DI > Ekonomi

Saturday, 24 October, 00:19

DI - 23 sep 20 kl. 19:48

Inte så smart – samtliga fonderna underpresterar
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inte , smart, samtliga, fonderna, underpresterar
PrivataAffärer - 01 sep 20 kl. 16:21

Svenska fonderna med guldbetyg

Morningstar har lanserat ett nytt framåtblickande fondbetyg i Sverige, MQR. MQR står för Morningstar Quantitative Rating och baseras på över 180 underliggande datapunkter som analyseras för varje fond. Datorer med AI förutspår sedan vilket betyg en mänsklig analys skulle ge.

PrivataAffärer - 23 aug 19 kl. 11:00

Fonderna som inte får vara med i nya PPM

Mer än ett par hundra fonder försvinner från Pensionsmyndighetens PPM-torg av de cirka 550 fonder som ansökt om att få vara med. Skälen är i huvudsak två, antingen har fonderna inte godkänts i Pensionsmyndighetens genomgång och granskning, eller så har fondbolaget valt att inte lämnat in någon ansökan om att fonden fortsättningsvis ska vara med. En ansökan innebär inte per automatik att ett bolag eller en fond accepteras på det nya fondtorget.

PrivataAffärer - 15 jan 19 kl. 12:31

Lista: Här är PPM-fonderna som försvinner

Enligt Pensionsmyndigheten har sammanlagt 70 fondbolag med 553 fonder ansökt om att få vara med på fondtorget. Det innebär också att minst 269 fonder försvinner från systemet eftersom dessa inte lämnat in några ansökningar (se listan nedan). Dessa fonder köpstoppas och befintligt kapital kommer att hamna i andra fonder.

Ekonomistas - 23 nov 15 kl. 07:00

Nya regler för AP-fonderna

Regeringen föreslog i juni nya regler och ny organisation för AP-fonderna. AP-fonderna förvaltar ca 1 200 miljarder kronor som ska tjäna som buffert i det allmänna inkomstpensionssystemet: När summan av pensionsavgifter är lägre än summan av pensionsutbetalningar täcker fonderna mellanskillnaden. Dessutom fungerar systemet så att ju högre avkastning fonderna har, desto lägre är risken för att den s.

YLE - 13 okt 15 kl. 15:36

Peter Lüttge: Varför behövs de finlandssvenska fonderna?

Frågan aktualiserades när nyheten om det nya förlaget med stort F slog ned som en bomb i de finlandssvenska kulturkretsarna. Det nya Förlaget (fyndigt namn förresten) skall ge ut finlandssvensk skönlitteratur och en stor del av de finlandssvenska författarna är mer än villiga att byta flagg. Ingenting att orda om egentligen.

PrivataAffärer - 26 okt 18 kl. 10:49

Fonderna som drabbas av Electrolux-raset

Läs också: Sjunkande resultat för Electrolux Electrolux aktie dyket efter en rapport där både nettoresultat och resultat per aktie kom in 11 procent under förväntan. I rapporten framgår att bolaget nu bedömer att de stigande kostnaderna för råmaterial under 2018 kommer ge ökade kostnader med cirka 2,1 miljarder kronor. Det är en ökning mot tidigare prognos på 1,9 miljarder.

PrivataAffärer - 20 jun 19 kl. 01:41

Fonderna som fått guldmedalj av Morningstar

För varje parameter tilldelas fonden antingen ett positivt, neutralt eller negativt betyg, vilket sedan mynnar ut i ett övergripande betyg. De absolut bästa fonderna tilldelas ett guldbetyg, de näst bästa får silver och därpå brons. Nästa steg på betygstrappan är neutral och sist kommer negativ som är det sämsta betyget.

PrivataAffärer - 29 apr 20 kl. 13:00

Här är fonderna som gått starkt i turbulensen

De topp fem bästa fonderna har stigit mellan 23 och 33 procent, samtidigt som det breda amerikanska indexet S&P 500 backat 12 procent, vilket är något lägre än Stockholmsbörsen som tappat 14 procent under samma period. Det har varit ett minst sagt turbulent år och börserna har bjudit på både rekordhöga noteringar såväl som historiens snabbaste börskrasch. Sedan botten har dock börserna återhämtat sig rekordsnabbt – med andra ord har många rekord satts under detta år, och vi har inte ens passerat april.

PrivataAffärer - 22 okt 19 kl. 04:00

Sparekonomen: Välj smart när du sparar i indexfonder

Under senaste året har den sämsta indexfonden stigit med 11 procent medan den bästa presterat 16 procent. Men på fem år är skillnaderna stora, då den bästa avkastat 78 procent mot 50 procent för den sämsta. Att utvecklingen inte är ensidig beror främst på att fonderna följer olika index, och en del på att förvaltarna dessutom är olika skickliga på att exakt följa sitt jämförelseindex, menar Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

DI - 01 aug 19 kl. 11:40

Capital Conquest förvärvar mer aktier i Smart Energy Sweden Group AB

Capital Conquest AB (publ) ”nedan kallad Capital” har förvärvat ytterligare 6 932 896 aktier i Smart Energy Sweden Group AB (publ) och innehar nu totalt 130 094 033 aktier, vilket motsvarar 18,39% av samtliga aktier och är därmed enskilda största aktieägare i Smart Energy. Med nuvarande prissättning på dagensaktiekurs så passar vi gärna på att utöka vårt aktieinnehav i Smart Energy då vi ser en stor potential i bolaget och dess fortsatta utveckling under kommande år, säger Glenn Renhult, VD i Capital Conquest AB (publ).    .

Sydsvenskan - 06 okt 11 kl. 06:30

Svårt skydda smart mobil Varför har du kommit till IT-mässor Öresund? Obducat kämpar för uppgörelse

Med rätt programvara tar det max fem minuter att knäcka koden till en smart mobil. Därefter går det att på kort tid kartlägga i stort sett allt innehavaren haft för sig via de digitala spår som finns i mobilen. Företag som satsar på IT-säkerhet har sällan dåliga tider.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.