Supermiljöbloggen > Nyheter

Friday, 23 October, 07:37

Supermiljöbloggen - 23 sep 20 kl. 17:35

EU:s klimatomställning i fokus under von der Leyens linjetalKLIMATMÅL:: EU-kommissionens ordförande driver linjen om 55 procents utsläppsminskningar till 2030. Det är en förbättring jämfört med i våras, men ändå mindre än vad vetenskapen och parlamentets miljöutskott vill ha..
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Leyens, KlimatmÅl

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU:s, klimatomställningi , fokusunder , von, der, Leyens, linjetal
SR - 12 apr 15 kl. 12:24

250 miljoner till fattiga länders klimatomställning

Sverige lägger till 250 miljoner kronor utanför biståndsbudgeten för fattiga länders klimatomställning. Det beskedet kommer i vårbudgeten, säger biståndsminister Isabella Lövin..

Supermiljöbloggen - 08 mar 17 kl. 14:44

”Kvinnors frigörelse stavas klimatomställning”

"Ren el och hög mobilitet i städerna. Kvinnors frigörelse stavas klimatomställning", skriver Hanna Lidström språkrör för Grön Ungdom idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. I Uganda, Tanzania och Nigeria har billiga solceller blivit en möjlighet för kvinnor på landsbygden att få mer frihet genom att tjäna sina egna pengar på att sälja små bärbara solpaneler till sina grannar.

GöteborgsPosten - 07 dec 17 kl. 11:46

Klimatomställning omöjlig utan ärlighet

Vi vill gärna tro på Elisabeth Undéns (MP) starka ord om sitt klimatengagemang. Men den desinformation och mörkläggning som vi tyvärr sett prov på skadar politikers trovärdighet och äventyrar att i tid genomföra den klimatomställning vi alla vet behövs, skriver Naturskyddsföreningen och Klimatsamling..

DI - 12 nov 18 kl. 05:12

Miljarder i investeringar - Gotland planeras bli jättelaboratorium för klimatomställning

I skuggan av elkrisen på Gotland utreds om och hur Sveriges största ö ska ställa om hela sin energiförsörjning. Jätteprojektet kan öppna för miljardinvesteringar där Gotland blir ett fullskaligt laboratorium och pilotprojekt för hela Sveriges klimatomställning. .

Expressen - 23 feb 19 kl. 07:10

Varför ska vår skatt gå till Norges klimatomställning?

Är det rimligt att svenska skattebetalare inte bara ska betala vår egen klimatomställning – utan också stå för den norska?Nog borde det rika oljelandet kunna ta sin del av ansvaret för klimatet, skriver Slöseriombudsmannen Johan Gustafsson..

Dagens PS - 09 dec 19 kl. 09:54

Klimatomställning ger högt branschvärde

Tuffare tag mot företags föroreningar skapar ekonomiska vinnare och förlorare. Nu kommer siffror på hur branscher med både stora och små föroreningar påverkas. Det är den FN-backade organisationen Principles for Responsible Investment (PRI) som har tagit fram siffrorna, skriver BBC.

DI - 14 jan 20 kl. 15:52

EU vill investera 1.000 miljarder euro för klimatomställning

EU hoppas driva fram investeringar på 1.000 miljarder euro under tio år för klimatomställning i regioner som har….

DN - 14 jan 20 kl. 16:18

EU vill satsa 1.000 miljarder på klimatomställning

EU hoppas driva fram investeringar på 1.000 miljarder euro under tio år för klimatomställning i regioner som har….

Supermiljöbloggen - 18 jan 20 kl. 15:44

Sverige vill inte finansiera EU:s klimatomställning

EU-BUDGETEN:: Sverige vill inte vara med och finansiera planen för klimatomställning i Europa som EU-parlamentet har röstat för. Det går inte att bara lägga till nya utgifter utan att minska andra, anser finansminister Magdalena Andersson..

Kristianstadsbladet - 10 mar 20 kl. 14:44

Joakim Broman: Ingen klimatomställning utan lönsamhet

Jordbruket behöver genomgå en klimatomställning, men problemen är fler än bara drivmedlen..

GöteborgsPosten - 08 jan 19 kl. 04:50

Tillförlitligt elnät avgörande för klimatomställning

Regeringsfrågan är ännu olöst, men för landets bästa är det av stor vikt att sakfrågorna inte hamnar i skymundan. En av de frågorna är infrastrukturen – där särskild fokus bör riktas mot en sektor som är central för att landet ska fungera och för att vi ska kunna nå våra högt satta klimatmål: elnätet, skriver Philip Thunborg, Företagarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.