Expressen > Nyheter

Friday, 30 October, 02:45

Expressen - 22 sep 20 kl. 07:43

Smala, vita och unga – så stereotypisk är reklamenSmala, vita och unga. Det är framför allt sådana personer som är med i svensk reklam. Och även om kvinnor syns mer än män är stereotyperna tydliga, enligt en ny undersökning.– Jag trodde att vi kommit längre, säger Ricki Rebecka Petrini, kommunikationschef på Mediekompaniet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ricki Rebecka Petrini, Mediekompaniet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smala, vitaoch , unga, , stereotypiskär , reklamen
P3 - 27 apr 15 kl. 10:14

Smala och vita tjejer i svensk reklam - se siffrorna på överrepresentationen

Smala, vita och unga kvinnor. De är de som syns i svensk reklam, enligt en ny undersökning från Sveriges Kommunikationsbyråer..

YLE - 11 feb 19 kl. 10:22

NHL:s transferfönster stänger snart – många unga finländare kan offras då klubbarna går för Stanley Cup eller bygger om

Om två veckor, den 25 februari, ska NHL-klubbarnas laguppställningar vara spikade och under de kommande veckorna förväntas många spelare byta klubb. Det finns i år ingen given finländare som kan räkna med att få flytta men däremot en stor skara blåvita unga spelare vars klubbadresser för den resterande säsongen är allt annat än spikade..

Aftonbladet - 1 timme sedan

Joe Biden ingen kassako för souvenirförsäljare vid Vita huset

▸ Med en knapp vecka kvar till valet ser Joe Biden ut att leda i opinionen. Men frågar man souvenirförsäljarna nere vid Vita huset om vems kepsar och t-shirts som är populärast, är svaret ett annat..

YLE - 13 nov 16 kl. 11:01

Kroatiska krigare i kravatt - färggrann sidensjal blev dagens smala slips

Det finns en liten - men väsentlig - detalj i mannens klädsel: Ett band som knyts runt skjortkragen. Bandet ses fortfarande i vissa kretsar som helt nödvändigt, framför allt i affärsvärlden. Slipsen, eller kravatten, är en halsbeklädnad som existerat i hundratals år.

Sydsvenskan - 20 jul 11 kl. 06:30

Den smala ­litteraturen

Inte bara tragikomiska tjockisar.­Annina Rabe efterlyser fler litterära texter där det vardagliga kroppshatet och dess effekter på självkänslan beskrivs med allvar.
För några år sedan slutade jag att vara smal.

Dagen - 25 maj 11 kl. 03:00

Konsten att hålla sig mitt på den smala vägen

Vad betyder det att vara radikal kristen; att vara en sann Jesus efterföljare? Betyder det alltid att ta ställning, sätta ner foten, att välja sida? Det är frågeställningar som Dagenjournalisten och tidigare pingstpastorn Carl-Henric Jaktlund försöker besvara i sin nya bok "Vägen är smal, men livet är brett".

Expressen - 15 jun 11 kl. 10:04

Modevärlden tar ny strid mot det smala skönhetsidealet

Den långa debatten om de sjukligt smala modellerna på catwalken har väckts till liv - igen. Italienska Vogue sätter kurviga modeller på sitt omslag. Samtidigt backar regeringen i Storbritannien upp ett nytt förslag om hur kläder ska presenteras på modevisningarna.

Nyheter 24 - 12 nov 13 kl. 21:37

"Tack Karl-Johan Karlsson för inlägget om unga kvinnors sjuka drömmar"Seher Yilmaz

jag borde se ut. Jag vet vad jag stoppar i munnen och mår oftare än vad jag egentligen vill erkänna vinnande ur jämförelsen – trots att jag på ett intellektuellt plan vet att hon är retuscherad och att jag honom är modellerna smala eftersom att vi kvinnor har en sjuk dröm om att vara pinnsmal. Att modellerna är smala på grund av att det är en industri med ekonomiska intressen i botten som får Karl-Johan Karlsson försöker dessutom hjälpa oss genom att snällt berätta att män inte alls är ännu ett ideal att förhålla mig till är all hjälp jag kan få, vill jag hellre vara utan.

Sydsvenskan - 03 apr 15 kl. 12:22

Frankrike förbjuder smala modeller

Den franska nationalförsamlingen röstade på fredagen ja till en lagändring som förbjuder modehus och agenturer att anlita för smala modeller. En modell måste ha minst 18 i så kallat BMI, måttet för kroppsmassa. Det blir till exempel inte tillåtet att väga 55 kilo för en kvinna som är 1,75 meter.

Helsingborgs Dagblad - 03 apr 15 kl. 12:22

Frankrike förbjuder smala modeller

Den franska nationalförsamlingen röstade på fredagen ja till en lagändring som förbjuder modehus och agenturer att anlita för smala modeller. En modell måste ha minst 18 i så kallat BMI, måttet för kroppsmassa. Det blir till exempel inte tillåtet att väga 55 kilo för en kvinna som är 1,75 meter.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Frankrike förbjuder för smala modeller

Nyheter24 har tidigare rapporterat om förslaget att förbjuda för smala modeller. Nu har det alltså blivit verklighet.Det franska parlamentet har godkänt en ny lag, som gör att alla modeller måste ha minst 18 i BMI, skriver The Independent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.