DI > Ekonomi

Friday, 30 October, 11:37

DI - 24 sep 20 kl. 07:31

Analytiker: Kronan ska fortsätta stärkas – om inte ”kronbödeln” slår till
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, Kronanska , fortsätta, stärkasom inte , kronbödelnslår till
Affärsvärlden - 21 aug 12 kl. 09:14

Penser: Kronan lär fortsätta stärkas

Erik Penser aktiebolag tror på en lägre arbetslöshet och en starkare krona framöver..

DI - 19 jun 13 kl. 09:34

USA:s ekonomi fortsätter stärkas

USA:s konjunkturåterhämtning förväntas fortsätta trots kraftig finanspolitisk åtstramning under inledningen av 2013. Det skriver Konjunkturinstitutet i dagens rapport..

Västerbottens Folkblad - 21 apr 14 kl. 23:00

Så kan arbetet med psykisk hälsa fortsätta

Brukarinflytandet och informationsinsatserna måste stärkas i arbetet med psykisk ohälsa skriver företrädare för kampanjen Hjärnkoll. I samband med att den nationella kampanjen Hjärnkoll avslutas i slutet av året behöver kommuner, regioner och landsting ta över stafettpinnen. Detta säkrar att arbetet med att förbättra attityder och motverka diskriminerande beteenden till personer med psykisk ohälsa fortsätter.

Barometern - 07 nov 13 kl. 07:21

Vatten måste fortsätta att kokas

På onsdagskvällen hade Kalmar Vatten hoppats kunna ge besked om att boende i norra delen av kommunen inte längre behöver koka vattnet. Men provsvaret var dessvärre positivt, vilket innebär att det fortfarande finns föroreningar i vattnet. – Tyvärr fanns det föroreningar i provet, så det kommer att dröja ytterligare en stund innan vi kan släppa på kokningen, säger Jörgen Madebrink, vd för Kalmar Vatten.

Nerikes Allehanda - 17 nov 13 kl. 05:00

Hon vill fortsätta i EU-parlamentet

Marit Paulsen ställer upp för omval till EU-parlamentet. Det är inte bara goda nyheter för Folkpartiet, utan för alla som gillar det europeiska samarbetet. Hon svepte in i EU-parlamentet för Folkpartiet för första gången 1999.

PrivataAffärer - 04 jun 19 kl. 11:13

Capital Economics: Svenska kronan inte oberättigat svag

De skriver att det inte finns en korrekt metod för att värdera valutakurser, men att en vanlig metod är att jämföra växelkursen med köpkraftsparitet (PPP). Då verkar kronan visserligen undervärderad mot dollarn men samtidigt övervärderad mot euron, där den gemensamma faktorn snarast handlar om dollarstyrka. ”Andra värderingsmetoder misslyckas också med att ge tydliga belägg för någon betydande undervärdering”, skriver Capital Economics.

PrivataAffärer - 21 sep 18 kl. 06:00

Norsk räntehöjning fick svenska kronan att rusa

Enligt Bloomberg News anser Cecilia Skingsley att det fortfarande är för tidigt att höja räntan, men att om den ekonomiska utvecklingen fortgår som förväntat kan Riksbanken ”komma ur perioden med negativ ränta nästa år”. Det uttalandet fick kronan att rusa mot både dollarn och euron mitt på torsdagen.  Vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen kostade 1 euro 10,32 kr.

Cornucopia - 16 mar 19 kl. 15:16

Svenska kronan försvagas vid lågkonjunktur - så även denna gång

Den svenska kronan försvagas när den svenska konjunkturen viker, och stärks när konjunkturen stärks. Det pågår även denna vända nedåt, och inget talar således för en stärkt svensk kronkurs förrän konjunkturen vänder upp igen.12-månaders förändring i konjunkturbarometern och svenska kronans styrkeförändring via TCW-index.

PrivataAffärer - 24 mar 20 kl. 11:21

SEB: Coronaoro fäller kronan

Kronfallet startade den 9 mars då finansmarknaden gick ”från kris till mer mot panik”, skriver de tre SEB-strategerna Richard Falkenhäll, Carl Hammer och Karl Steiner i senaste utgåvan av SEB:s marknadsbrev Ögat. Dollarn är världens mest likvida valuta, och i det uppkomna läget har den gått starkt mot alla andra valutor och så kommer det att fortsätta så länge som coronavirus-krisen dominerar nyhetsflödet. ”I det här marknadsläget där en dagsrörelse kan vara större än vad man tidigare har förväntat sig över ett helt år är det inte trovärdigt att göra detaljerade prognoser för kronan om någon vecka eller månad”, skriver de tre strategerna.

DI - 06 okt 17 kl. 09:50

Ekonomer: Kronan ska upp

Ekonomer tror på ett rejält lyft för den svenska kronan mot euron under det kommande året, trots en viss motvind hittills i höst, visar en enkät gjord av Reuters. På ett års sikt beräknas kronan ha stärkts 4 procent mot euron. Kronan väntas även fortsätta att stärkas mot dollarn med 8,5 procent..

DI - 25 aug 17 kl. 23:17

Dollarn sjönk under åtta kronor

Kronan fortsätter att stärkas. Gentemot dollarn har kronan nu sjunkit ned under 8-kronorsstrecket.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.