Nerikes Allehanda > Nyheter

Monday, 26 October, 05:48

Nerikes Allehanda - 24 sep 20 kl. 06:34

Länsstyrelsen avslår överklagan från bilskrotföretag: ”Skäl saknas att bevilja bygglov”Länsstyrelsen går på samma linje som Sydnärkes byggnämnd och avslår Teen AB:s överklagan av....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Sydnärkes, Teen AB

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Länsstyrelsen, avslår, överklaganfrån , bilskrotföretag, Skäl, saknasatt , bevilja, bygglov
Skånskan - 05 aug 19 kl. 08:31

Höjd miljöavgift överklagas av företag

Eslöv Anton Dimetri, ägare av företaget RD Trading Metall, har överklagat ett beslut om höjd avgift för miljötillsyn till Mark- och miljödomstolen. Överklagan kommer efter ett avslag i Länsstyrelsen.Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Eslöv beslutade den 23 januari att debitera en årlig avgift på motsvarande 10 350 kronor för miljötillsyn av företaget RD Trading Metall.

BT - 05 jul 12 kl. 11:31

Vd för larmföretag i Borås dömd

Under 2011 polisanmäldes ett tiotal säkerhetsföretag av en konkurrent. Nu har den första domen avkunnats. Hans Lindström, VD för Älvsborgs Larmcentral, dömdes efter överklagan, till dagsböter i hovrätten för brott mot lagen om bevakningsföretag.

SmålandsPosten - 20 jul 13 kl. 09:01

Länsstyrelsen kräver att få se hans examen

Jacquelina Dangerman fick i november förra året tillstånd att driva kattpensionat. Nu begär länsstyrelsen in ytterligare handlingar. Men inte från henne utan från hennes man, vars veterinärsexamen de nu vill se.

Skånskan - 27 feb 17 kl. 14:00

Gymnasiebygge kan sinkas av överklagan

ESLÖV Byggstarten för den nya gymnasieskolan på Östergatan ser ut att försenas efter en överklagan från byggkoncernen Serneke. Företaget anser att kommunens upphandling har allvarliga brister och kräver att få en ny chans. ERWP.

Kristianstadsbladet - 26 jul 16 kl. 03:00

Bygglovsöverklagan avslås

Efter flera turer avslår nu Mark- och miljööverdomstolen grannarnas överklagande gällande bygglov för en utbyggnad hos ett charkföretag i Näsum..

Skånskan - 31 jul 19 kl. 16:25

Företag oense med kommun

Höör Höörs kommun och Höörs Fastighet AB har gemensamt genomfört en upphandling av företagshälsovård och beslutat tilldela Previa AB kontrakt, varpå företaget som placerades på andraplats, Avonova Hälsa AB, inte accepterade.
Företaget lämnade in en överklagan till förvaltningsrätten i Malmö där de tryckte på att kommunen inte sett till deras geografiska läge och där med krävde ett ingripande enligt lagen om offentlig upphandling.
De skriver att de ju endast ligger på 15 minuters promenadavstånd från stationen, enligt en app de använt sig av, och att kommunen inte tagit med det i deras överläggning.

Barometern - 06 mar 14 kl. 06:46

Bara ett överklagande av Linnéplanen

Deadline för överklagande är passerad.
Det är bara Intressegruppen för Linnéuniversitetet som protesterat mot planen i Ölandshamnen. Onsdagen var sista dagen för överklagan av detaljplanen över Ölandshamnen, då skulle brev som var poststämplade den 4 mars vara diarieförda hos kommunledningskontoret.

Skånskan - 23 maj 19 kl. 05:30

Dagmammor klagar på saltad räkning

Malmö Tre dagmammor överklagar den avgift de ålagts av miljöförvaltningen för en tillsyn.
De tycker att förvaltningen saltat räkningen.De tre dagbarnvårdarna tillhör företaget Dagmammorna Öresund AB, ett litet företag som de skriver i sin överklagan till Länsstyrelsen, och som måste se om alla sina kostnader ”för att kunna ge en så bra barnomsorg som möjligt”.

BT - 29 jul 14 kl. 10:11

Knarkdömde Mark-vd:n accepterar nu sitt straff

Vd:n i Mark som dömdes för kokainköp har dragit tillbaka sin överklagan till hovrätten. – Min klient har satt punkt nu och finner sig i domen från tingsrätten, säger mannens advokat Anders Lysén. Som BT tidigare har avslöjat greps vd:n för ett större Markföretag på bar gärning när han, på olika platser i kommunen, köpte kokain av personer som redan fanns under polisbevakning.

SmålandsPosten - 22 jul 13 kl. 06:04

Kommunalråd reagerar på höga bygglovsavgifter

Bygglovsavgifter på 80 000-90 000 kronor har fått kommunalrådet Åke Carlson (C) att reagera.
? Kommunallagen är tydlig, vi får inte ta mer betalt än självkostnad, säger han.

YA - 27 aug 13 kl. 10:41

"Bygglovet strider inte mot gällande detaljplan"

Foto: Hanna F.Ellborg
Hamnkrogens krögare Lotta Mellberg överklagade bygglovet som tillåter återuppbyggnaden av Abbekås båtklubbs klubbhus. Men kommunen avslog överklagandet eftersom det kom in för sent och bygget är nu igång.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.