PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 28 October, 03:06

PrivataAffärer - 22 sep 20 kl. 13:44

SAV Winery utmanar vinvärlden med SAV 1785För snart ett år sedan lanserades företagets första produkt, SAV 1785 Pétillant Naturel, i Systembolagets beställningssortiment och under första kvartalet 2020 öppnades exportmarknaden upp på internationella vinmässor i Montpellier och Paris. Responsen var överväldigande från konsumenter, media och branschkunniga. Nu siktar man mot ytterligare internationalisering och utökning av sortimentet med fler mousserande viner baserade på björksav. SAV Winery grundades i början av 2018 av entreprenörerna Christian Karlsson och Bengt Strenge med visionen att producera högkvalitativa mousserande viner på björksav. Ingen av dem hade någon erfarenhet av vintillverkning, men däremot en stark övertygelse om att det går att producera vin av hög kvalitet från björksav.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SAV Winery, SAV, Pétillant Naturel, Systembolagets, Montpellier, Paris, Christian Karlsson, Bengt Strenge, Östersund, Lars Torstensson, Suédoise, Ancestrale, Traditionelle, Nederländerna, EU, Storbritannien, Benelux, Sydkorea, Kina, Australien, Sverige, SAV Winery Detta, Privata Affärer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SAV, Winery, utmanar, vinvärldenmed , SAV, 1785
SvD - 06 okt 16 kl. 20:45

Välkommen till vinvärlden – nördarnas värld

Världen är full av nördar. Det har kanske inte gjort vårt klot så mycket bättre, men åtminstone intressantare. I synnerhet inom vinvärlden.

Nya Wermlands Tidningen - 21 apr 13 kl. 07:30

Vett och etikett i vinvärlden

Det finns en hel del vett, men minst lika mycket ovett i vinvärlden. Dessutom finns det alltid en etikett med i bilden. En etikett med kryptisk text, många ord och gåtor..

SvD - 20 okt 14 kl. 10:51

Gräsrotsfinansiering öppnar nya möjligheter i vinvärlden

Ibland säger banken nej. Där för har så kallad gräsrotsfinansiering blivit ett populärt sätt att i vinvärlden få pengar till mer eller mindre galna projekt. Genom att satsa en summa får man ett tack, eller ännu hellre vin..

Länstidningen i Jämtland - 25 feb 16 kl. 08:00

Anns dryckesspalt: Druvan som blivit en trend i vinvärlden

För två veckor sedan var jag på ett intressant seminarium om druvan Mazuelo. Den här druvan har flera synonymer. I distriktet Rioja i norra Spanien heter druvan Mazuelo och i övriga Spanien är namnet Cariñena.

SvD - 10 mar 16 kl. 20:45

Jakt på värmetåliga druvor ska rädda vinvärlden

Klimatförändringarna ställer till dramatik i vinvärlden. Men de sätter också i gång spännande projekt. Eller för att fatta mig kort: inget ont som inte har något gott med sig.

SvD - 02 feb 17 kl. 20:45

Hur ser vinvärlden ut om tio år?

Vart är vi på väg? Det är inte bara i programmet På spåret man undrar. Hela vinvärlden är i förändring och många funderar på hur det ska se ut om något decennium.

DN - 22 jan 19 kl. 08:30

Vad vet du om vinvärlden 2019?

På tisdagen, den 22 januari, är det vinets dag. Vad vet du om det som är på gång i vinvärlden 2019? Testa dina kunskaper i DN:s kluriga vinquiz, signerat Alf Tumble..

SmålandsPosten - 02 feb 19 kl. 19:24

Naturvinerna påverkar hela vinvärlden

Naturvinernas inträde kommer att förändra vinvärlden. Det anser vinskribenten Mikael Mölstad som framhåller att man bör vara öppen till sinnet och bekanta sig med nya, annorlunda och komplexa smaker..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Smakprov på den grekiska vinvärlden

Grekland, kan de producera vin? Som är drickbart? Absolut.

DN - 16 okt 15 kl. 22:00

Brittiska bubblor erövrar vinvärlden

Det bubblar om engelskt vin. Branschen ­växer, odlingarna breder ut sig och särskilt mousserande vin faller britter och numera även omvärlden i smaken..

SvD - 02 mar 17 kl. 20:45

Vinvärlden växer hejdlöst

Snart finns inga sanningar kvar om var man kan göra bra vin. För just nu jäser det lite överallt i världen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.