ÖstersundsPosten > Nyheter

Monday, 26 October, 14:22

ÖstersundsPosten - 22 sep 20 kl. 07:50

Debatt: Hyresgästföreningen: Vi behöver fler hyresrätter, inte högre hyrorSverige, precis som resten av världen, befinner sig mitt i en pågående pandemi. Den främsta....
Läs mer på ÖstersundsPosten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, HyresgästföreningenVi behöver , fler, hyresrätterinte , högre, hyror
Barometern - 23 dec 13 kl. 07:26

Hög tid att bygga fler hyresrätter

Alla minns vi känslan av glädje, frihet och oberoende när vi satte nyckeln i låset och öppnade dörren till vår första lägenhet.
Verkligheten är den idag, att av landets kommuner uppger 46 procent att de har bostadsbrist och 83 procent att de har brist på hyreslägenheter.
Idag finns det 200 000 ofrivilligt hemlösa och 288 900 bostadssökande unga vuxna.

Sydsvenskan - 24 maj 14 kl. 10:26

Hyresgästföreningen kräver fler hyresrätter

Bristen på hyresrätter är stor, anser Hyresgästföreningen i Lund. Trots att Lunds kommunfullmäktige 2010 lovade att bygga 600 nya hyresrätter varje år, har bara 100 byggts. Därför anordnar man i dag en bostadspolitisk debatt..

SmålandsPosten - 23 sep 14 kl. 07:30

Avgifter och taxor beslutas av kommunerna ? inte Hyresgästföreningen

Marie Hagberg skriver i Smålandsposten den 19 september att Hyresgästföreningen cementerar bostadsbristen. Hyresförhandlingarna i Växjö har ännu inte påbörjats och då är det svårt att förstå Marie Hagbergs inlägg om att vi på Hyresgästföreningen har nollkrav.
Nollkravet är oftast när fastighetsägaren låtit bli att rusta upp och underhålla sina fastigheter.

News55 - 15 jan 16 kl. 16:44

Hyresgästföreningen om Margot Wallström: Det är rimligt att ställa högre krav

Som politiker har man högre moraliska förväntningar på sig och det är rimligt att ställa de kraven på Wallström också, menar Marie Linder. På fredagen avslöjades att utrikesministern fått en hyresrätt ordnad till sig i Stockholms innerstad av fackförbundet Kommunal. Hennes egen förklaring var att hon blivit lurad.

Blekinge Läns tidning - 21 maj 17 kl. 20:10

Lyssna inte på Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen släppte i förra veckan (18 maj) en rapport om hur eländigt det är för unga vuxna i Sverige att hitta bostad. Som vanligt drivs Hyresgästföreningen av att propagera för att behålla bostadsmarknaden precis som den ser ut. Men inget blir bättre av att bygga fler små hyresrätter på en bostadsmarknad där ingen rör på sig.

GöteborgsPosten - 02 aug 19 kl. 16:22

Hyresgästföreningen skräms med marknadshyror

Hyresgästföreningen påstår att tre miljoner hyresgäster kommer drabbas av stora hyreshöjningar. Det är inte sant! Vad som sker är att fler hyresrätter frigörs med en ökad rörlighet..

DN - 11 maj 18 kl. 14:14

Hyresgästföreningen sågar förslag om slopad bytesrätt

Allmännyttans förslag om att begränsa bytesrätten på hyresrätter kan stoppa hela rörligheten på bostadsmarknaden. Det menar Hyresgästföreningen som riktar skarp kritik mot förslaget.  – Det är hårresande att man ens föreslår något sådant, säger Marie Linder, förbundsordförande på Hyresgästföreningen.

Dalarnas tidningar - 04 nov 16 kl. 10:08

Hyresgästföreningen efterfrågar polisiär närvaro i Bullermyren: "10-åringar har utsatts för knivhot"

Bränder, knivhot och andra incidentiter skapar otrygghet hos de boende i Bullermyren. Nu sätter Hyresgästföreningen ned foten och kräver polisiär närvaro på området.
– Vi får höra om fler och fler incidenter, säger Helene Hjorth Erickson, verksamhetsutveckalare på Hyresgästföreningen..

UNT - 10 jan 14 kl. 14:18

Krav på fler hyresrätter i Ulleråker

Hyresgästföreningen vill ha en större andel hyresrätter i Ulleråkersområdet..

BT - 01 nov 18 kl. 18:00

Hyresgästföreningen: ”Kommunen borde vara snabbare”

Med nya åtgärder kan bostadsbyggandet öka takten i Borås, menar Hyresgästföreningen. – En aktör som önskar förtäta i Centrum med 50-talet hyresrätter ska inte behöva vänta i flera år på klartecken, säger Jan Lundqvist, bostadspolitisk utredare..

SVT - 29 nov 18 kl. 16:23

Hyresgästföreningen rasar mot kravet på Löfven

Nu har både Centerpartiet och Liberalerna presenterat sina krav för att släppa igenom en socialdemokratisk regering. Ett av kraven är en friare hyressättning – att hyresrätter i attraktiva lägen ska kunna få högre hyror. Kravet har fått Hyresgästföreningen att reagera..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.