:56

Aftonbladet - 24 sep 20 kl. 10:43

Riksåklagaren: Inga åklagare ska sägas upp▸ Inga åklagare ska sägas upp, meddelar Riksåklagaren i ett svar på medieuppgifter om att upp till 100 åklagare kan sägas. .
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Riksåklagaren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksåklagaren, Inga, åklagareska , sägasupp
Alliansfritt Sverige - 03 feb 14 kl. 20:05

Riksåklagare kritiserar Folkpartiets rättspolitiska talesperson

Igår uttalade sig Folkpartiets rättspolitiska talesperson Johan Pehrson i Agenda om Assange-fallet Han ansåg att fallet har så stora politiska konsekvenser för Sverige att någon borde göra något för att föra fallet vidare. Nu får han skarp kritik för uttalandet av riksåklagaren Anders Perklev. Perklev menar att det är "anmärkningsvärt" hur Pehrson agerat, och kritiserar honom hårt Johan Pehrsons uttalande måste rimligen tolkas som att han vill påverka hur ärendet ska handläggas.

Supermiljöbloggen - 30 mar 16 kl. 17:58

Amerikanska riksåklagare utreder oljeföretags klimatlögner

Riksåklagare från 19 amerikanska stater och territorier har gått samman för att utreda om kol- och oljeföretag ljuger för investerare om klimatrisker. New Yorks riksåklagare Eric Schneiderman startade förra året en investeringsbedrägeriutredning kring ExxonMobils uttalanden för att misskreditera klimatmodeller. “Vi har hört forskarna och vi har hört vad som händer med planeten,” sa Eric Schneiderman under en press-briefing.

Expressen - 02 nov 15 kl. 12:29

Åklagaren sågas – av sin egen högste chef

En åklagare i Halland får stenhård kritik av sin egen högste chef, vice riksåklagare Kerstin Skarp. Hon kallar hanteringen av ett ärende om kontaktförbud "helt oacceptabel" med "synnerligen allvarliga" brister. – Jag delar den uppfattningen.

SVT - 14 sep 12 kl. 10:32

Förslag till ny huliganlag sågas

Vice riksåklagare Kerstin Skarp avvisar samtliga förslag till ändringar i en ny huliganlag. Dessa lämnades i somras av den nationella samordnaren mot idrottsrelaterade brott, Björn Eriksson..

BT - 31 jul 13 kl. 13:11

En unik rättskandal, men ...

Eftermälet till sagan om Sveriges värsta seriemördade handlar om bättre rättsäkerhet Sture Bergwall dömdes på grund av sina egna erkännanden. Frågan om resning avgjordes av det faktum att Bergwall efter hand tagit tillbaka dessa. Det är i ljuset av denna omständighet som riksåklagare Anders Perklevs konstaterande att fallet ?

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 16:53

Hård RÅ-kritik mot politiker


Riksåklagaren Anders Perklev riktar skarp kritik mot riksdagsledamoten Johan Pehrson (FP). Detta sedan Pehrson i SVT:s Agenda i söndags uttalat sig om Assange-ärendet och sagt att "åklagaren borde vända på stenarna ytterligare en gång för att se om man inte kan få den här saken ur världen".Perklev tolkar uttalandet som att Pehrson vill påverka hur ärendet handläggs.

BT - 03 feb 14 kl. 16:54

Hård RÅ-kritik mot politiker

Riksåklagaren Anders Perklev riktar skarp kritik mot riksdagsledamoten Johan Pehrson (FP). Detta sedan Pehrson i SVT:s Agenda i söndags uttalat sig om Assange-ärendet och sagt att "åklagaren borde vända på stenarna ytterligare en gång för att se om man inte kan få den här saken ur världen". Perklev tolkar uttalandet som att Pehrson vill påverka hur ärendet handläggs.

HBL - 16 jun 14 kl. 01:19

Trädgårdsmästaren som blev bock

Fallet Aarnio har skadat polisens anseende svårt, men också påmint om att korruption alltid finns där insyn saknas. Varningar fanns redan tidigt. I Martin Scorseses Oscarsbelönade gansterdrama The Departed (2006) spelar Matt Damon en maffians man som gör en strålande karriär inom polisen.

BT - 22 feb 14 kl. 22:08

Revolutionsstämning på torget i Kiev

Det råder revolutionsstämning i centrala Kiev efter att president Viktor Janukovytj avsatts och demonstranter tagit kontroll över regeringskvarteren. Oppositionsledaren Julia Tymosjenko släpptes fri och framträdde under kvällen på Självständighetstorget.Omedelbart efter att hon frigavs under eftermiddagen reste Tymosjenko från fängelset i Charkiv till Självständighetstorget i Kiev, där hon i rullstol intog scenen och talade till de tusentals demonstranterna.

TA - 24 aug 12 kl. 09:15

Breivik döms till 21 års fängelse

Foto: Heiko Junge/SCANPIX
Anders Behring Breivik är straffrättsligt tillräknelig och döms till 21 års fängelse för terrordåden i fjol, meddelar Oslo tingsrätt. Breivik tog emot beskedet med ett leende inför en fullsatt sal 250 i Oslo tingshus. När domare Wenche Elisabeth Arntzen bett alla i salen att sätta sig ned fortsatte hon med att läsa om Breiviks familjeförhållande och bakgrund.

DN - 12 dec 15 kl. 15:41

Åtal mot två personer som ertappats med sprängmedel

Riksåklagaren i Schweiz har beslutat att väcka åtal mot de två personer som greps i Genève i fredags. De misstänks för att ha tillverkat, gömt och transporterat explosivt material och giftig gas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.